To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - Polecane i nie polecane warszaty Lubuskie - Zielona Góra

Pieraś - 25-11-2013, 19:35

Brunox Epoxy rzadzi :)
nicram4 - 13-01-2014, 19:39

Witam serdecznie. Byłem dzisiaj w Zielonej Górze u Szafrańskiego na Wrocławskiej wymienić olej. Cena miło mnie zaskoczyła bo za usługę zapłaciłem tylko 25 zł (filt i olej kupiłem sam 106 zł) razem wyszło 131zł. Spytałem sie jeszcze i zapłacę za wymiane rozrządu bez materiałów i policzyli za mój model 300 zł robocizny bez pompy wody. Decyzję pozostawiam wam. Zdrowia życzę. Zapomniałem dodać do silnika 1.3 przy wymianie weszło tylko 3l więc nie przelejcie ;) pozdrawiam
wicek - 14-01-2014, 22:24

Wymianę oleju polecam u Szafrańskich, ale o mechanice się nie wypowiem bo nic u nich nie robiłem :)

Osobiście polecam mechanika z Krosna Odrzańskiego:
http://swietnafirma.pl/nF...ryszard-lebioda tel. 607 359 980

RaVciO - 05-05-2014, 20:34

Polecam nowy warsztat szybkiej obsługi na ul. Węglowej 2 (wcześniej był tam bodajże warsztat LPG) w Zielonej Górze MTBF-Auto. tel. 512 169 729
Z racji tego, że się nie dawno otworzyli za 99zł robią serwis klimy (nabicie, uzupełnienie czynnika i oleju oraz ozonowanie wnętrza) bez względu na to ile czynnika brakuje.

Wymieniłem także u nich olej, o dziwo wyszło także taniej niż rok temu w innym warsztacie, mimo, że został mi ponad litr oleju na dolewki...

Ktoś powie, że wymiana oleju czy serwis klimy to żadna filozofia, ale na mnie zrobili bardzo dobre wrażenie, zarówno jakością obsługi i cenami.

Nie udają też kogoś kim nie są i otwarcie przyznają, że w mechanikę się nie mają zamiaru pchać, ponieważ w okolicy są 3 inne warsztaty.

Przy okazji wykryli mały wyciek ze skrzyni biegów i pomogli ustalić jaki olej powinienem wlać do tej skrzyni (w tym konkretnym przypadku jest to ważne, ponieważ leje się do tej skrzyni inny olej niż ELF zaleca na swojej stronie - potwierdzone na forum :-)

wicek - 05-05-2014, 20:57

Rewelacja! Właśnie muszę zrobić porządek z klima, od reki tam robią czy są jakieś mega kolejki?
RaVciO - 05-05-2014, 21:11

Póki co raczej "od ręki" - dopiero "kolekcjonują" klientów - otworzyli się 2 albo 3 tygodnie temu. Jeśli jednak miałbyś jechać z Sulechowa, to zawsze warto wcześniej zadzwonić :-) Mają jedno stanowisko do klimy drugie do oleju.

Pracuję w pobliżu, więc sprawdziłem. Kilku kolegów z pracy też po mnie ich odwiedziło.

nicram4 - 18-06-2014, 10:08

Witam. Wczoraj byłem u ABC auto na Miodowej w Zielonej Górze na wymianie mechanizmu rozrządu. Szef podczas przyjmowania auta powiedział 350zł (moje materiały: pasek, rolka i dwa paski od alternatora i pompy wspomagania leżały już na przednim siedzeniu). Lancelota odebrałem na drugi dzień o 13 a szef zamiast 350zł wziął 300zł. Bardzo miło mnie zaskoczył. Podchodzę do auta trochę nie pewnie, siadam za kierownicę no i słucham. Odpalam. Odpala. :) Chodzi pięknie, nic już nie piszczy. Mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku. Polecam ABC auto w Zielonej Górze.
Pieraś - 29-06-2014, 20:18

A ja napiszę tak ....... ZAPOMNIJCIE O ABC AUTO w zielonej górze !!!!
Szkoda gadać, wypłaciłem prawie 2k jak kupiłem auto na podstawową eksploatację, a obawiam się, że nie zrobili za co zapłaciłem.

