[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna
kamil.ekonom - 29-02-2012, 14:21
sipex napisał/a: | a krytyczne sytuacje to jakie? |
Np. takie jak opisałem wyżej (tylko, żeby Ci przez myśl nie przeszło tak testować )
sipex napisał/a: | lekko unieść tak aby kola dotykały podłoża założyć rozkręcić do oporu i juz |
Tak też można
sipex napisał/a: | dobrze wiemy ,że co bym nie napisał to i tak zostane pojechany |
Oj tam, oj tam... To ma być Twoje odczuci prowadzenia samochodu. Na pewno będzie lepiej i tu Cię poprę Głównie chodzi o to czy po jakimś czasie rozpórka się po prostu podda (i czy wogóle się podda - bo tu o to chodzi) "siłą" które będą na nie działać i zniekształci - ale to wyjdzie dopiero w praniu.
sipex napisał/a: | myśle ,że jako bajer też się opłaca |
Tak jak napisałem wyżej: wystrój wnętrza komory silnika
keleron - 29-02-2012, 14:54
Zróbmy liste chetnych moze cos z tego wyjdzie....jesli jesteście zainteresowani
1. Keleron (jesli koszt nie przekroczy 200zł)
hilfiger - 29-02-2012, 15:02
2. hilfiger (do 200 zł)
Marcino - 29-02-2012, 15:36
A mi to sie tego typu wydaje mocna...
dlaczego.... bo mocowanie do kielichów jest centralnie,co nie powoduje dodatkowo skręcania kileicha.
kamil.ekonom - 29-02-2012, 16:38
Koszt przy zamówieniu 10-15szt. wyniesie ok. 150zł za rozpórkę w kolorze białym + 5zł za malowanie w dowolny kolor + wysyłka (przynajmniej tyle wyszło jak robiliśmy do Hondy).
W każdym razie zapłaciłem w sumie 175zł i kurier przywiózł mi do domu
Możemy się też jakoś dogadać, ze ten co ogarnie temat (będzie jeździł na pomiary, negocjacje cen przy większym zamówieniu i później roześle wszystkim), będzie miał dla siebie rozpórkę, na którą się wszyscy zrzucimy (za czas poświęcony dla ogółu ).
Poza tym, kolesiowi co robi te rozpórki to też się opłaci bo będzie dalej nimi handlować a "za darmo" będzie miał wzór do Galanta.
Marcino, to jest rozpórka produkcji tego kolesia co podałem wyżej.
Tak, że temat jest do ogarnięcia i im więcej osób będzie chętnych tym mniejsza będzie cena. Tylko potrzebny będzie ktoś zaufany z forum, który ma czas i da radę to wszystko ogarnąć.
I dopisywać się do listy...:
2. hilfiger (do 200 zł)
3. kamil.ekonom
marianoooo - 29-02-2012, 16:50
Kolega fergull11 podrzucił mi temat do rozpracowania pod kątem zlecenia wykonania kilku egzemplarzy. Tak na szybko zrobiłem projekcik wykorzystujący tylko ciecie laserowe i zaginanie (im mniej stanowisk roboczych tym niższa cena). Wszystkie elementy z blachy 4mm (np polerowania nierdzewka). Całość w wersji surowej czyli czekam na propozycje zmian estetycznych i praktycznych. Jeśli chodzi o koszt wykonania to nie mam pojęcia . Jeśli będzie zainteresowanie i ustali się ostateczną wersję to poszukamy najtańszego wykonawcy
czerwony88 - 29-02-2012, 17:55
2. hilfiger (do 200 zł)
3. kamil.ekonom
4. czerwony88 (do 200 zł)
Hugo - 29-02-2012, 18:35
Ja nie mam rozpórki, jechałem identycznym Galem z taką rozpórką jaką kupił kolega sipex i... mój jest dużo sztywniejszy
Cacper - 29-02-2012, 19:54
2. hilfiger (do 200 zł)
3. kamil.ekonom
4. czerwony88 (do 200 zł)
5. Cacper (do 200 zł)
fergul11 - 29-02-2012, 20:49
marianooo no jestem pod wrazeniem , wieczorem "rozmawialismy" a ty masz juz wstepny projekt
podoba mi sie ta azurowa poprzeczka , moze jeszcze diamenty wyciac i napis wypalic mitsubishi, albo galant , cos na ksztalt tej oryginalnej + - , jesli to jej nie oslabi ?
Rozwija sie pomysl klubowej zrzuty na ta "hondowska" , ja chce jakakolwiek ,niech sie co do pomyslu marianooo reszta gawiedzi ustosunkuje , do 200 zl oferta ciekawa
keleron - 29-02-2012, 21:00
Ja oczywiście popieram forumowe projekty i Ten Który zrobił kolega marianoooo jest ciekawą propozycja tylko powiem wam że w sumie zależy mi tez na tym żeby to wszytko od zamowienia do wykonania nie za długo trwało...?
robertdg - 29-02-2012, 21:05
Proponuje wykonać zmianę w mocowaniu do kielicha, m.in. przedłużyć skosy do mocowania złacznej belki oraz przeformować belke tak jak to jest w ori VR4 ze względu na sterowanie dodatkami z przepustnicy
marianoooo - 29-02-2012, 21:18
Napis lub logo (albo jedno i drugie) też chciałem wstawić . Będzie chwilka to dorzucę jak tylko znajdę odpowiednią czcionkę do napisu GALANT. Kurcze chyba trochę zamieszałem z tą propozycja jak już się tworzy lista chętnych. Z moim projektem jest taki problem, że nie mam możliwości wykonania próbnych egzemplarzy jak to będzie pewnie robić Staffa. Będę musiał np. wydrukować na papierze potem przenieść na karton i z tego jakieś szablony porobić. Do tego dochodzi czas na negocjacje i ew. realizację. Postaram się zrobić jeden egzemplarz przez kolegę dla siebie i jak będzie udany to udostępnię dokumentację.
[ Dodano: 29-02-2012, 21:25 ]
Przedłużenie skosów to nie problem- wszystko wyjdzie na szablonie. Jeśli dobrze zrozumiałem z kształtem belki to przy mojej propozycji belka może być tylko prosta. Ograniczenie to wynika z tego, ze chcę wyeliminować spawanie i wykorzystać tylko cięcie i zaginanie krawędzi. Też wyjdzie na szablonie czy w ogóle pod maską zmieści się prosta belka...
robertdg - 29-02-2012, 21:39
Do powyższych wykorzystałbym także spięcie na mocowaniu górnego wahacza
m6riano - 29-02-2012, 22:00
Na taką (niebieską) rozpórke to ja bym sie pisał...;-)
[ Dodano: 29-02-2012, 22:03 ]
marianoooo napisał/a: | Całość w wersji surowej czyli czekam na propozycje zmian estetycznych i praktycznych. |
Oczywiście napis MITSUBISHI GALANT lub (diamenty) GALANT (diamenty)
[ Dodano: 29-02-2012, 22:06 ]
marianoooo napisał/a: | Będzie chwilka to dorzucę jak tylko znajdę odpowiednią czcionkę do napisu GALANT |
Zrób taką jaka jest na klapie w kombi..;-)
|
|
|