[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nowy lancer
Zocha - 13-10-2009, 15:19
HMM czy rok modelowy 2009 i 2010 w sportbacku intense czymś się różnią??
poza różnica w cenie 5,5 tysiąca złotych polskich.
Znalazłam dwa 2009 czerwony w Gorzowie i czarny w Nowym Sączu i 2010 w Krakowie czarny
ciekawe czy ściągnęliby czarnego do 3 miasta...bo jakoś czerwone samochody mi nie leżą, chociaż wygląda pięknie
Trik - 13-10-2009, 20:06
Sprawdź w Białym. bo jeszcze w piątek stało 7 SB (w tym 5 czarnych) i chyba 4 SD (w tym 2 czarne.
Moze coś jeszcze zostało w Twoim typie
mkrawcz1 - 13-10-2009, 20:13
Zocha napisał/a: | No, to się chyba problem wyboru auta rozwiązał sam...nie ma intense...w tych co płyną same inform i invite. |
Intense płynie co najmniej jeden: mój
Zocha - 14-10-2009, 10:41
no ale pewnie zamawiałeś wcześniej dlatego płynie...No, niestety te co były podobno nie do wzięcia, bo niby są, ale zamówione. W sumie to po przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziliśmy, że jak jest invite od ręki to bierzemy invite. Nie będziemy kombinować jazdy na drugi koniec Polski, nie wiedząc dodatkowo czy dostaniemy aż takie upusty jak tu na miejscu. Jest kolor taki jak chcemy,upusty oki, i niech tak zostanie.Amen
Auta już są w porcie czkają na oclenie, ale to ma być na dniach, potem tylko kwestia logistyczna czyli ofakturowanie wszystkich zamówionych aut i na początku listopada(czyli nawet krócej niż pierwsza dekada) auto ma być u nas. No i fajnie:)
teraz muszę poczytać watki o bagażnikach dachowych, bo w grudniu autko będzie testowane na niemieckich i włoskich autobanach i górskich drogach.
daktaris - 14-10-2009, 10:49
witam, niechcem zapeszac ale nie wiezylbym do konca dealerowi ze samochody sa juz w porcie i juz oclic tylo trzeba bo lubia mieszac i wychodzi ze samochod sie zagubil , i ze kolejnej dostawie dojedzie. Ja od slowa kiedy dealer powiedzial ze samochody sa juz w porcie i tylko oclic to czekalem ponad miesiac.
pozdrawiam i gratuluje zakupu
Zocha - 14-10-2009, 11:00
możliwe, podpytam kumpla czy faktycznie już je oclili, a potem tylko fakturowanie:)
generalnie staram się myśleć pozytywnie, to czasem pomaga na niesprzyjające okoliczności:)
mkrawcz1 - 14-10-2009, 11:15
Zocha napisał/a: | no ale pewnie zamawiałeś wcześniej dlatego płynie... |
Połowa sierpnia, ale dealer już miał go wcześniej "dla siebie" zamówionego.
Zocha napisał/a: |
No, niestety te co były podobno nie do wzięcia, bo niby są, ale zamówione. W sumie to po przeanalizowaniu za i przeciw stwierdziliśmy, że jak jest invite od ręki to bierzemy invite. Nie będziemy kombinować jazdy na drugi koniec Polski, nie wiedząc dodatkowo czy dostaniemy aż takie upusty jak tu na miejscu. Jest kolor taki jak chcemy,upusty oki, i niech tak zostanie.Amen |
Ja ponegocjowałem w połowie Polski telefonicznie, a i tak zamówiłem koło domu
Zocha napisał/a: |
Auta już są w porcie czkają na oclenie, ale to ma być na dniach, potem tylko kwestia logistyczna czyli ofakturowanie wszystkich zamówionych aut i na początku listopada(czyli nawet krócej niż pierwsza dekada) auto ma być u nas. No i fajnie:)
teraz muszę poczytać watki o bagażnikach dachowych, bo w grudniu autko będzie testowane na niemieckich i włoskich autobanach i górskich drogach. |
Wg informacji od mojego dealera 28.10 wpływają do Gdyni.
Luk - 14-10-2009, 11:35
Zocha napisał/a: | teraz muszę poczytać watki o bagażnikach dachowych |
Ja kupiłem taki:
http://hossa.pl/p,pl,bd-t...ixpoint+xt.html
Sprawdza się dobrze, a stalowe belki według mnie są bardziej praktyczne od aluminiowych (i do tego droższych) bo wrzucam na nie co chcę i nie martwię się, że się porysują/wgniotą. Poza tym aluminiowe mają szparę montażową, która albo świszcze albo trzeba zakładać i zdejmować taki pasek maskujący za każdym razem jak coś montujesz.
Zocha - 14-10-2009, 12:03
Super, dzięki za gotowca:) przekażę mężowi do wglądu i pewnie zamówimy..chociaż auta jeszcze nie ma hehehe
Ale jak sprawdzony i polecasz to oki:)
Luk - 14-10-2009, 12:11
Zocha, tylko BARDZO uważajcie na zaślepki na listwach dachowych. One mają takie delikatne zaczepy, które bardzo łatwo wyłamać, zwłaszcza na mrozie. Mnie się to przydarzyło, zaślepka jakoś się trzymała na 1 zaczepie, ale któregoś dnia odfrunęła... 150 zł w ASO w plecy Aha, i one są prawe i lewe.
Zocha - 14-10-2009, 12:17
niby błaha rzecz, ale starta boli (zwłaszcza portfel) dzięki za ostrzeżenie, jak już auto dopłynie/dojedzie będziemy ostrożnie je zdejmować..no, a potem zakładać
JCH - 14-10-2009, 12:29
Luk napisał/a: | Sprawdza się dobrze, a stalowe belki według mnie są bardziej praktyczne od aluminiowych (i do tego droższych) bo wrzucam na nie co chcę i nie martwię się, że się porysują/wgniotą. | Dla mnie bardziej praktyczne są aluminiowe bo założenie czy zdjęcie przystawek na rower czy narty trwa "sekund pięć"
Cóż miałoby się wgniatać lub rysować na aluminiowych? Bagażnik służy do przewozu bagażu a nie stalowych kątowników prosto z huty.
abernacka - 14-10-2009, 12:31
daktaris napisał/a: | witam, niechcem zapeszac ale nie wiezylbym do konca dealerowi ze samochody sa juz w porcie(...) |
Tak się składa że pracuję w tym porcie:)i wiem, że w ostatni poniedziałek do Gdyni dotarło statkiem Grand Dahila, 683 sztuk Mitsubishi ( w tym Lancery), kolejne 400 przypłynie już w niedzielę statkiem Tortugas. Nieukrywam, że ten temat żywo mnie interesuje ponieważ sam czekam na takiego jednego czarnego;) Lancera.
mkrawcz1 - 14-10-2009, 13:00
abernacka napisał/a: | Tak się składa że pracuję w tym porcie:)i wiem, że w ostatni poniedziałek do Gdyni dotarło statkiem Grand Dahila, 683 sztuk Mitsubishi ( w tym Lancery), kolejne 400 przypłynie już w niedzielę statkiem Tortugas. Nieukrywam, że ten temat żywo mnie interesuje ponieważ sam czekam na takiego jednego czarnego;) Lancera. |
A czy orientujesz się może, co (i kiedy) jeszcze wpływa w październiku?
abernacka - 14-10-2009, 13:06
Na redzie portu stoi zakotwiczony Arabian Breeze z 350 Hondami i Suzuki. W sobotę Auto Bank z... (tego jeszcze nie wiem).
|
|
|