[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera
Trik - 26-03-2009, 02:08
Pawel34 napisał/a: | Czy Wam też wycieraczki przednie przyśpieszają, gdy rośnie prędkość samochodu?
Byłem nieco zaskoczony Coś podobnego obserwowałem przy przekraczaniu 80 km/h.
W sumie dość przydatne. |
Znaczy się dopatrzyłeś regulacji prędkości na dźwigni wycieraczek? Fajna sprawa.
mazin - 26-03-2009, 07:18
basik napisał/a: |
Heh znaczy, że na drogach coraz częściej będziemy się spotykać. Wolałem jak było mniej mitsu na drogach wtedy wszyscy zwracali uwagę na oryginalny samochód |
Jak do tej pory mieli 1% udziału w rynku - teraz będą mieć 1,5%. Oznacza to mniej więcej tyle, że zamiast spotkać innego lancera we wtorek i w sobotę, będziemy go spotykać jeszcze w poniedziałek
Do volkswagenów i toyot jeszcze daleko, mitsu musiałoby zrobić jeszcze parę modeli przyciągających uwagę (za pomoca łapek stylistów-inżynierów z Europy), bo w przeciwnym razie na 1,5% udziale się skończy.
apikus - 26-03-2009, 07:56
filippoz napisał/a: | P.S. jakie płaskie wycieraczki polecacie? byle nie więcej niż 100zł za sztukę |
Ja kupiłem Valeo Revolution, ciche, dobrze zbierają. Koszt koło 75 zł za komplet. Wziąłem taki do C3.
achtab - 26-03-2009, 08:19
ja mam chyba jakiegoś pecha, bo od czasu jak jeżdżę moim Lancerkiem S (od ponad 1 miesiąca), to spotkałem go tylko raz..i to jeszcze na parkingu Chętnie bym zobaczył miśka-bliźniaka w locie
mazin - 26-03-2009, 09:19
achtab napisał/a: | ja mam chyba jakiegoś pecha, bo od czasu jak jeżdżę moim Lancerkiem S (od ponad 1 miesiąca), to spotkałem go tylko raz..i to jeszcze na parkingu Chętnie bym zobaczył miśka-bliźniaka w locie |
Eeee, no to ja widuję kilka (2-4) w ciągu tygodnia. Pewnie to są te same, bo widuję je w tych samych miejscach, na trasie z pracy - ale kojarze przynajmniej trzy kolory - czarny, czerwony, grafitowy. Na parkingu widziałem tylko raz, ale za to identycznego jak mój (z tyłu jechała moja córcia (czterolatka) i usłyszałem - "tata, naszy samochód tam jest")
Poza tym, sportbacki widziałem może ze cztery, reszta to sedany - a podobno to sportbacki sie sprzedają lepiej (ze względu na bardziej "kozacki" wygląd). Albo sądeczanie mają inny gust niż w całej Polsce (i ja tu jestem wyjątkiem, bo mam sportbacka) albo sportbacki nie rzucają się tak bardzo w oczy
Pawel34 - 26-03-2009, 10:22
Trik napisał/a: | Pawel34 napisał/a: | Czy Wam też wycieraczki przednie przyśpieszają, gdy rośnie prędkość samochodu?
Byłem nieco zaskoczony Coś podobnego obserwowałem przy przekraczaniu 80 km/h.
W sumie dość przydatne. |
Znaczy się dopatrzyłeś regulacji prędkości na dźwigni wycieraczek? Fajna sprawa. |
Regulacja prędkości wycieraczek to jedna sprawa, a zmiana zadanej prędkości ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu druga.
Czyżby spadł poziom schabowego ?
Trik - 26-03-2009, 10:55
Pawel34 napisał/a: | Czyżby spadł poziom schabowego ? |
No choinka jak byś zgadł. A regulacja jest przeca powiązana ze "zmianą zadanej prędkosci ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu" więc nie rozwijałem wypowiedzi bo wydało mi sie to zbędne. (mówię tu o przekręcaniu, góra-dół, na dźwigni wycieraczek takiego pypcika )Ale spoko jest.
filippoz - 26-03-2009, 11:39
no umówiłem auto w poniedziałek na 12 na wymianę oleju + filtr + zmiana kilometrów serwisowych w kompie (opisane w poprzednich postach) oraz podciągnięcie ręcznego
Pawel34 - 26-03-2009, 13:35
Trik napisał/a: | regulacja jest przeca powiązana ze "zmianą zadanej prędkosci ich działania wraz ze zmianą prędkości samochodu". |
To nie jest oczywiste. Poprawcie mnie jeśli się mylę, że chyba nie wszystkie samochody mają takie "sprzężenie", że przy ustawieniu jednej prędkości wycieraczek i zwiększeniu prędkości poruszania się samochodu, wycieraczki same z siebie działają szybciej? Stąd moje odkrycie Fascynujące
Trik - 26-03-2009, 13:56
Jeżeli chodzi o to że nie wszystkie autka tak mają to i owszem rację masz
A zali że Lancer to to take ma to już sprawka sprzedawcy że o tym nie wspomniał. Skąd inąnd eksploracja pojazdu jest faktycznie fascynująca.
Przy okazji, mniemałem iż prawimy tu o Lancerze a nie o innych samochdach
mobista - 26-03-2009, 15:54
O wycieraczkach przecież jest w katalogu napisane..
Anonymous - 26-03-2009, 21:03
Pawel34 napisał/a: |
....Stąd moje odkrycie Fascynujące |
Mała rzecz, a cieszy
Wszystkie moje auta tak miały
Pawel34 - 26-03-2009, 22:19
mobista napisał/a: | O wycieraczkach przecież jest w katalogu napisane.. |
Fakt, czarno na białym, ale mały surprise cieszy
Anonymous - 27-03-2009, 14:00
Chyba sie jakas wieksza akcja reklamowa zrobila, bo widzialem dzisiaj i w Wyborczej
i na poczcie WP.pl duze reklamy nowego sportbacka
Ciekawe kiedy bedzie nas wiecej
Pozdr
AK
Trik - 27-03-2009, 14:34
dwakola napisał/a: | Ciekawe kiedy bedzie nas wiecej |
Już chyba od tygodnia tak bombardują temi raklamami . Średnio co kwartał, tak jak nowe będą docierały do salonów, nas bęzdie przybywać.
|
|
|