[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
Anonymous - 13-12-2008, 10:47
chcialbym wam jeszcze powiedzec ze policja naprawde sie wziela za HID'y, sam zostalem osatnio zatrzymany i chciano mi zabrac dowod za swiatla led z przodu ale jak zaczalem sypac dziennikami ustaw i wszystkim oznaczeniami i homologacjami, policjant sie ostro na mnie wkur.. i oddal mi dowod,
na innych forach ciagle czytam ze komus policja zabrala dowod,
dlatego jak juz macie zamiar montowac swiatla to zamontujcie 4300, bo barwe 6000 kazdy glupi policjant z daleka rozpozna.
yam1530 - 13-12-2008, 10:47
Widać że wiele galantów ma xenony , a ja już myślałem że nikt sie nie odważy po różnych dywagacjach na temat bezpieczeństwa i legalności tego typu przeróbki.
Anonymous - 13-12-2008, 13:05
No ja mam soczewki i 4300k ustawione poprawnie żeby nikogo nie oślepiać, widoczność poprawiła się o 100% w planach spryskiwacze do kompletu i soczewki na światła długie ale już bez HID nie są potrzebne.
arturro napisał/a: |
na innych forach ciagle czytam ze komus policja zabrala dowod,
|
Powinni zabierać tym co świeca prosto w niebo i maja założone jakieś dziwne żarówki po 150W !!!
Marti - 13-12-2008, 18:35
trawkins napisał/a: | No ja mam soczewki i 4300k ustawione poprawnie |
Ja narazie z soczeskami dam sobie spokój i poczekam do wiosny. Światła muszę poprawić bo ostanio zaczynam pobocze łapać jak mijam kogoś z mocnymi światłami...
Zhan - 13-12-2008, 22:07
arturro napisał/a: | chcialbym wam jeszcze powiedzec ze policja naprawde sie wziela za HID'y, sam zostalem osatnio zatrzymany i chciano mi zabrac dowod za swiatla led z przodu ale jak zaczalem sypac dziennikami ustaw i wszystkim oznaczeniami i homologacjami, policjant sie ostro na mnie wkur.. i oddal mi dowod |
a konkretnie czym mu sypnales?
Anonymous - 14-12-2008, 15:14
Cytat: | a konkretnie czym mu sypnales? |
Dz. U. nr 32 poz 262 zal. nr 6
[ Dodano: 14-12-2008, 15:15 ]
trawkins napisał/a: | Powinni zabierać tym co świeca prosto w niebo i maja założone jakieś dziwne żarówki po 150W !!! |
tego policja nie udowodni, HID bez problemu
marexi - 14-12-2008, 16:42
http://www.moto.allegro.p...xenon_lamp.html
http://www.moto.allegro.p..._przerobki.html
troche zabawy ale prawie leganlny xenon jest:) brakuje tylko samopoziomowania ktore naprawde nie jest potrzebna bo zawsze mozna raczka wyregulowac:) nie wszyscy policjanci wiedza czy jest to samorobka czy nie przy takiem zestawie:)
Kofi - 15-12-2008, 00:09
Ale na kloszu lampy masz oznaczenie homologacji. Są fabryczne xenony bez soczewek (Renaul Laguna II, Mrcedes w210) ale lampy maja odpowiednia homologacje.
Wiec HID wlozny w zwykla lampe jest niezgodny z prawem. Ale tu i tak wszystko zalezy od czlowieka. Na przegladach jedni sie czepiaja a inni mowia, ze jak nie oslepia to mozna jezdzic.
marexi - 16-12-2008, 17:37
a wiec takie cos:
mam kompletne soczewki z przetwornicami bi xenon, spryski tez mam i samopoziomowanie tez mam, tzn mam silniczki do lamp i mam czujniki na tylna belke - wszystko z audi a4:) i teraz mam pytanko czy ktos z Was robil cos takiego ze swoimi lampami tzn czy wkladal do nich Bixenon , bo o ile dobrze pamietam ktos sprzedawal swojego gala ostatnio na soczewkach xenonowych lub bi xenonach i moze ma jakas instrukcje albo cos w tym rodzaju:) z gory dzieki za ifno
marexi - 19-12-2008, 00:37 Temat postu: [EA5W 2.5] Projekt Bi Xenon A wiec mam zamiar przerobic lampki w swoim Galancie na Bixenony - soczewki z A4, przetwornice i caly osprzet rowniez z a4 2003r. No i tutaj sie zanatanawiam bo dopeo dzis dsotalem lampy:) mam kilka pomyslow i wlasnie wpadlem na taki pomysl:) a wiec jako ze mam cale oryginalne lampy z a4 chce swoje lampki rozkrecic i zaobaczyc ile tam naprawde jest miesjca i tu mam taki pomysle zeby lustra z mocowaniami na soczewki z a4 przeobic tak zeby weszly do galancika:) i wtedy je jakos zamocowac dobrze w lampie. oczywiscie pojechac z tym do znajomego na stacje diagnostyczna i wtedy ustawic lustra i lampy zeby tak sweicily zeby nikogo nie oslepialy:) w lampach z a4 mam sliczki do samopoziomowania i chce e jakos wlozyc do gala i zastanawiam sie czy bedzie na to miejsce jak bedzie to montuje i zaopatrze sie w czujnik polozenia i wtedy bede mial "prawie " oryginalne bi xenony:)
jutro po poludniu zabieram sie za to oczywiscie bede wszystko opisywac i wrzucac zdjecia dla potomnych ,tzn dla tych ktorzy beda chcieli tez cos podobnego zrobic:)
a wiec zaczynajac to koszt lamp uszkodzonych 200zl z sliniczkami, osprzet - soczewka ,przetwonice, zarniki i kable - 550zl allgero.
Maciek - 20-12-2008, 22:15
No czekamy co z tego wyjdzie. Jeśli nie za dużo dłubania (jestem leniuch) może też sobie zapodam. Pozdro i powodzenia.
yam1530 - 22-12-2008, 16:08
Panowie znalazłem kompletne spryskiwacze wraz z pompką za 150 zł to drogo???
Jak są uruchamiane spryskiwacze??? czy bede potrzebował coś jeszcze?? np zbiorniczek płynu?? może jeszcze jakąś wiązke do sterowania??? Poradźcie coś
Marti - 22-12-2008, 18:39
Cytat: | Panowie znalazłem kompletne spryskiwacze wraz z pompką za 150 zł to drogo???
Jak są uruchamiane spryskiwacze??? czy bede potrzebował coś jeszcze?? np zbiorniczek płynu?? może jeszcze jakąś wiązke do sterowania??? Poradźcie coś |
To nie jest drogo. Potrzebujesz jeszcze w jakiś sposób je uruchomić więc wyłącznik lub podpinasz pod wiązkę stryskiwacza przedniego - banał. Jak bedziesz zakładał to gdzieś w okolicy to mogę pomóc
Spryski są typu "wystajęce rogi" czy chowane i czy będą profilami pasowały czy trzeba przerabiać podstawę "rogów"?
yam1530 - 22-12-2008, 19:43
spryski są z anglika wiec nie bedzie problemów(raczej) z dopasowaniem. Może ktoś podrzucić fotke gdzie jest zainstalowana pompka spryskiwaczy???
roch_27 - 22-12-2008, 19:47
yam1530 napisał/a: | Może ktoś podrzucić fotke gdzie jest zainstalowana pompka spryskiwaczy??? | a szukać to już się nie chce co SPRISKIWACZE
pozdro
|
|
|