To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera

Trik - 26-03-2009, 02:08

Pawel34 napisał/a:
Czy Wam też wycieraczki przednie przyśpieszają, gdy rośnie prędkość samochodu?
Byłem nieco zaskoczony ;) Coś podobnego obserwowałem przy przekraczaniu 80 km/h.
W sumie dość przydatne.

Znaczy się dopatrzyłeś regulacji prędkości na dźwigni wycieraczek? :biggrin: Fajna sprawa. :mrgreen:

mazin - 26-03-2009, 07:18

basik napisał/a:

Heh znaczy, że na drogach coraz częściej będziemy się spotykać. Wolałem jak było mniej mitsu na drogach :lol: wtedy wszyscy zwracali uwagę na oryginalny samochód

Jak do tej pory mieli 1% udziału w rynku - teraz będą mieć 1,5%. Oznacza to mniej więcej tyle, że zamiast spotkać innego lancera we wtorek i w sobotę, będziemy go spotykać jeszcze w poniedziałek :-)
Do volkswagenów i toyot jeszcze daleko, mitsu musiałoby zrobić jeszcze parę modeli przyciągających uwagę (za pomoca łapek stylistów-inżynierów z Europy), bo w przeciwnym razie na 1,5% udziale się skończy.

apikus - 26-03-2009, 07:56

filippoz napisał/a:
P.S. jakie płaskie wycieraczki polecacie? byle nie więcej niż 100zł za sztukę

Ja kupiłem Valeo Revolution, ciche, dobrze zbierają. Koszt koło 75 zł za komplet. Wziąłem taki do C3.

achtab - 26-03-2009, 08:19

ja mam chyba jakiegoś pecha, bo od czasu jak jeżdżę moim Lancerkiem S (od ponad 1 miesiąca), to spotkałem go tylko raz..i to jeszcze na parkingu :-) Chętnie bym zobaczył miśka-bliźniaka w locie ;-)
mazin - 26-03-2009, 09:19

achtab napisał/a:
ja mam chyba jakiegoś pecha, bo od czasu jak jeżdżę moim Lancerkiem S (od ponad 1 miesiąca), to spotkałem go tylko raz..i to jeszcze na parkingu :-) Chętnie bym zobaczył miśka-bliźniaka w locie ;-)

Eeee, no to ja widuję kilka (2-4) w ciągu tygodnia. Pewnie to są te same, bo widuję je w tych samych miejscach, na trasie z pracy - ale kojarze przynajmniej trzy kolory - czarny, czerwony, grafitowy. Na parkingu widziałem tylko raz, ale za to identycznego jak mój (z tyłu jechała moja córcia (czterolatka) i usłyszałem - "tata, naszy samochód tam jest") :-)
Poza tym, sportbacki widziałem może ze cztery, reszta to sedany - a podobno to sportbacki sie sprzedają lepiej (ze względu na bardziej "kozacki" wygląd). Albo sądeczanie mają inny gust niż w całej Polsce (i ja tu jestem wyjątkiem, bo mam sportbacka) albo sportbacki nie rzucają się tak bardzo w oczy :doubt:

Pawel34 - 26-03-2009, 10:22

Trik napisał/a:
Pawel34 napisał/a:
Czy Wam też wycieraczki przednie przyśpieszają, gdy rośnie prędkość samochodu?
Byłem nieco zaskoczony ;) Coś podobnego obserwowałem przy przekraczaniu 80 km/h.
W sumie dość przydatne.

Znaczy się dopatrzyłeś regulacji prędkości na dźwigni wycieraczek? :biggrin: Fajna sprawa. :mrgreen:

Regulacja prędkości wycieraczek to jedna sprawa, a zmiana zadanej prędkości ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu druga.
Czyżby spadł poziom schabowego ? ;)

Trik - 26-03-2009, 10:55

Pawel34 napisał/a:
Czyżby spadł poziom schabowego ?

No choinka jak byś zgadł. :? A regulacja jest przeca powiązana ze "zmianą zadanej prędkosci ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu" więc nie rozwijałem wypowiedzi bo wydało mi sie to zbędne. (mówię tu o przekręcaniu, góra-dół, na dźwigni wycieraczek takiego pypcika :biggrin: )Ale spoko jest.

filippoz - 26-03-2009, 11:39

no :D umówiłem auto w poniedziałek na 12 na wymianę oleju + filtr + zmiana kilometrów serwisowych w kompie (opisane w poprzednich postach) oraz podciągnięcie ręcznego :)
Pawel34 - 26-03-2009, 13:35

Trik napisał/a:
regulacja jest przeca powiązana ze "zmianą zadanej prędkosci ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu".

To nie jest oczywiste. Poprawcie mnie jeśli się mylę, że chyba nie wszystkie samochody mają takie "sprzężenie", że przy ustawieniu jednej prędkości wycieraczek i zwiększeniu prędkości poruszania się samochodu, wycieraczki same z siebie działają szybciej? Stąd moje odkrycie ;) Fascynujące :)

Trik - 26-03-2009, 13:56

Jeżeli chodzi o to że nie wszystkie autka tak mają to i owszem rację masz :wink:
A zali że Lancer to to take ma to już sprawka sprzedawcy że o tym nie wspomniał. Skąd inąnd eksploracja pojazdu jest faktycznie fascynująca.
Przy okazji, mniemałem iż prawimy tu o Lancerze a nie o innych samochdach :mrgreen:

mobista - 26-03-2009, 15:54

O wycieraczkach przecież jest w katalogu napisane..
Anonymous - 26-03-2009, 21:03

Pawel34 napisał/a:

....Stąd moje odkrycie ;) Fascynujące :)

Mała rzecz, a cieszy 8) :D
Wszystkie moje auta tak miały :)

Pawel34 - 26-03-2009, 22:19

mobista napisał/a:
O wycieraczkach przecież jest w katalogu napisane..

Fakt, czarno na białym, ale mały surprise cieszy ;)

Anonymous - 27-03-2009, 14:00

Chyba sie jakas wieksza akcja reklamowa zrobila, bo widzialem dzisiaj i w Wyborczej
i na poczcie WP.pl duze reklamy nowego sportbacka ;-)

Ciekawe kiedy bedzie nas wiecej :-)

Pozdr
AK

Trik - 27-03-2009, 14:34

dwakola napisał/a:
Ciekawe kiedy bedzie nas wiecej

Już chyba od tygodnia tak bombardują temi raklamami :? . Średnio co kwartał, tak jak nowe będą docierały do salonów, nas bęzdie przybywać. :mrgreen: