Off Topic - Pręgierz ortograficzny - na wesoło
Aga - 29-08-2007, 10:51
cns80 napisał/a: | "xxx przyjedz do mnie, zrob mi te laske". A wystarczyło wpisać polskie znaki ("po to one są, po to są, po to są one"). Żebyś widział jakie wiadomości dostawałem na PW |
hehe, rozbawiłeś mnie do łez
cns80 - 29-08-2007, 10:52
arekp napisał/a: | Zacznijmy od tego, ze nie potrafisz napisac 'Ty' | Przepraszam Uciekło mi to. Jak przejrzysz moje posty zobacztysz że piszę "Ty", "Ciebie", "Was" itp.
arekp napisał/a: | To, ze czytajac pseudo dyslektykow, ktorzy dodatkowo nie uzywaja polskich liter masz problem z poprawna pisownia to juz raczej Twoj problem. | Fajne podejście. Całkiem sympatyczne. Jak Ci ktoś zastawi wjazd na posesję, albo przystawi Cię na parkingu to już Twój problem . Postępujmy tak dalej, a napewno daleko zajdziemy.
Myślałem że Mitsumaniacy mają troszkę inne podejście. Widocznie się pomyliłem.
Aga - 29-08-2007, 10:55
arturro napisał/a: | ja tez pisze bez polskich znakow bo mi sie niechce |
dodaj jeszcze, że z błędami
i pewnie też Ci z tym dobrze
cns80 napisał/a: | Myślałem że Mitsumaniacy mają troszkę inne podejście. Widocznie się pomyliłem. |
po pierwsze, nie uogólniaj
po drugie, nie mieszaj tematu pisowni z ideą bycia Mitsumaniakiem, bo co ma piernik do wiatraka
po trzecie: i tu Ci przyznam rację - również się czasem mylę w ocenie ludzi...
może zbyt wiele od siebie oczekujemy i zapominamy, ze w końcu jesteśmy tylko ludźmi...
cns80 - 29-08-2007, 11:21
Aga napisał/a: | po pierwsze, nie uogólniaj | Nie uogólniam. Chodziło mi o wskazanie że jesteśmy członkami tej samej społeczności i stwierdzenia "wsadzę Ci widelec w oko, bo mi tak wygodnie" są chyba nie na miejscu
Aga napisał/a: | po drugie, nie mieszaj tematu pisowni z ideą bycia Mitsumaniakiem, bo co ma piernik do wiatraka | Otóż ma:
Zepchnę Cię do rowu, bo takie mam zasady.
Jestem Mitsumaniakiem, i Ty też. Ale to przecież nie ma nic do rzeczy.
Uważam że oprócz życzliwości dla innych jako przedstawiciele klubu powinniśmy być także życzliwi dla siebie nawzajem.
Kilkukrotnie apelowałem żeby pisać zgodnie z zasdami pisowni, ale niektórzy mają to w dupie. A może ja zacznę od dziś PISAĆ NA CAPS LOCK'U
Zobaczymy jak szybko komuś to zacznie przeszkadzać.
Anonymous - 29-08-2007, 11:24
Aga napisał/a: | arturro napisał/a: | ja tez pisze bez polskich znakow bo mi sie niechce |
dodaj jeszcze, że z błędami
i pewnie też Ci z tym dobrze
|
a i owszem popelniam bledy i jesli ty ich nie popelniasz to przyjmuje twoja krytyke.
mnie bardziej interesuje sens merytoryczny odpowiedzi niz to czy ktos napisal zahartowac przez ch czy samo h. wazne ile razy "pomogl" a nie ile razy napisal bez bledu.
oczywiscie dodam ze jest mi z tym SUPER dobrze
akbi - 29-08-2007, 11:26
cns80 napisał/a: | arekp napisał/a:
To, ze czytajac pseudo dyslektykow, ktorzy dodatkowo nie uzywaja polskich liter masz problem z poprawna pisownia to juz raczej Twoj problem.
Fajne podejście. Całkiem sympatyczne. Jak Ci ktoś zastawi wjazd na posesję, albo przystawi Cię na parkingu to już Twój problem . |
cns80 napisał/a: | Aga napisał/a:
po drugie, nie mieszaj tematu pisowni z ideą bycia Mitsumaniakiem, bo co ma piernik do wiatraka
Otóż ma:
Zepchnę Cię do rowu, bo takie mam zasady.
Jestem Mitsumaniakiem, i Ty też. Ale to przecież nie ma nic do rzeczy. |
Patryś tak jak Cię lubię, tak te Twoje porównania nie trzymają się k..y
arekp - 29-08-2007, 11:29
cns80 napisał/a: | arekp napisał/a: | Zacznijmy od tego, ze nie potrafisz napisac 'Ty' | Przepraszam Uciekło mi to. Jak przejrzysz moje posty zobacztysz że piszę "Ty", "Ciebie", "Was" itp. |
Odpuszczam Moglbym uznac, ze w kontekscie tej dyskusji szacunku mogles nie chciec mi okazac
cns80 napisał/a: | arekp napisał/a: | To, ze czytajac pseudo dyslektykow, ktorzy dodatkowo nie uzywaja polskich liter masz problem z poprawna pisownia to juz raczej Twoj problem. | Fajne podejście. Całkiem sympatyczne. Jak Ci ktoś zastawi wjazd na posesję, albo przystawi Cię na parkingu to już Twój problem . Postępujmy tak dalej, a napewno daleko zajdziemy.
Myślałem że Mitsumaniacy mają troszkę inne podejście. Widocznie się pomyliłem. |
A co ma pisownia do Twoich argumentow? Wyciagasz w dyskusji jakies chore argumenty.
Czy to moj problem, ze z powodu dysleksji/pseudo dysleksji innych uzytkownikow sieci masz klopoty z pisownia? Nie mozesz miec o to pretensji do mnie czy do ktorejkolwiek z innych osob nie uzywajacych pliterek, za to stosujacych sie do zasad pisowni jezyka polskiego. Chlopie, gdybym mial takie podejscie jak Ty, nie uzywalbym Internetu poza duzymi portalami/on-line`owymi dziennikami i to tylko w tych czesciach publikowanych przez redakcje
Co maja wspolnego bledy ortograficzne do braku pliterek w sieci? Zdaje sobie sprawe z tego, ze pewne pojedyncze slowa moga byc odczytane niewlasciwie, jednak jesli ktos czyta calosc wypowiedzi ze zrozumieniem to nie wierze, ze moze miec jakiekolwiek problemy. Przytoczony przyklad z 'laska' jest akurat przykladem, ktory w rozmowie z kims na poziomie i w czasie rozmowy bez zartow odebralbym normalnie jako 'łaski'.
Jesli masz zdolnosc szybkiego podlapywania blednej pisowni to proponuje zaczac polowanie na czarownice. Wytykaj na pregierzu WSZYSTKIE bledy popelnione przez Mitsumaniakow - koniecznie z tymi, ktore ja popelniam - i nie zapomnij o podaniu nicka. Bedziesz mogl zrobic statystyke i skierowac pretensje do tych, ktorzy najbardziej w tej Rodzinie Ci szkodza.
Dla mnie w tym miejscu konczy sie dyskusja na temat uzywania pliterek, poniewaz z chorymi argumentami dyskutowac nie zamierzam. Poklocic sie o przyzwyczajenia tez nie mam zamiaru.
[ Dodano: 29-08-2007, 11:32 ]
arturro napisał/a: | a i owszem popelniam bledy i jesli ty ich nie popelniasz to przyjmuje twoja krytyke |
Ja rowniez popelniam bledy, przyznaje sie do tego, staram sie pilnowac i uzywac slownika a w przypadku popelnienia bledow chetnie przyjme krytyke od osob, ktore to zauwaza.
