[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
tokyo - 06-12-2012, 10:28
Witam
To zaprzaszam na PW
Pozdrawiam
10wojtek10 - 03-02-2013, 22:14
Mam rockforda z wyciszeniem. Działa zarąbiście...
A z laickiegu punktu widzenia (poza technicznym opisem kolegi Tokyo) - głośniki rockforda mają większy magnes (są dużo cięższe) i nie mają papierowej membrany a poliuretanową. Dodatkowo tylne głośniki są dwudrożne, a fabryczne są z przodu i z tyłu takie same.
paffci0 - 04-02-2013, 23:30
Witam wszystkich Potrzebuję pomocy
Posiadam zwykłe radio z bluetooth na 1 cd. Czy jeśli kupię sobie taki zestaw:
http://allegro.pl/lancer-...2998958395.html
to czy będzie to grało razem i działało? Czy jest gotowa instalacja do wpięcia wzmacniacza i subwoofera?
Czy może będę musiał dokupić radio na 6cd ROCKFORD FOSGATE i wtedy będę musiał ciągnąć wszystkie kable?
Trik - 05-02-2013, 01:14
paffci0, Napisz do Tokyo albo poszukaj jego postów.
tyku - 05-02-2013, 07:43
paffci0, Na stronie 6 tegoż tematu jest wszystko opisane przez "tokyo", cytuję :
Jezeli w aucie bylo zwykle radio 1 cd lub 6 cd lub navi, ale nie bylo systemu Rockford, dolożenie wzmacniacza i woofera fabrycznego wiąże sie z dolożeniem dodatkowej instalacji!!! Oprócz tego do Lancerkow,Outlanderków do roku 2010 mozna dołożyc fabryczny zestaw BT, poniewaz sa jeszcze kostki. Od polowy 2010 r juz trzeba do BT dokladac instalacje (wszystko jest dostepne).
grzesiopol - 06-08-2013, 11:21
Odświeżyłem troche temat,
tokyo napisał/a: | OBECNIE WYSTEPUJĄ 4 RODZAJE RADYJEK DO MISKOW:
1. Radio 1 cd bez obsługi USB
2. Radio 6 cd bez obsługi USB
3. Radio 1 cd z obsluga USB, BT audio, BT
4. Radio 6 cd z obsluga USB, BT audio, BT |
rozumiem, że powyżej wypisałeś wszystkie dostępne radyjka bez wskazania który to Rockford, ja domyślam się, że Rockford to to ostatnie z wymienionych czy tak.
tokyo napisał/a: | Jezeli w aucie bylo zwykle radio 1 cd lub 6 cd lub navi, ale nie bylo systemu Rockford, dolożenie wzmacniacza i woofera fabrycznego wiąże sie z dolożeniem dodatkowej instalacji!!! Oprócz tego do Lancerkow,Outlanderków do roku 2010 mozna dołożyc fabryczny zestaw BT, poniewaz sa jeszcze kostki. Od polowy 2010 r juz trzeba do BT dokladac instalacje (wszystko jest dostepne). | rozumiem, że jeżeli ktos ma Lancera w wersji Inform i ma wsadzoną: albo 3 pozycję to nie będzie miał zmieniarki i będzie miał doklejony napis Rockford (ale ma pozostałe komponenty czyli wzmacniacz i 9 głośników) albo ma wsadzoną pozycję 4 i ma zmieniarkę i prawdziwy napis Rockford. Czy po prostu do tego Lancera jest wsadzona skrzynka Rockforda zubożała o zmieniarkę.
lurek - 06-08-2013, 13:56
żeby poznać prawdę pewnie musiałbym rozebrać konsolę i zobaczyć co jest pod. Usb nie mam ale mam wyjścia aux w schowku.
grzesiopol - 06-08-2013, 16:01
Tylko uwaga na zatrzaski.
