[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)
sipex - 28-11-2010, 23:22
Lipa,
tu mozesz poczytac sobie wicej na ten temat
http://www.kolownia.pl/in...akie-wazne.html
[ Dodano: 28-11-2010, 23:24 ]
robertdg, robertdg,
dzieki wielkie:) ja kbde mial jakies pytanka to bed pisal na tamtym forum.pzdr
[ Dodano: 25-12-2010, 22:06 ]
witam
moze ktos powie mi jaka odleglosc progu od ziemi jest w orginalnym zawieszeniu glanta z 98roku sedan?czy od innego odnosnika i oczywiscie na jakich kolach byl robiony pomiar:) z gory dzieki!
[ Dodano: 02-01-2011, 18:22 ]
witam
orjentuje sie ktos z szanownych kolegow czy zawieszenie gwintowane mozna dostac do naszych miskow w polsce?jesli tak to prosze o odp.pzdr
KamilR10 - 27-01-2011, 00:32
Dodam kilka słów od siebie. Mam sportowe zawieszenie Eibach a dokładnie sprężyny i do tego amortyzatory Koni, chyba to wszystko. Muszę powiedzieć że auto na prawdę świetnie się prowadzi, fakt jest trochę bardziej twardo, samochód jest obniżony chyba o 35mm bo takiego go kupiłem, jak do tej pory nigdzie nie zahaczyłem brzuchem i zderzakiem a miałem ku temu obawy szczególnie na oponach 60.r15. Jestem tylko ciekaw czy przy tym zawieszeniu będę musiał częściej wymieniać wahacze??
Hugo - 27-01-2011, 07:49
KamilR10 ciesz się, że nie musisz jeździć po lesie, korzeniach itp. tak jak ja. Co chwilę haczę i w zawieszeniu non stop coś można wymieniać. Nic nie wytrzymuje dłużej niż 1,5 roku. Obecnie nadchodzi czas gdy zacznę znów wymieniać części, które wcześniej wymieniałem. Niestety zawieszenie do trwałych nie należy.
KamilR10 - 27-01-2011, 13:55
Ja kupiłem auto nie całe 2 tygodnie temu, więc zobaczymy jak to będzie na naszych drogach, w poprzednim Galancie wymieniłem 2 wahacze, raz banan i raz dolny a zrobiłem 60 tys KM, dlatego myślę że te zawieszenie jest dość trwałe.
Hugo - 27-01-2011, 20:58
KamilR10 w tamtym miałeś seryjne zawieszenie, co?
KamilR10 - 27-01-2011, 22:15
Hugo napisał/a: | KamilR10 w tamtym miałeś seryjne zawieszenie, co? |
Dokładnie tak
malina_drizzt - 27-01-2011, 22:45
Jak bardzo obniżenie o 30mm sprężynami eibacha wpływa na komfort jazdy i trwałość elementów zawieszenia?
Zamierzam niedługo wymienić komplet sprężyn i raczej pozostanę przy kołach 205/60/15.
Amorki wymienię, ale wahacze mam jeszcze fabryczne i obawiam się, że całość szybko pójdzie do wymiany.
dzep - 05-02-2011, 18:34
mam wersje SE powiem szczerze ze chcialbym max glebe ale nie wjade juz nigdzie teraz jest cieżko- krawezniki ,wjazdy do garazy podziemnych itp trzeba uwazac ale mimo to chce bylby troszke twardszy ( w szybkich zakretach troche sie kladzie u dupa ucieka ) moze macie jakies ciakawe pomysly?
pitbu77 - 06-02-2011, 12:05
Cytat: | moze macie jakies ciakawe pomysly?
_________________ |
Zawias możesz zostawić na takiej wysokości na jakiej jest. Kwestia charakterystyki sprężyn i siły tłumienia amortyzatorów. To nie sposób wymienić sprężyny na niższe (i w związku z tym przeważnie twardsze) tylko tak dobrać materiał i siłę sprężyny żeby auto było stabilne i/lub komfortowe. Stabilność samochodu i pewność prowadzenia zawsze możesz poprawić dodając rozpórki górne i dolne, przedniego i tylnego zawieszenia czy zmieniając stabilizatory na sztywniejsze (VR4 mają grubsze=sztywniejsze stabilizatory). Zawieszenie samochodu to nie tylko amortyzator i sprężyna. Sprawa jest znacznie bardziej złożona ale zawsze można coś poprawić żeby ci nie uciekała
dzep - 06-02-2011, 12:21
rozporki ok znam temat i wiem gdzie moglbym ich szukac jesli chodzi o kupno ale stabilizatory od VR4 gdzie moglbym je kupic?
pitbu77 - 06-02-2011, 12:30
dzep napisał/a: | stabilizatory od VR4 gdzie moglbym je kupic? |
Pozostaje chyba alledrogo (tam jest teraz VR4 na części) albo brytyjski eBay...
dzep - 06-02-2011, 12:38
ok poszukam dzieki
malina_drizzt - 19-02-2011, 23:45
Czy ktoś miał/słyszał coś o sprężynach jamex??
http://allegro.pl/jamex-s...1446804288.html
Zdaję sobie sprawę z faktu, że nie jest to górna półka, ale w internecie jest sporo pozytywnych opinii.
Jeżdżę głównie z małym obciążeniem, praktycznie tylko dłuższe trasy poza miastami.
Zależy mi na poprawie wyglądu i prowadzenia w zakrętach.
Wiadomo każdy poleca eibacha, ale 370zł, 900zł to jest spora różnica.
costa brawa - 20-02-2011, 00:29
moim zdaniem lepiej uzywanego eibacha poszukac jak jamexa - kilku znajomych jezdzilo/jezdzi na tym i no nie ma sie co zachwycac - przedewszystkim nie ma pewnosci jak "usiadzie" auto - czesto przod siadal przy -40 ledwo ledwo tj gora 30 a tyl prawie 60 - sam osobiscie nie testowalem tylko wiem co znajomi mieli gdy to zakladali
a po za tym problemem jakos tam nie mieli wiekszych uwag - dodam ze kliku szybko sie przesiadlo na markowe sprezyny
kzyhu - 26-04-2011, 20:01
Hej,
Jutro na lawecie zawita na moim podwórku to cacko:
http://allegro.pl/galant-...1553660431.html
Jest obniżony przez niemca (czerwone sprężyny).
I tak czytam o obniżaniu galantów, tak patrzę na przód tego swojego przyszłego...
I zaczynam szukać oryginalnych sprężyn.... bo wydaje mi się za niiiiskooooo.
Jak to Wam wygląda? nie siedzi zbyt blisko ziemi, zwłaszcza przód?
|
|
|