To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Miśki KaWu

KaWu - 15-11-2010, 12:45

Rafal_Szczecin napisał/a:
ja swoj projekt opisalem tutaj

O dzięki, przyda się na pewno.
Też planuję zostawić odbłyśnik i jakoś to zamontować żeby oczywiście regulacje były możliwe.

robertdg - 15-11-2010, 15:38

Poczytaj jeszcze to http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=34424
KaWu - 16-11-2010, 09:02

robertdg, ale Rafał ten sam link podesłał :)
KaWu - 08-02-2011, 13:21

zycze powodzenia, i czekam na efekty.

Długo to schodzi bo chorowałem i jeszcze mi trochę dokucza kręgosłup.

Jedna soczewka już wlożona w lampę - oczywiście ze standardową regulacją. Jeszcze musze dociąć jej osłonę i umieścić postojówkę gdzieś.
Zdjęcia mam na innym aparacie to zrzucę przy okazji.
Na spokojnie się zrobi.

Uaktualniam temat:

No to dziś mija 2 rok jak Galant jest ze mną jutro będzie już 3ci...

Sprawuje się ok. Aktualny licznik km pokazuje 219444km. Czyli od 08.02.2010 roku zrobione 15504km.

Szykuje się wymiana oleju i filtrów w instalacji lpg.
Przy okazji rozbiorę elektrozawory Magic J. i zobacze w jakim są stanie po takim przebiegu.
Bo byłem w szoku jak u znajomego czyścilem je jesienią po przebiegu kilku tys. km. Albo miał jakieś fatalne wykonanie albo taki lipny gaz tankował.

Z rzeczy, które były zrobione od ostatniego czasu:

- wymieniony łącznik stabilizatora lewy tył-Yamato, który odezwał się i zaczynał coraz bardziej stukać na nierównościach.

Uploaded with ImageShack.us

- przyklejony jeden diament w logo M. na tylniej klapie. Odklejił się pewnego dnia i że auto było brudne to leżal na zderzaku. Szczęście, że został zauważony przed spadnięciem na ziemię.
- przyklejony jeden spryskiwacz, który wypadal już z klapy silnika i pryskał coraz wyżej :)
- no i została naprawiona rura układu wydechowego. Oczywiście standardowo w japońcach tłumiki wytrzymują a najszybciej dostaje łączenie końcowego tłumika z rurą środkową, ktore przechodzi nad belka.
Musiałem wyciąć łączenie-ale nie chciałem spawać póki co na stałe-jak to miałem zrobione w Lancerze. Dlatego zrobiłem na obejmę.

Zmuszony bylem przyspawac rure wiekszej srednicy na rure srodkowa. Bo srodkowa ma ~48mm a rura z koncowego ma 55mm.

- Gal złapał też kapcia- już drugiego ze mną :) No i zawsze z przodu i na zimowych oponach :D

Gala czeka przegląd za miesiąc. Teraz zapłacone ma już OC. Musiałem przenieść się z Generali do Aviva bo w tym roku mieli zwyżki cen i nie byli już tak konkurencyjni dla mnie.

Rafal_Szczecin - 08-02-2011, 15:32

KaWu napisał/a:
Na spokojnie się zrobi.

na spokojnie rob, a na teraz wrzucaj foty, bo jestem ciekaw efektu :D

Hugo - 08-02-2011, 15:37

KaWu napisał/a:
Musiałem przenieść się z Generali do Aviva
:D A to ciekawe, ja przeniosłem się dokładnie tak samo.
KaWu - 08-02-2011, 20:17

Hugo napisał/a:
A to ciekawe, ja przeniosłem się dokładnie tak samo.

Sam człowiek z Generali sie przyznal, ze niestety w ostatnim roku podwyzszyli znacznie ceny skladek. Zalowal-ale ktos poki co obral taka polityke.

a na teraz wrzucaj foty, bo jestem ciekaw efektu

jeszcze nie gotowe i narazie sie nie zapowiada. Jutro wybywam na kilka dni do Krakowa. Ale co sie odwlecze ...

Takie foty mam:

rozklejenie i rozkrecenie ...

siostro skalpel

... ciecie ... tez zajecie :P

A tutaj po wierceniu i skręcaniu

i poki co koncowy efekt mojej pracy

KaWu - 03-03-2011, 14:55

___Uaktualniam na smutno___

W nocy z 17 na 18 lutego nie było u mnie na osiedlu prądu / światła i komuś się nudziło na parkingu w nocy / nad ranem. Oto efekt:

Rysa na lewej stronie przez całe 4 elementy.

jacekxx - 03-03-2011, 17:16

Szkoda samochodu. Idiotów nigdzie nie brakuje.
mkm - 03-03-2011, 19:23

Fakt.
Zielu - 03-03-2011, 20:31

Piękne autko..było. Trafi się czasem jakiś... :evil:
Można spróbować pastą tempo, jednak niestety będzie widać rysy...

Anonymous - 29-03-2011, 11:56

KaWu napisał/a:
___Uaktualniam na smutno___

W nocy z 17 na 18 lutego nie było u mnie na osiedlu prądu / światła i komuś się nudziło na parkingu w nocy / nad ranem.

Rysa na lewej stronie przez całe 4 elementy.

Też przez to przechodziłem i wiem jak to boli... Współczuję...

KaWu - 29-03-2011, 14:11

W ub. weekend zmieniłem koła w Galu z zimowych na letnie.

Jak wygląda przód na oponach 195/50/15 :?: Wnęka jest masakryczna :)
Jedyny plus to pewnie taki, że auto siadło z przodu 2 cm.

Wyszło na jaw, ze konczy sie juz naciecie na tarczach Mikoda :shock: Akurat na dniach zrownalo sie z cala powierzchnia tarczy. Nie mierzylem wczesniej na jaka glebokosc bylo to naciecie.
Ale poki co jest nadal ok i zadnego bicia tarcz.

Wiem, wiem, że i tak za małe koła są ale narazie muszą być. Nie starczyło $ na ładne kółka i muszą być kolejny rok ze mną.

W ub. tygodniu przy przebiegu 221 289 km wymieniłem także filtry w instalacji gazowej.

Dodatkowo zakupiłem od Kuzi kpl. amortyzatory na tył gdyby moje Nivo nie wiadomo ile jeszcze chciały chodzić :)

Rafal_Szczecin - 29-03-2011, 15:50

Krzysztof,a co z soczewkami ?
Anonymous - 29-03-2011, 16:38

rzeczywiście alusy przydały by się większe ale wiadomo u mnie też jest masa rzeczy które bym chciał a nie na wszystko starcza $$$, a mikoda jak widać nie taka zła jeżeli ktoś się z nią rozsądnie obchodzi.

udało się jakoś zamaskować rysę ?