pablo diablo - 12-09-2013, 19:40
Panowie mam zwykłe radio z cd przełączeniem na AUX w swoim lancerku
ostatnio kupiłem taką kostke
http://www.nokaut.pl/tran...-bluetooth.html
podpinam kablem kostkę i mam na głośnikach muzykę z telefonu przesyłaną przez system Bluetooth oraz zestaw głośnomówiący.
moje pytanie uda sie tak ustawić radio że przy zapaleniu, zapłonie będzie pamiętał Aux? teraz za każdym razem po odpaleniu wozu muszę ustawiać z radia na aux meczące trochę
norek1986 - 14-09-2013, 17:37
Witam
kupiłem niedawno mitsu instyle navi 2008 z fabrycznym rockfort fosgate i rzuciło mi się gdzieś hasło że system na dysk twardy i można nagrywać muzykę z radia ...
czy jest to prawda? i jakby co jak to robić??
tyku - 14-09-2013, 17:44
Z radia nie nagrywa. Zgrywa płyty CD Audio, oczywiście mowa o MMCS.
pablo diablo - 14-09-2013, 19:57
Ja widocznie zadaje ciężkie pytania skoro nikt nie zna odpowiedzi
bart210 - 14-09-2013, 20:16
pablo diablo, chyba mało kto używa aux. Poczytaj w instrukcji, a jak nic nie będzie to zapewne się nie da. Możesz też zapytać w ASO, czy można przeprogramowac.
Arczi89 - 14-09-2013, 20:54
Witam
Orientuje się ktoś czy:
Zestaw Helix Dark Blue 62.1 wejdzie do lancera? Da się to założyć ? Może jakieś dystanse bo mają średnicę 165mm
Jak nie mam syczków dam radę je jakoś zamontować?
Seryjne najuboższe radio z informa pociągnie te głośniki ?
Czy z seryjnego radia da się wyciągnąć line-out pod wzmacniacz ?
Został mi zestaw z poprzedniego auta i myślę czy go nie zaadaptować.
grzesiopol - 15-09-2013, 18:54
pablo diablo napisał/a: | moje pytanie uda sie tak ustawić radio że przy zapaleniu, zapłonie będzie pamiętał Aux? teraz za każdym razem po odpaleniu wozu muszę ustawiać z radia na aux meczące trochę | zerknij do instrukcji Lancera strona 5-75, niby jest tam napisane, że po włączeniu powinien być tryb pracy który był wybrany przed wyłączeniem ale może dotyczyć to tylko radia i CD, być może AUX jest traktowany jako opcjonalny tryb więc może go nie włączać. Jeżeli tak sie nie robi to może spróbuj najpierw podłączyć się do AUX a potem dopiero włączyć radyjko (oczywiście, jeżeli wyłączyłeś radyjko w trybie AUX).
[ Dodano: 15-09-2013, 19:06 ]
Arczi89 napisał/a: | Zestaw Helix Dark Blue 62.1 wejdzie do lancera? Da się to założyć ? Może jakieś dystanse bo mają średnicę 165mm | chyba powinny sie zmieścić przednie i tylne głośniki mają po 6,5 cala czyli 16,51 cm
Arczi89 napisał/a: | Seryjne najuboższe radio z informa pociągnie te głośniki ?
Czy z seryjnego radia da się wyciągnąć line-out pod wzmacniacz ? | trzeba by było mieć dane tego radia, a co do podłączenia to raczej nie widzę aby były jakies dodatkowe przewody z tyłu radia, zobacz tutaj jest takie radio http://allegro.pl/radio-f...3537964425.html .
Jak masz możliwość i się znasz na schematach to zajrzyj do schematów, z tego co patrzyłem to wyjście jest to samo dla sprzetu ze wzmacniaczem jak i bez, oznaczenia wyjść dla samych głośników jak i przewodów głośników jest to same. To tyle bo więcej się w tych schematach trudno laikowi dopatrzeć czyli musiałbyś podłączać wzmacniacz z tych wtyków co głośniki, oczywiście jeżeli dobrze kojarzę podłączanie wzmacniacza.
|
|
|