To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nakladka / koncowka tlumika.

filippoz - 22-03-2009, 00:02

No chodzi mi to te święcące się jak psu jajca końcówki rury wydechowej.

Wygląda to całkiem nieźle u niektórych użytkowników tutaj na forum ale u części wygląda to jak za mała prezerwatywa :oops:

Czytając ten wątek też miałem nawet chęć zrobienia czegoś takiego ale patrząc z perspektywy uważam, że zrobiłem dobrze nic nie nakładając na rurę. Może za rok mi coś strzeli do głowy i to zrobię.

$iwy, czego nie rozumiesz?? :roll: :wink: końcówka i duperele do tego potrzebne to przynajmniej 20 litrów :P

$iwy - 22-03-2009, 00:10

filippoz napisał/a:
końcówka i duperele do tego potrzebne to przynajmniej 20 litrów :P

W moim przypadku jakieś 38 l :biggrin: ale co tam - niech ma :D

filippoz - 22-03-2009, 00:13

Cytat:
W moim przypadku jakieś 38 l :biggrin: ale co tam.
normalnie szaaaaaaalony :P 38l to jakieś hmmm 420 kilometrów jak nie więcej tak pi razy drzwi :) szacun i pokłony za taki style :D

a tak serio to rozumiem bo kiedyś też dawałem różne dodatki do auta kiedy jeździłem w klubie ;)

mobista - 22-03-2009, 10:51

$iwy tylko nie za bardzo wiem co mam porównywać :) średnica wydaje mi się być taka sama :)
Anonymous - 22-03-2009, 12:04

$iwy napisał/a:
No i teraz porównaj z tą co ma Dwakola.

Pytanie, czy u mnie lepiej czy gorzej niz u mobisty ??

Jedyna wada tej nakladki mojej to ze jednak widac ze rura jest w srodku..
Przygotuje, wycentruje i zobacze.. Jak mi sie nie spodoba, to trudno..
Pojdzie na alledrogo..
Wydalem w sumie "tylko" 75 PLN.

Pozdrawiam
AK

jaca71 - 22-03-2009, 12:10

Trik napisał/a:
Po za tym Lancer ma prawie 16 cm przeeeeeświtu, a wydech jest wyżej niż te 16 cm. Gdzie Ty masz takie krawężniki o które można tym wyhaczyć :shock:

Ja myślę że to chodzi o jazdę do tyłu nie do przodu ;)

Trik - 22-03-2009, 20:02

jaca71 napisał/a:
Ja myślę że to chodzi o jazdę do tyłu nie do przodu

Mimo tego z ladunkiem max 500kg nie powinien krawężnika zaczepić, nawet jadąc do tyłu. No chyba że to jest ten słynny 2 metrowy krawężnik a autko jest służbowe. :wink:

basik - 29-03-2009, 17:12

Ja wczoraj zamontowałem końcówke tłumika firmy KM malon. tutaj fotki jak ktoś chce zobaczyć http://str.nazwa.pl/mitsu/koncowka
ElemenT - 29-03-2009, 20:16

no to mi się podoba, spawana czy wkęcana ?
wygląda na prawdę nieźle

basik - 30-03-2009, 12:52

koncowka jest przykrecana. zrobie lepsze fotki to bedzie widac
Jarulas - 30-03-2009, 20:11

basik, bardzo dobrze wygląda Twoja końcówka. Ile Cię kosztowała, i który konkretnie model, bo chyba jestem zainteresowany?
basik - 30-03-2009, 20:48

Co modelu to jest problem bo nie moge na stronie takiej znaleźć wiem tylko, że kształt to elipsa 117x90 kupiłem ją na allegro za 70zł + 20 za przeróbkę bo jak się okazało była za wąska i wpadała do środka mojej rury. Wrzuciłem jeszcze 2 fotki do katalogu z mojego postu powyżej
Anonymous - 31-03-2009, 10:40

Mobista: nie obraź się, ale wygląda to jak tesco tuning, widać wyraźnie że jest to "coś" doczepione do rury końcowej. Dokładnie takiej końcówki wg mnie ma sens tylko wtedy jeżeli rura końcowa jest na tyle schowana że z żadnej strony nie będzie widać jej, w lancerze jest inaczej.
mobista - 31-03-2009, 11:42

Tesco czy Carrefour tuning - obojętne mi to. Wolę to nić śruby śruby czy opaski a'la Wieś (tańczy i śpiewa) tuning.
Anonymous - 31-03-2009, 13:48

Ale mi nie chodziło o sposób zamontowania, tu akurat przyspawanie popieram całkowicie. Chodziło mi raczej o to że końcówka jest krótka przez co doznania wzrokowe przywodzą na myśl wspomniane wcześniej stwierdzenie "tesco tuning"