Nasze Miśki - Projekt Monster -Czyli 2 Evolucje Colta GSR :)
Anonymous - 20-01-2009, 14:39
rosomak1983 napisał/a: | Brow bez pomocy blacharza sie nie obejdzie... |
wiem ale keidys chlopaki z kraka mieli taka niemiecka maszynke ktora sie przykrecalo do srob i ona miala taki walek z solidnej gumy, pod naciskiem gięła blache ale nie sprawdzalo sie to - szmelc straszny ogolnie.
do blacharza na pewno idzie bez 2 zdań.
Cytat: | hmmm to ile ty bedziesz miał tych coltów... Zupełny świr... |
haha tego czerwonego tez bede chcial zrobic tylko pod warunkiem ze dojda mi z DE dokumenty od niego.To juz bedzie kontunuacja tego co chcial z niego zrobic poprzedni wlasciciel plus moja inwencja/Ogolnie marzy mi sie kilka coltów z róznymi silnikami - zeswapowanymi rzecz jasna
Jogurt - 20-01-2009, 21:23
Browar napisał/a: | Silnik chodzi ladnie równo tylko popychacze i zawory slychac | pojeździj nim trochę, zalej nowy olej może się uspokoją. w końcu 5-6 lat to kupa czasu.
co do felg ja bym pozostał przy ori. takie walce na 140KM to bedzie pozamiatane. zostaw te parapety w gti tak jak jest.
Anonymous - 20-01-2009, 23:46
Jogurt napisał/a: | Browar napisał/a: | Silnik chodzi ladnie równo tylko popychacze i zawory slychac | pojeździj nim trochę, zalej nowy olej może się uspokoją. w końcu 5-6 lat to kupa czasu.
co do felg ja bym pozostał przy ori. takie walce na 140KM to bedzie pozamiatane. zostaw te parapety w gti tak jak jest. |
zgadza sie Jog tylko mam tyle pomysl do tego auta ze nie wiem co defakto bede robil na szczescie do blacharza i lakiernika jeszcze czasu troche jest wiec mysle i pytam jakbyscie widzieli to autko.
Moze opisze mniej wiecej jak bedzie wygladac ostatecznie.Stanelo na wygladzie typowego autka do sportu.Jednolity lakier z elemantami "smakowymi". 2 siedzenia proste czarne kubły - obecnie w nich jezdze ale ida do niego.Nowa kierka juz kupiona zostawiam zegary , klime wyciagam, tylko blacha brak tapicerek.Usuwam szyberdach no i spawam klatke - kiedys obiecałem sobie ze ja wreszcie bede mial /To tak jak zabieralem sie za kupno bialych felg, w koncu je mam /.
Co do konstrukcji wlasnie klatki bede musial zaczerpnac wiedzy u kogos ktos sie zna lub to juz robil w tym aucie.Nie ma to jak sprawiac sobie samemu prezenty
To by bylo na tyle wiecej na dniach
pozdrawiam
bwr
mkm - 21-01-2009, 12:13
ufoq napisał/a: |
na oglądanie zapraszam do wawy
ufoq |
a moze zamiast tego zaprezentujesz auto na forum?
Browar bardzo dobry zakup. Oryginal to podstawa.
Anonymous - 21-01-2009, 12:23
mkm napisał/a: |
Browar bardzo dobry zakup. Oryginal to podstawa. |
Proste , wspólne pomysły Wariacie i do przodu dzieki za wsparcie jestesmy w kontakcie
Jogurt - 21-01-2009, 20:54
Browar napisał/a: | pytam jakbyscie widzieli to autko.
| ja je widze bez tych walców jeśli to się ma ślizgać seryjna buda w czarnym macie na białych felgach z gti. lekko przyciemnione szybki żeby klata nie rzucała się w oczy. zawias juz jest przełożony na taki jak ma być
Anonymous - 21-01-2009, 23:26
Jogurt napisał/a: | ja je widze bez tych walców jeśli to się ma ślizgać seryjna buda w czarnym macie na białych felgach z gti. lekko przyciemnione szybki żeby klata nie rzucała się w oczy. zawias juz jest przełożony na taki jak ma być |
Jog wiem ze seria jest bomba i taką tez mam, obecnie w czarnym ktorym jezdze na codzień, usuwam moje modyfikacje powraca wsio do stanu fabryka plus nowy lakier jak sie ociepli.
w CC5A Chce troche poeksperymentowac zeby miec cos niepowtarzalnego rozumiesz...
jezeli nie spasi - mam czerwonego dojcza, który tez czeka na pomysly
No stress nie zeszpece go obiecuje :>
Jogurt - 22-01-2009, 22:25
bardziej do lansu i walców pasi dojcz. no chyba że cc5a ma służyć do normalnej jazdy bo na walcach to sie nie poślizgasz z 140KM
Anonymous - 23-01-2009, 00:59
Jogurt napisał/a: | bardziej do lansu i walców pasi dojcz. no chyba że cc5a ma służyć do normalnej jazdy bo na walcach to sie nie poślizgasz z 140KM |
zostawmy "dojcza" narazie na niego przyjedzie pora
Na pewno chce tak poszerzyc blotniki zeby wymiary kół i et nie wadziły przy przyszlej jeździe kto wie jak kiedys to auto jeszcze bedzie wygladac.
