To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - konto bankowe gdzie ?

Krzyzak - 19-02-2009, 09:58

ja mam konto w Lukasie - eKonto Pro
nie place za nic! - jak sie ma saldo powyzej 5000 zl (nie zarobki, lecz trzeba stale miec taka kwote - czy to na ROR czy lokacie itd.) i robi przynajmniej raz w miesiacu przelew przez internet, to wlasnie za nic sie nie placi

jestem bardzo zadowolony i chwale sobie dostep do netu przez token

edit - do niedawna mial dobrze oprocentowany ROR (od niedawna 0) i rachunek oszczedzam oprocentowany naprawde niezle

gulgulq - 19-02-2009, 10:18

vendetta napisał/a:
Hmmm
no właśnie staram się znaleźć słabe punkty mBanku, ale tylko po to żeby rywalizacja była bardziej wyrównana :)

:) oj jest ich kilka, jeślii chodzi o cała finansowa strona to ok ale obługa klienta, załatwienia formalności czy fachowosc ludzi z mlini to już porażka
a ostatnie ruchy banku wskazują na to ze maja bardzo dużo kasy i na klientach im nie zależy
warto poczytać: http://www.mbank.pl/forum/

mam tam konto kilka lat i jestem w miarę zadowolony
ale już jesli chodzi o lokowanie pieniedzy to zaczynam szukać gdzie indziej

sruba - 19-02-2009, 10:37

JCH napisał/a:
Wiem, że wiesz, że to nie mBank ustala LIBOR

pewnie. to był skrót myślowy, by za bardzo się nie rozwodzić :P

JCH - 19-02-2009, 11:39

Krzyzak napisał/a:
ja mam konto w Lukasie - eKonto Pro
nie place za nic!
Też lecę na ePro od kilku lat.... Ale jeszcze jest drugi warunek - wpływy > 2000 zł miesięcznie. A od nowego roku wprowadzili opłatę za użytkowanie karty płatniczej -> 2 zł / m-c. Jeśli wykona się transakcje kartą min. 300 zł to opłaty tej nie ma - tak to zdaje się wygląda.
Generalnie wszyscy chcą żeby wydawać coraz więcej .... :?

konrad1704 - 11-03-2009, 19:46

konrad1704 napisał/a:
Kris1980_147 napisał/a:
Coś mi świta że chyba 4%

Dokładnie 4,25 % w skali roku.

Nastąpiła zmiana oprocentowania nominalnego na rachunku eMax Plus w mBanku:
do kwoty 49 999 PLN 4,50%
od 50 000 PLN 5,05%

żródło

Fiona - 07-03-2024, 11:09

Kończy mi się darmowe konto w mBanku po 24 miesiącach. Niedługo wszystko będzie płatne. I o ile płacić 19 zł miesięcznie za konto (mógłbym uniknąć jakbym płacił ZUS, ale że nie płacę to cóż...) i 5 za kartę przyjmuję na klatę o tyle 1,50 za każdy przelew już nie, bo w skali miesiąca robi się niezła kwota.
Ktoś może polecić jakieś konto firmowe (dla SP ZOO), które bez promocji ma darmowe przelewy? Bo nie chciałbym znowu za dwa lata zmieniać banku