To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA

Anonymous - 13-12-2008, 10:47

chcialbym wam jeszcze powiedzec ze policja naprawde sie wziela za HID'y, sam zostalem osatnio zatrzymany i chciano mi zabrac dowod za swiatla led z przodu ale jak zaczalem sypac dziennikami ustaw i wszystkim oznaczeniami i homologacjami, policjant sie ostro na mnie wkur.. i oddal mi dowod,
na innych forach ciagle czytam ze komus policja zabrala dowod,
dlatego jak juz macie zamiar montowac swiatla to zamontujcie 4300, bo barwe 6000 kazdy glupi policjant z daleka rozpozna.

yam1530 - 13-12-2008, 10:47

Widać że wiele galantów ma xenony , a ja już myślałem że nikt sie nie odważy po różnych dywagacjach na temat bezpieczeństwa i legalności tego typu przeróbki.
Anonymous - 13-12-2008, 13:05

No ja mam soczewki i 4300k ustawione poprawnie żeby nikogo nie oślepiać, widoczność poprawiła się o 100% w planach spryskiwacze do kompletu i soczewki na światła długie ale już bez HID nie są potrzebne.

arturro napisał/a:

na innych forach ciagle czytam ze komus policja zabrala dowod,

Powinni zabierać tym co świeca prosto w niebo i maja założone jakieś dziwne żarówki po 150W !!!

Marti - 13-12-2008, 18:35

trawkins napisał/a:
No ja mam soczewki i 4300k ustawione poprawnie

Ja narazie z soczeskami dam sobie spokój i poczekam do wiosny. Światła muszę poprawić bo ostanio zaczynam pobocze łapać jak mijam kogoś z mocnymi światłami...

Zhan - 13-12-2008, 22:07

arturro napisał/a:
chcialbym wam jeszcze powiedzec ze policja naprawde sie wziela za HID'y, sam zostalem osatnio zatrzymany i chciano mi zabrac dowod za swiatla led z przodu ale jak zaczalem sypac dziennikami ustaw i wszystkim oznaczeniami i homologacjami, policjant sie ostro na mnie wkur.. i oddal mi dowod

a konkretnie czym mu sypnales?

Anonymous - 14-12-2008, 15:14

Cytat:
a konkretnie czym mu sypnales?

Dz. U. nr 32 poz 262 zal. nr 6

[ Dodano: 14-12-2008, 15:15 ]
trawkins napisał/a:
Powinni zabierać tym co świeca prosto w niebo i maja założone jakieś dziwne żarówki po 150W !!!

tego policja nie udowodni, HID bez problemu

marexi - 14-12-2008, 16:42

http://www.moto.allegro.p...xenon_lamp.html

http://www.moto.allegro.p..._przerobki.html

troche zabawy ale prawie leganlny xenon jest:) brakuje tylko samopoziomowania ktore naprawde nie jest potrzebna bo zawsze mozna raczka wyregulowac:) nie wszyscy policjanci wiedza czy jest to samorobka czy nie przy takiem zestawie:)

Kofi - 15-12-2008, 00:09

Ale na kloszu lampy masz oznaczenie homologacji. Są fabryczne xenony bez soczewek (Renaul Laguna II, Mrcedes w210) ale lampy maja odpowiednia homologacje.
Wiec HID wlozny w zwykla lampe jest niezgodny z prawem. Ale tu i tak wszystko zalezy od czlowieka. Na przegladach jedni sie czepiaja a inni mowia, ze jak nie oslepia to mozna jezdzic.

marexi - 16-12-2008, 17:37

a wiec takie cos:
mam kompletne soczewki z przetwornicami bi xenon, spryski tez mam i samopoziomowanie tez mam, tzn mam silniczki do lamp i mam czujniki na tylna belke - wszystko z audi a4:) i teraz mam pytanko czy ktos z Was robil cos takiego ze swoimi lampami tzn czy wkladal do nich Bixenon , bo o ile dobrze pamietam ktos sprzedawal swojego gala ostatnio na soczewkach xenonowych lub bi xenonach i moze ma jakas instrukcje albo cos w tym rodzaju:) z gory dzieki za ifno

marexi - 19-12-2008, 00:37
Temat postu: [EA5W 2.5] Projekt Bi Xenon
A wiec mam zamiar przerobic lampki w swoim Galancie na Bixenony - soczewki z A4, przetwornice i caly osprzet rowniez z a4 2003r. No i tutaj sie zanatanawiam bo dopeo dzis dsotalem lampy:) mam kilka pomyslow i wlasnie wpadlem na taki pomysl:) a wiec jako ze mam cale oryginalne lampy z a4 chce swoje lampki rozkrecic i zaobaczyc ile tam naprawde jest miesjca i tu mam taki pomysle zeby lustra z mocowaniami na soczewki z a4 przeobic tak zeby weszly do galancika:) i wtedy je jakos zamocowac dobrze w lampie. oczywiscie pojechac z tym do znajomego na stacje diagnostyczna i wtedy ustawic lustra i lampy zeby tak sweicily zeby nikogo nie oslepialy:) w lampach z a4 mam sliczki do samopoziomowania i chce e jakos wlozyc do gala i zastanawiam sie czy bedzie na to miejsce jak bedzie to montuje i zaopatrze sie w czujnik polozenia i wtedy bede mial "prawie " oryginalne bi xenony:)
jutro po poludniu zabieram sie za to oczywiscie bede wszystko opisywac i wrzucac zdjecia dla potomnych ,tzn dla tych ktorzy beda chcieli tez cos podobnego zrobic:)
a wiec zaczynajac to koszt lamp uszkodzonych 200zl z sliniczkami, osprzet - soczewka ,przetwonice, zarniki i kable - 550zl allgero.

Maciek - 20-12-2008, 22:15

No czekamy co z tego wyjdzie. Jeśli nie za dużo dłubania (jestem leniuch) może też sobie zapodam. Pozdro i powodzenia.
yam1530 - 22-12-2008, 16:08

Panowie znalazłem kompletne spryskiwacze wraz z pompką za 150 zł to drogo???
Jak są uruchamiane spryskiwacze??? czy bede potrzebował coś jeszcze?? np zbiorniczek płynu?? może jeszcze jakąś wiązke do sterowania??? Poradźcie coś

Marti - 22-12-2008, 18:39

Cytat:
Panowie znalazłem kompletne spryskiwacze wraz z pompką za 150 zł to drogo???
Jak są uruchamiane spryskiwacze??? czy bede potrzebował coś jeszcze?? np zbiorniczek płynu?? może jeszcze jakąś wiązke do sterowania??? Poradźcie coś

To nie jest drogo. Potrzebujesz jeszcze w jakiś sposób je uruchomić więc wyłącznik lub podpinasz pod wiązkę stryskiwacza przedniego - banał. Jak bedziesz zakładał to gdzieś w okolicy to mogę pomóc

Spryski są typu "wystajęce rogi" czy chowane i czy będą profilami pasowały czy trzeba przerabiać podstawę "rogów"?

yam1530 - 22-12-2008, 19:43

spryski są z anglika wiec nie bedzie problemów(raczej) z dopasowaniem. Może ktoś podrzucić fotke gdzie jest zainstalowana pompka spryskiwaczy???
roch_27 - 22-12-2008, 19:47

yam1530 napisał/a:
Może ktoś podrzucić fotke gdzie jest zainstalowana pompka spryskiwaczy???
a szukać to już się nie chce co :?: :P :arrow: SPRISKIWACZE

pozdro