To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - gdzie naprawiacie?

pawela - 08-02-2010, 18:49

jedno i drugie pożal sie Boże specjaliści, jak nie mogli mi ustawić zbieżności w maxie to skierowali na szarpaki do speedcaru, gdzie wyszła 100% sprawność zawiasu, to zrzucili winę na 'chinskie felgi 16' które były borbetami za 2600zł, zmieniłem na 13 i dalej nie ustawili
ElSadistico - 09-02-2010, 00:53

No to niezbyt ciekawie z ich strony.
Odebrałem kolciaka, zobaczymy z czasem jak solidnie to zrobili :mrgreen:

Anonymous - 12-02-2010, 15:35

Mam od miesiąca nieznaczne gdakanie na wolnych obrotach. Drażni mnie to nielitościwie i dlatego postanowiłem to zbadać i naprawić... w tym celu odwiedziłem następujące serwisy:

SABAT - (nie mają wiedzy, doświadczenia w Mitsubishi, choć mają dobre zaplecze)...buraczana obsługa !

HOND-CAR - Męczenników Majdanka - (nie mają wiedzy, ani doświadczenia w marce Mitsubishi, ani też stosownych urządzeń)...miła obsługa. Chcieliby, ale nie potrafią...

MITSUBISHI Parexbud - ul. Nałęczowska - (nie mają wiedzy i doświadczenia w marce Mitsubishi mimo że mają odpowiednie urządzenia)...!!!...nadęta i mało profesjonalna obsługa !

Pan Sławek - ul. Staffa - (nie ma urządzeń, ale ma doświadczenie, robi raczej na czuja...a czuja raczej ma) Sympatyczny i chętny do pomocy...

Jerwan Service - (ma wiedzę, doświadczenie i urządzenia również dla Mitsubishi) Miła i profesjonalna obsługa...

Ze wszystkich serwisów najlepiej wypadł JerwanService..

pawela - 12-02-2010, 16:21

Radecky napisał/a:
MITSUBISHI Parexbud - ul. Nałęczowska - (nie mają wiedzy i doświadczenia w marce Mitsubishi mimo że mają odpowiednie urządzenia)

niesposób się nie zgodzić, zwłaszcza kiedy tam jadę i ja gadam człowiekowi konkretnymi numerami katalogowymi czy VINem, ten patrzy na mnie jak na idiote z niedowierzaniem
Radecky napisał/a:
nadęta i mało profesjonalna obsługa !

a tu 100% potwierdzenia, ilekroć pytam o część i podaję rocznik auta '94, traktują z łaską jak żebraka...

bastek - 12-02-2010, 22:32

Radecky napisał/a:
MITSUBISHI Parexbud - ul. Nałęczowska - (nie mają wiedzy i doświadczenia w marce Mitsubishi mimo że mają odpowiednie urządzenia)...!!!...nadęta i mało profesjonalna obsługa !

a ja zapraszam do czytania moich "przygód" z Parexbudem w dziale o ASO

Radecky napisał/a:
Jerwan Service - (ma wiedzę, doświadczenie i urządzenia również dla Mitsubishi) Miła i profesjonalna obsługa...

ja potwierdzam. P. Andrzej Jerwan, którego poznałem dzięki forum nissana, godny wszelkiego polecenia !!!!

poza tym stoi tam często takie ładne czarne EVO- nie wiem, naprawia się, czy pracownika, ale jest....
czy to ktoś z foruma?

macia - 25-02-2010, 20:51

A ten Jerwan to gdzie urzęduje? Jakiś namiar telefoniczny?
Anonymous - 27-02-2010, 23:32

Wygóglilem:

http://www.zumi.pl/143269...blin,firma.html

bastek - 01-03-2010, 22:37

macia napisał/a:
A ten Jerwan to gdzie urzęduje?
wjazd tak jak na stację paliw na Uni Lubelskiej, i zaraz w prawo (tak jak do LPG) i do końca tą ulicą
Kalitus - 30-12-2010, 13:14

Witam wszystkich.

Przymierzam się właśnie do wymiany rozrządu i w niedalekiej przyszłości gazowania mojego Gala, możecie coś Panowie polecić z Zamościa i okolic, czy lepiej wypuścić się aż do Ćmiłowa ?

radek79 - 30-12-2010, 19:57

witam jeżeli masz w planach założyć lpg to zamiast na Ćmiłów uderz na CHEŁM ja zakładałem tu http://www.auto-gaz.chelm.pl/index1.php
trzeba czekać około miesiąca w kolejce ale ściągają kolektor do wiercenia otworów na wtryskiwacze , i najważniejsze sprawdzają auto technicznie przed zamontowaniem lpg w razie czego mówią co trzeba zrobić i dopiero zakładają

Kalitus - 01-01-2011, 18:29

Jakieś przesłanki za tym, że właśnie Chełm a nie Ćmiłów ?

Jeśli chodzi o wymianę rozrządu, to jest ktoś godny polecenia ?

Seichan - 01-01-2011, 18:56

Z Lublina - Pan Sławek z ul Staffa. Z Twoich okolic osobiście nikogo nie znam ;)
radek79 - 01-01-2011, 19:02

przy wymianie rozrządu nie ma jakiejś więkrzej filozofji powinien ci to zrobić każdy warsztat zajmujący się wymianami rozrządów
tomasek - 01-01-2011, 22:22

Tak by się tylko wydawało :P lepiej zrobić to u kogoś kto się zna i na dobrych częściach niż mieć póżniej problemy :evil:
Z Lublina polecam Sławka ze Staffa 32, zna miśki z każdej strony, a przy okazji potrafi podpowiedzieć co i jak należało by zrobić :wink:

Seichan - 01-01-2011, 22:27

tomasek6 napisał/a:
niż mieć póżniej problemy :evil:

Potwierdzam. W E32A rozrząd był robiony 3 razy pod rząd: dwa razy przez pseudomechaników i dopiero za 3 razem rozrząd został porządnie zrobiony. Oczywiście koszty też x3 :evil: