Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
j-rules - 28-01-2010, 19:46
komplet AISIN juz u mnie na biurku. od All-Parts.pl
rosomak1983 - 28-01-2010, 22:21
j-rules, a foty gdzie
j-rules - 28-01-2010, 22:25
a dzis wyjatkowo bez fot ;p bo mi baterie padly w aparacie
Ale skoro sie upominasz:D to jutro cykne ;p cala sesja sprzegla
macieekg - 28-01-2010, 22:39
Ile cię kosztowało to sprzęgło ?
j-rules - 29-01-2010, 00:25
macieekg, 435 wraz z kurierem
j-rules - 01-02-2010, 12:48
ok obiecana fotka sprzęgieła
I fotka waznej zdobyczy
kupione za 100 pln
Aktualnie jestem splukany - za jakis tydzien oddam misia na wymiane spregla i zderzak do spawania.
Jak sie ociepli powymieniam elementy zapłonowe, a na wiosne jak sie uda zdobyc pieniazki rozpoczynam wielka wojne z rudzielcem
j-rules - 21-02-2010, 23:27
wymienilem dzis siwece i kable.
Swiecie wygladlay w sumie ladnie, mialy 20k przbeiegu no ale i tak mialem nowe bo dostalem od dziewczyny na mikolaja ;p Za to kable nipparts okazaly sie badziewne, rozlatywaly sie przy samym sciaganiu...
Zalozylem Seiwy no i efekt widac od razu. nie robilem testow dynamicznych bo niezla gololedz jest, ale w bardzo duzym stopniu wyeliminowane zostaly szarpniecia ktore wystepowaly przy dodawaniu oraz ujmowaniu gazu.
Efekt jest dobry i jak widac tedy droga. Niebawem zaloze kopulke i palec, mysle ze wtedy bedzie idealnie. Wymienilem tez zarowke w resjestracji (po 8 miesiacach)
Wymienilem filtr powietrza (byl bardzo brudny)
Zakupilem tez halogen ten ktory rozbilem, czeka na odbior na poczcie. I kto wie kto wie moze juz w tym tygodniu misiek odzyska swoj wyglad
A potem jak uzbieram jakis kesz, to walka z rudą <krzyz_na_droge>
idas - 21-02-2010, 23:39
Cytat: | mialem nowe bo dostalem od dziewczyny na mikolaja ;p |
Nie wierze...kobieta która kupuje swojemu facetowi coś do samochodu... i to na dodatek część eksploatacyjną a nie gadżet ozdobny:] niewiarygodne:]
Dziwi mnie to, że jeszcze kopułki nie przełożyłeś, przecież to 2 minuty roboty, a spalanie może Ci spaść jak się zapłon poprawi (narzekasz na 10 litrów;P). A walka z rudą też mnie niestety czeka...:/
ann87 - 21-02-2010, 23:41
Cytat: | Wymienilem tez zarowke w resjestracji (po 8 miesiacach) |
Mojej niedługo rok stuknie jak nie świeci
A te osłonki na halogeny to po jakiś chorych cenach chodzą, mój się chyba nie doczeka brakującej
j-rules - 21-02-2010, 23:47
Cytat: | Dziwi mnie to, że jeszcze kopułki nie przełożyłeś, przecież to 2 minuty roboty | szczerze mowiac probowalem ale sruby tam mam tak zapieczone ze bez konkretnych narzedzi sie nie obejdzie. A u mnie trochu bida z narzedziamy, np klucz do swiec mam kruciutki wiec nakladam na niego drugi wiekszy ;p Nawet aku wyciagnalem zeby dostep ulatwic ale nie powiodlo sie. Palce mnie bola po wczorajszej walce z kokpitem wiec dalem se siana ;p ale nie na dlugo.
