Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
k@rol - 11-04-2010, 23:17
u mnie pasek popiskuje jak jest wilgotno przez parę chwil później spokój ale na szczęście kałuże nie mają na niego wpływu
szpala85 - 11-04-2010, 23:21
k@rol, u mnie też z rana jak wilgoć jest popiskuje chwile i przestaje .....ale właśnie często też jak wjadę w kałużę lewym kołem ... i to właśnie ta osłona o której napisałeś powinna tam być ... ale prawdopodobnie straciłem ją w zimę
Wszyc - 11-04-2010, 23:24
ja nie mam żadnej osłony niczego urwały się wszystkie już dawno i nie popiskuje może naciągnij ciutek mocniej (PS: wiem że diesel ale też mam na samym dole alternator)
szpala85 - 11-04-2010, 23:36
Wszyc, już było naciągane ..... rano piszczenie mi nie przeszkadza ... rozumiem jest wilgoć i jest wilgotno to piszczy bo jest wilgotny ..... ale właśnie brak tej osłony mnie irytuje jak wjadę w kałuże
Wszyc - 11-04-2010, 23:52
a to na pewno bo tu już nie chodzi o pasek ale o sam alternator pojedziesz na myjnie podwoziową lub większa kałuża i może być nie za ciekawie
KaWu - 12-04-2010, 07:29
szpala85 napisał/a: | ..... rano piszczenie mi nie przeszkadza ... |
Ale pomysl o innych.
Poczekaj az ty sie bedziesz chcial wyspac a ktos Cie bedzie co rano budzil
szpala85 - 12-04-2010, 15:08
KaWu, ale to nie jest jakieś ostre piszczenie .... popiskuje sobie nie głośno tak ..... i nie zawsze .. tylko jak jest duża wilgoć
SiM - 12-04-2010, 18:04
pasek często popiskuje gdy alternator jest mocno obciążony. Przyczyną tego może być stary akumulator w którym przez noc spada napięcie i rano zaraz po zapaleniu silnika alternator chce go doładować...
Wszyc - 12-04-2010, 18:15
za dużo lampek masz ja Ci mówię
szpala85 - 12-04-2010, 19:03
nie no nie mam obciążonego alternatora ...... sprawa wyjaśniona po prostu nie mam tej plajstikowej osłony pod nim ok
Wszyc,
szpala85 - 23-04-2010, 16:32
hmmmm.... jak to napisać odkryłem trzy dni temu bardzo ciekawą rzecz .... mianowicie jak rano jest zimno ( dzisiaj był przymrozek ) to moja skrzynia w galu przeciąga drugi bieg i trzeci ... normalne w automatach ..... jakoś się stało że przypadkiem wcisnąłem guzik "HOLD" i...... automat nagle zmienił na 3 .... przeciągał na 3 to znowu wcisnąłem "HOLD" i wrzucił sobie 4 ..... .... zmiany były błyskawiczne .... wychodzę z założenia że mam bardzo prowizorycznego "tiptronica" .....
tylko moje pytanie : czy nie uszkodzę skrzyni zmieniając sobie tak rano biegi na zimnym oleju ???
Frost - 23-04-2010, 21:12
hehehe, prawie jak łopatki w ferrari
szpala85 - 26-04-2010, 17:01
byłem dzisiaj w serwisie "cytryny" zrobić wkońcu porządek z klimą ...... okazało się że mam nie szczelną chłodnice klimy ....... wysypały się na dole po środku wszystkie te harmonijki .... i rurki latają sobie luźno .... gość od klimy zapalił swoją magiczną lampkę , spojrzał i powiedział że mi nie nabije bo to nie ma sensu ... ' wymień najpierw chłodnice ... potem do mnie przyjedź " ..... zaś znowu wydatek ... w takim razie szukam chłodnicy klimy
szpala85 - 27-04-2010, 17:48
panowie ........ .... postanowiłem dzisiaj wyjąć chłodnicę klimy w celu jej sprawdzenia i w ogóle po co ona mi tam potrzebna jak jest zepsuta ..... to co ujrzałem po wyjęciu chłodnicy ... widok nędzy i rozpaczy ..... cała duża chłodnica wody wpadła na mocowanie silnika i na tym się trzymała a te mocowania co są oryginalnie już ich nie ma .... cały ten pas na którym trzyma się chłodnica wody i klimy oraz mocowanie silnika + ta cała podłużnica co idzie pod spodem .... jest wyżarty przez rudą jędzę ... cały ten dolny pas przedni mam do wymiany ... i ja się dziwiłem co mi się tak tłucze jak jade po dziurach ,a to była chłodnica ....
wyciąć to pruchno i wspawać tam jakiś ceownik stalowy ? czy udać się na szrot i wyciąć od jakiegoś rozbitka ?
ps. jak odkręcałem przewody od klimy to usłyszałem tylko takie krótkie psss..... i to wszystko .... czy to oznaka że nic tam już nie było ?
zdjęcia dam jutro
czy ta chłodnica będzie do mnie pasować : http://moto.allegro.pl/it...galant_95r.html
Wszyc - 27-04-2010, 17:55
nie kombinuj pas przedni nie jest problem dostać jest tego troche nawet nowy http://moto.allegro.pl/it...lant_92_96.html
a jak nie to używany np u tego kolesia
http://canau.otomoto.pl/index.php?sect=offer
koleś ma wszystko nie baw się w jakieś dorabianie ceowników
|
|
|