Upierdliwa krytyke przyjme jednak tylko od osob, ktore bledow nie popelniaja - a chyba kazdy z nas rozroznia krytyke od upierdliwosci.
Aga - 29-08-2007, 11:34
cns80 napisał/a: | Uważam że oprócz życzliwości dla innych jako przedstawiciele klubu powinniśmy być także życzliwi dla siebie nawzajem. |
też mnie to czasem boli
jednak w tym temacie powoływanie się na ten argument jest, moim zdaniem, lekką przesadą
arturro napisał/a: | a i owszem popelniam bledy i jesli ty ich nie popelniasz to przyjmuje twoja krytyke. |
wiesz co, robić błedy czesem i nieświadomie a robić je z pełną premedytacją, bo "tak mi jest wygodnie" to , sam przyznasz, ogroooooomna różnica
poza tym to nie była z mojej strony krytyka
(patrz w jakim temacie się znajdujemy i zwracaj uwagę na emotki)
uważam jeszcze, że powoływanie się na argument: "ważne ile razy ktoś pomógł a nie jak pisze" jest totalnym nieporozumieniem
forum nie służy tylko do pomocy w sprawach motoryzacyjnych
ja nie znam się na samochodach i pewnie nigdy w niczym nie pomogę ale to nie znaczy, że chętnie sobie nie pogadam
a z twojej wypowiedzi wynika, że skoro pomogłeś wiele razy to już możesz wszystko inne olewać
no i faktem jest, że kilka razy tak mi odpowiedziałeś, że nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
najlepszym wyjściem było zignorować
no ale przecież tyle razy "pomogłeś", że już Ci wszystko wolno, prawda?
Anonymous - 29-08-2007, 11:44
Aga napisał/a: | wiesz co, robić błedy czesem i nieświadomie....... |
no wiem, ogromna
tylko ze ja ich nie popelniam swiadomie, pisze bez polskich znakow bo jest mi wygodnie.
[ Dodano: 29-08-2007, 11:46 ]
Aga napisał/a: | no ale przecież tyle razy "pomogłeś", że już Ci wszystko wolno, prawda? |
hehe dobre
Aga - 29-08-2007, 11:48
arturro napisał/a: | Aga napisał/a: | wiesz co, robić błedy czesem i nieświadomie....... |
no wiem, ogromna
tylko ze ja ich nie popelniam swiadomie, pisze bez polskich znakow bo jest mi wygodnie.
[ Dodano: 29-08-2007, 11:46 ]
Aga napisał/a: | no ale przecież tyle razy "pomogłeś", że już Ci wszystko wolno, prawda? |
hehe dobre |
no złapałeś mnie, ciesz się
tyle, że to akurat nie jest błąd tylko zwykła literówka
Anonymous - 29-08-2007, 11:49
Aga napisał/a: | uważam jeszcze, że powoływanie się na argument: "ważne ile razy ktoś pomógł a nie jak pisze" jest totalnym nieporozumieniem |
ja uwazam ze jest, wyobrazasz sobie bartka lud darka ktorzy sa dyslektykami ale nie moga nic napisac na forum bo pisza z bledami? ja jakos slabo,
powolujesz sie w poscie wyzej i w innych tematach ze zadko ktos Cie czyta ze zrozumieniem, a sama masz problem ze zrozumieniem innych.
[ Dodano: 29-08-2007, 11:50 ]
Aga napisał/a: | no złapałeś mnie, ciesz się |
spoko jest tego wiecej tylko po co komu wytykac bledy? niech pisze na temat i pomaga innym, anie zastanawia sie czy napisal poprawnie.
zrobmy dzial "czysta polszczyzna" i juz, to jest forum motoryzacyjne a nie jez. polskiego, niech kazdy pisze jak mu wygodnie.