Nad lakierem i detalami typu felgi ogolnie wyglad bedziemy myslec po blacharzu
Staram sie stylizowac to auto pod siebie aczkolwiek "budujemy" ję poniekąd razem i na pewno kazdemu z was jakiś jego detal - przypadnie wam do gustu.
Wstepnie z mkm myslimy nad wyglądem i musze przyznac ze mamy podobne upodobania zwiazane ze stylizacją colta
A tak przy kapciach zostajac to moze bedzie na poczatek bezpieczniej w tych parapetach na zakretach hehe
pozdrawiam
<piwo>
P.S
Jutro przekaldka silnika i zarazem jego robota.
Mam pytanie czy ktos z forum ma dojscie do oryginalnych czesci silnikowych?
Konkretnie mi chodzi o zawory oraz popychacze
Jak robic to robic na zicher nie?
bede wdzieczny za info
waldi-1 - 26-01-2009, 12:33
browar ja mam taka własnie maszynke, jak wiesz jak sie posługiwac to blaszke wypchnie, poza tym ja tego colta bym nieprzerabiał wizualnie, zostaw orginal a zwiększ moc , do dopiero jest frajda jak zwykłym samochodem sie wypierdzieli fury które sa typowo sportowe, przyciemnić szybki i dac szersze laćki i to wsio
londolut - 29-01-2009, 03:22
Browar, jakiś odzew w temacie?
mlody_4wd - 29-01-2009, 22:08
ja osobiscie tez mam takiego colta 4x4 tylko ja pakuje tam turbo. i mi sie widzi zwyky bialy colt na 16" niski i klata w srodku. i brak wnetrza a deska obszyta zamszem... i oczywiscie kubly i pasy 4pkt.
londolut - 29-01-2009, 22:14
Cytat: | ja osobiscie tez mam takiego colta 4x4 tylko ja pakuje tam turbo. i mi sie widzi zwyky bialy colt na 16" niski i klata w srodku. i brak wnetrza a deska obszyta zamszem... i oczywiscie kubly i pasy 4pkt | Kolejny waryjat o pokroju Browara SUPER
rosomak1983 - 30-01-2009, 17:41
Browar, mam nowy pomysl na te poszerzenia błotników... Poszerzenia z laminatu... Co prawda wiem ze sa na bank poszerzenia do EVO ale moze beda pasowac (np od EVO III) jakbys był zainteresowany przejrzyj to
www.mbtuning.pl
mbtuning@o2.pl
506 802 777
608...
Cytat:
- PRZÓD ZDERZAK 300 ZŁ
-DOKŁADKA PRZÓD 120 ZŁ
- TYŁ ZDERZAK 300 ZŁ
- TYŁ DOKŁADKA 120 ZŁ
- PROGI 150 ZŁ
- SPOILER KLAPY TYŁ
- SPOILER KLAPY TYŁ CARBON
- SPOILER DACHOWY
- BŁOTNIKI KPL.
- MASKA PRZÓD
- MASKA PRZÓD CARBON
- KLAPA TYŁ
- KLAPA TYŁ CARBON
- DZWI
- POSZEŻKI TYLNYCH BŁOTNIKÓW
- OSŁONY PODWOZIA
-WLOT DACHOWY CARBON
- LUSTERKA CARBON
- WYPOSAŻENIE WNĘTRZA Z CARBONU
W OFERCIE ELEMENTY KAROSERI I INNE DO MODELI : EVO 3 - EVO 9
Anonymous - 01-02-2009, 19:33
Cytat: | ja osobiscie tez mam takiego colta 4x4 tylko ja pakuje tam turbo. i mi sie widzi zwyky bialy colt na 16" niski i klata w srodku. i brak wnetrza a deska obszyta zamszem... i oczywiscie kubly i pasy 4pkt. |
ejj chlopaki to co sie do cholery nie odzywacie? to nie jest byle auto zeby o nim nie godoć
ale wiem wiem ok szacunek za skromnosc -tyle ze forum wlasnie po to jest zeby sie wygadac i niekeidy pochwalic bez zbytniej przesady:)
rosomak1983,
spoko paptrze i zobaczymy narazie przystaje przy wyobrazni mojego blacharza - magika
Cytat: | Browar, jakiś odzew w temacie? |
co wiecej w temacie?
Wreszcie mi dokumenty poprzedni wlasciciel przywiózł i pare dodatkowcyh czesci silnik siedzi gada ladnie z popychadlami i zaworzyskami narazie stoi bo nie mam dobrego konatktu czekam na czesci od wału (tuleje sruby) no i dzialam dalej.Szkoda mi czerwonego dojcza taki pusty teraz bez serduszka ;p
pozdrowki
bwr
|
|
|