Nie chcę mi się za dużo pisać. Moje koła tam nigdy nie staną ... p.s. Za tarcze hamulcową wołali 500zł sztuka !!!!! A kupiłęm TRW dużo taniej i to w ubiegłym roku, a ja tam byłem 3 lata temu.

RaVciO - 29-06-2014, 21:56

nicram Widzę szukasz swego miejsca :-) Najpierw na wrocławskiej, teraz na miodowej :-)

Radzę Ci znaleźć jeden i się go trzymać - w razie problemów przynajmniej będzie wiadomo do kogo jechać z reklamacją :-)

nicram4 - 30-06-2014, 15:47

Pieraś o czym ty piszesz? Wypłaciłeś z banku czy z bankomatu 2k jak kupowałeś auto? W każdy inny dzień też to mogłeś zrobić. Zależy co miałeś do roboty i czy wiedziałeś że będziesz musiał tyle wsadzić w autko? Z drugiej części posta wnioskuję że zapłaciłeś w warsztacie ,,2k'' i nie wiesz za co? No to płacisz i nie wiesz za co? Tarcze potrafią kosztować jeszcze więcej, nie tylko 500 zł.
Pieraś - 30-06-2014, 21:33

Mam wszystko na fakturze nie mniej jednak mam wątpliwość, czy wszystko zostało zrobione jak sobie zażyczyłem.

Dla przykładu ... dziwne, że wymieniają płyn hamulcowy, wszystkie gumy w zaciskach + czyszczenie zacisków, a po roku czasu koło się gotuje w czasie jazdy.

nicram4 - 01-07-2014, 11:37

Pieraś jeżeli ,,koło ci się gotuje w czasie jazdy'', czyli rozumiem że przegrzały ci się tarcze i klocki to jest normalne jeżeli postanowiłeś pobawić się w Colina McRae a twoje zestawy służą do zwykłej codziennej jazdy a nie do szaleństw. Chyba, że zagotował Ci się płyn hamulcowy a to już jest poważna sprawa i proponowałbym wymienić płyn na lepszy albo dać do wymiany zaufanej osobie. Przegrzać tarcze to żaden problem. Ja ostatnio byłem w górach i spieszyłem się na wejście do Jaskini Niedźwiedzia w Kletnie. Musiałem rano 20 km przejechać. Cały czas serpentyny. Hamowanie z 4 do 2 i znowu ogień z góry hamowanie do 2 i znowu ogień. Jak dojechałem na miejsce myślałem że szczęki mi nie odbiły, ale na szczęście śmierdziały przegrzane tarcze i klocki. Auto Świat swojego czasu wydał poradnik z porównaniem płynów hamulcowych. W jakich temperaturach się gotują i.t.d. Warto poczytać.
Pieraś - 01-07-2014, 21:31

Tłoczek zapieczony, miał rdzę na sobie. Wracałem z rodziną znad morza, żaden colin.
A odnośnie colina .. zrobiłem sam i jeżdżę ponad rok i jest ok nawet jak dwa kursy teraz nad morze zrobiłem i bez problemów mimo szarży.

mirex94 - 27-07-2014, 23:13

drodzy lubuszanie! :D czy macie jakichs zaufanych porządnych lakiernikow ktorzy robili wam auta albo widzieliscie ich robote? mianowicie do konca wrzesnia planuje zrobic mojego miska nadkola tylnie i malowanie calego auta prawdopodobnie na inny kolor czyli wszystkie zakamarki i komora silnika tez raczej do odmalowania.
szukam kogos kto to zrobi naprawde dobrze. chcialbym sie zmiescic w 3,5 tys za wszystko mysle ze to wmiare rozsadna cena. bede wdzieczny za jakie kolwiek zaufane kontakty. w gre wchodza rowniez woj dolnoslaskie i wielokopolskie - w granicach rozsadku ;)

Pieraś - 28-07-2014, 14:59

Zobacze klienta LETNICY ....662073805.
Nie wiem, czy nr jest jeszcze aktualny.
Wymieniał mi kiedyś progi w Peugeot 205 i przez kilka ładnych lat był spokój - ja jeździłem po wymianie 2 lata i później kolejny gość i nie mówił by coś wyłaziło. Bardzo dobrze był zabezpieczony, jak wyjechałem od niego z nowymi programi to je....o w samochodzie przez 2 tygodnie. Dokładnie od wewnątrz były zabezpieczone woskiem.