Aga - 29-08-2007, 11:51
arekp napisał/a: | Przytoczony przyklad z 'laska' jest akurat przykladem, ktory w rozmowie z kims na poziomie i w czasie rozmowy bez zartow odebralbym normalnie jako "łaski" |
tyle, że nie zawsze gdy się czyta czyjąś wypowiedź wiadomo dokładnie czy jest to żart czy nie
jak widać z powyższych wypowiedzi wielu nie potrafi prawidłowo odczytać wstawianych emoconalnych emoteki i często żart odczytują jako krytykę
pisaliśmy już w tym temacie o modzie na dysgrafię i dysleksję
bardzo często jest to tylko wymówka dla zwykłego niechlujstwa i wygody
oczywiście nie twierdzę, ze w przypadku Bartka i Darka nie jest to prawdą
u nas na małopolskim jest Wojmi, który również jest dysgrafikiem i wszystko mu się wybacza
jednak to ma niewiele wspólnego z moją powyższą wypowiedzią.....
Anonymous - 29-08-2007, 11:55
Aga napisał/a: | wielu nie potrafi prawidłowo odczytać wstawianych emoconalnych emoteki i często żart odczytują jako krytykę |
ale zobacz jak sama dolewasz oliwy,
piszesz wielu, a wiadomo ze chodzi o mnie,
piszesz ze robie bledy, a teraz twierdzisz ze to byl zart, to jak wkoncu jest bo sie pogubilem,
wogole mam z Toba nie rozmawiac? nie ma sprawy nie musze.
Aga - 29-08-2007, 11:58
arturro napisał/a: | spoko jest tego wiecej tylko po co komu wytykac bledy? niech pisze na temat i pomaga innym, anie zastanawia sie czy napisal poprawnie. |
czy ty naprawdę nie widzisz w jakim temacie się znajdujemy?
w żadnym innym nie pisałabym o cudzych błędach ani nikt o moich
jak Ci nie odpowiada ta dyskusja to po prostu opuść temat i sprawa załatwiona
arturro napisał/a: | zobacz jak sama dolewasz oliwy,
piszesz wielu, a wiadomo ze chodzi o mnie,
piszesz ze robie bledy, a teraz twierdzisz ze to byl zart, to jak wkoncu jest bo sie pogubilem,
wogole mam z Toba nie rozmawiac? nie ma sprawy nie musze. |
a Ty nigdy nie powiedziałeś drugiej osobie czegoś z uśmiechem, o co w innej sytuacji mogłaby się obrazić ????
nie wiem ile masz lat, ale w tej wypowiedzi zachowałeś się jak jakiś obrażony małotat "w ogóle nie muszę z tobą rozmawiać"
nie chce mi się wierzyć, ze jesteś tak przewrażliwiony na swoim punkcie
cns80 - 29-08-2007, 12:06
arekp napisał/a: | Czy to moj problem, ze z powodu dysleksji/pseudo dysleksji innych uzytkownikow sieci masz klopoty z pisownia? Nie mozesz miec o to pretensji do mnie | Uważam że mogę, bo inni może faktycznie są "chorzy" na dysleksję, a ty to robisz całkowicie świadomie .
arekp napisał/a: | czy do ktorejkolwiek z innych osob nie uzywajacych pliterek, za to stosujacych sie do zasad pisowni jezyka polskiego. | Podstawową zasadą języka polskiego jest poprawny zapis znaków językowych. Uczą tego w zerówce
arekp napisał/a: | Jesli masz zdolnosc szybkiego podlapywania blednej pisowni | Dzięki czytaniu zawartości internetu coraz bardziej nie mam
arekp napisał/a: | Wytykaj na pregierzu WSZYSTKIE bledy popelnione przez Mitsumaniakow - koniecznie z tymi, ktore ja popelniam - i nie zapomnij o podaniu nicka. |
A jak znajdę powiedzmy 20 twoich to zaczniesz pisać poprawnie ??? Bo inaczej nie widzę sensu
Oczywiście troszkę przejaskrawiłem argumenty. Przyznaję się. Ale chciałem pokazać że od takich pierdół do rzeczy ważnych jest prosta droga.
|
|
|