W ogole to wyciagnalem akumulator a tam z tylu napis : mitsubishi genuine parts. 17 mial lat??? To by wyjasnialo dlaczego tak cieknie haha. A ja od roku sobie wkrecalem ze to jakis szmelcowny noname poprzedniego posiadacza... niezle jaja.
ann87 - fakt, ceny tych ramek so zdecydowanie wysokie, no ale prawa rynku. Rzecz rzadko spotykana ma swoja cene :/ A tak w ogole to wisi na allegro wystawiona przez jednego z maniakow, lekko peknieta ale tez i tansza prawa
Cytat: | Nie wierze...kobieta która kupuje swojemu facetowi coś do samochodu... i to na dodatek część eksploatacyjną a nie gadżet ozdobny:] niewiarygodne:] | prawda ze zabawnie?:D Pytala co chce na mikolaja, palnalem z przypalu ze swiece zaplonowe. Z nia tak jest. Kiedys na urodziny palnalem ze chce deseczke o wymiarach 20cm na 20 cm no i wiecie co dostalem.....
idas - 21-02-2010, 23:49
Cytat: | mój się chyba nie doczeka brakującej |
A ta? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48613
Cytat: | ale sruby tam mam tak zapieczone ze bez konkretnych narzedzi sie nie obejdzie. |
Te małe śrubki na kopułce? Masakra...nikt jej nigdy nie czyścił? Aż mi się wierzyć nie chce:) Pewnie masz tam w takim razie niezły sajgon na stykach. Bierz się za to czym prędzej:) Jak to taki problem to odkręć również puchę filtra powietrza i bierz się za to nie przy pomocy taniego wkrętaka tylko małej grzechotki z bitem krzyżakowym (tylko ładnie dopasuj wielkość żeby śrubki nie obrobić).
Cytat: | Kiedys na urodziny palnalem ze chce deseczke o wymiarach 20cm na 20 cm no i wiecie co dostalem..... |
haha co zrobiłeś z deseczką?:D
j-rules - 22-02-2010, 00:01
Cytat: | e małe śrubki na kopułce? Masakra...nikt jej nigdy nie czyścił? Aż mi się wierzyć nie chce:) Pewnie masz tam w takim razie niezły sajgon na stykach. Bierz się za to czym prędzej:) Jak to taki problem to odkręć również puchę filtra powietrza i bierz się za to nie przy pomocy taniego wkrętaka tylko małej grzechotki z bitem krzyżakowym (tylko ładnie dopasuj wielkość żeby śrubki nie obrobić). | no, o takich narzedziach wlasnie mowie.. To auto jes w zadziwiajacej kondycji technicznej biorac pod uwage ze chyba nikt przy nim nic nie robil nigdy, procz absolutnych podstaw (przepustnica, krokowiec byly usyfione ze mechanior nie dowierzal) kopulka pewnie tez juz zgnila. Tak sie zastanawiam co jeszcze z tego auta da sie wycisnac, wszak wydaje sie ze chodzi bardzo ladnie.
Deseczke uzylem jako podreczny statyw do mikrofonu )) a teraz lezy w szafie, moze znajde jakies zastosowanie np drewniane panele konsoli w aucie haha, bedzie PIMPek ;p
ann87 - 22-02-2010, 00:03
Widziałam tamtą Idas nawet strona pasuje ale nie doczeka się w sensie że jeszcze mnie nie pogieło żeby za kawałek plastkiu do tego pęknięty dawać 70zł szczerze to bym się zastanawiała czy peknięta 40zł warta. Taki żul ze mnie
idas - 22-02-2010, 00:08
Cytat: | jeszcze mnie nie pogieło żeby za kawałek plastkiu do tego pęknięty dawać 70zł szczerze to bym się zastanawiała czy peknięta 40zł warta. Taki żul ze mnie |
A widziałaś ile dał autor tematu?:) a krzyczeli nawet 150:) Wiem paranoja z tymi cenami ale cóż chyba wszyscy dążymy w temacie do perfekcji:) pęknięcie moim zdaniem zaniedbywalne:P
j-rules - 22-02-2010, 00:29
dalem 100 wraz z wysylka gratis ;p Uwazam ze to uczciwa cena, moze i kawalek plastiku ale profilowany, z ladna fakturą ;p haha, ze mnie tez jest zydek, no ale szpeci mi autko ten wyglad bez ramki.. Zreszta, bylem bardzo zdeterminowany do jej kupna, mailwoalem do wlascicieli wszystkich lancerow z allegro czy nie chca sie tego pozbyc no i nie jako na zachete proponowalem troche wyzsza cene niz 50 pln bo dla 50 pln to by sie ludziom pewnie odpisac nie chcialo. Jakby nie patrzec zderzak z popekanymi mocowaniami tych ramek, co prawda z halogenami, ale w innym kolorze mialbym za 300, wiec w sumie troche taniej mnie wyjdzie detalicznie ;p
|
|
|