To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Spotkanko czerwiec

SHARK1979 - 03-06-2009, 18:08

Też widzę że z tym 6 to kaszanka coś, po pierwsze pogoda może być do d... jak widać od paru dni a na koniec MC może sie coś klarnie, w te sobotę też pracuje i tak czytam i tak błądzę jak wielo Maniaków :mrgreen:
konwen - 03-06-2009, 22:48

miałem małe problemy z netem i nie mogłem pisać.
Odnoście pierwszego spotu nadal moja oferta jest aktualna z pierwszego postu. ale jak widac co czytałem to ma być nie ciekawa pogoda. W takim razie myślę że było by lepiej jak spotkali byśmy się wszyscy w jakiejś pizzerii ( dawno nie byłem :mrgreen: ) tak jak forest proponuje może być w Pabianicach ( nawet mi lepiej pasuje ).

Forest jak Ci odpowiada załatwienie miejscówki w jakiejś pizzerii??

Ślub 6 Czerwca

1. Forest_Taft + Madzia

SPOT 6-7 spotkanie w Pabianicach

1.konwen
2. Chooper
3. kizia-mizia i misiek-misiek na 90%
4. Forest_Taft i Magdalena
5.Grabsio+Iza
6. Czarcik
7. Junior81
8.ICE MEN+ Zimna pani

II SPOT 27-28 [ognisko] "U Kamila"

1.konwen
2. Chooper
3. kizia-mizia i misiek-misiek
4. Alicja i Mirek
5. Mi
6. Czarcik
7. Junior81
8. Seir

iza - 04-06-2009, 01:20

1.konwen
2. Chooper
5.Grabsio+Iza TYLKO PASUJE W NIEDZIELKE W SOBOTE PRACA :?
6. Czarcik
7. Junior81
8.ICE MEN+ Zimna pani

junior81 - 04-06-2009, 01:58

Iza właśnie uświadomiła ze nie ustaliliśmy czy spotykamy sie w sobotę czy w niedzielę. W kilku postach ludzie z przyzwyczajenia pisali o 6.06 ale na liście obecności nadal widnieje zapis 6-7.

Czy osoby z listy na I spot mogą również spotkać sie w niedziele?
Misiek- misiek napisał że jeśli soboto to tylko w godzinach porannych. W całym temacie raczej mowa o godzinach popołudniowych. Czyli sobota wieczór i niedziela Ci nie pasują :( . Iza i Grabsio mogą w niedzielę. Mnie jak na razie wszystko jedno ale większość pisała o sobocie.

Na przyszłość jestem za tym żeby spoty odbywały sie w terminie który wspólnie wybraliśmy czyli 3 weekend miesiąca z reguły jest to sobota (ewentualnie druga połowa). Oczywiście że nie zawsze wszystkim termin dopasuje ale jak widać nawet dwa terminy spotów wszystkim nie odpowiadają. A tak przynajmniej termin będziemy mieli ustalony.

Mam nadzieje że nie zostawimy Foresta na lodzie i chociaż klubowicze zorganizują zbiórkę datków na kwiatki. Stawienie sie osobiście może być trudne ale zbiórka kasiorki na spocie chyba raczej nie. :)

Ślub 6 Czerwca

1. Forest_Taft + Madzia
2. junior81 (jeśli spot bedzie 6, 7?)

1.konwen
2. Chooper
5.Grabsio+Iza
6. Czarcik
7. Junior81
8.ICE MEN+ Zimna pani

1.konwen
2. Chooper
4. Alicja i Mirek
5. Mi
6. Czarcik
7. Junior81
8. Seir

pamar - 04-06-2009, 12:44

Na RY BY!!! Na RY BY!!! :mrgreen:

Ślub 6 Czerwca

1. Forest_Taft + Madzia

1.konwen
2. Chooper
5.Grabsio+Iza
6. Czarcik
7. Junior81
8.ICE MEN+ Zimna pani

1.konwen
2. Chooper
4. Alicja i Mirek
5. Mi
6. Czarcik
7. Junior81
8. Seir

Anonymous - 04-06-2009, 16:33

Coś czuję ze wyjdzie kicha......

Nie wiem teraz tylko co ja mam załatwiać....

Na ślub jadą 2 załogi, a na spot chwilę później 8.......czy tam 7.......

nie zmienia to jednak faktu że jak by na ślub przyjechało 6 załóg to przy kwiatach nawet za 120zł (a będą tańsze bo w okolicy 80zł) wychodzi po max 20 zł na parę. (myślę że to nie jest majątek)

jeżeli jednak jadą 2 załogi to kupujemy mniejsze kwiaty i jako klubowicze dla "nowego" bardzo się wykażemy..... Późnej fajnie się marudzi że spotykają się tylko stali klubowicze.....bo do nowych nikt nawet na zaproszenie nie chce na ślub pojechać.....

Mniejsze z większą. Ja na ślub tak czy tak pojadę, bo jest to syn znajomych moich rodziców i ja mam zaproszenie indywidualne.

Co do spotu.

Podjadę, zapytam. Potrzebuję jednak wiedzieć, ilu jest chętnych na pizzę. Jest w pabianicach pizzeria, która oferuje również inne potrawy. Tylko ile osób jest i kiedy?

Ciągle się okazuje że plany biorą w łeb.......

Jeżeli iza np pracuje 6 to możemy zebrać się gdzies......w dowolnym miejscu i pojechać do niej (pizzeria) tylko niech się wypowie czy możemy (ona pracuje i trzeba brać pod uwagę że nie można jej zaszkodzić więc odmowy nie wolno nam nawet brać do siebie.....tylko trzeba znaleźć inne miejsce).

Co do terminów....

Najlepszym terminem zawsze jest sobota. Ja akurat najmniej mam dobrego z tych dni (system czterobrygadowy) jak i również Iza (jak widać to często pracuje w soboty), ale 70% ludzi pracuje od poniedziałku do piątku (czasem w soboty) więc raczej ciężko żeby większość dostosowywała się do mniejszości.

Co do terminów C.D. (z ustaleń)
Aby dotrzymać ustaleń, i jako że chętni na spoty są z oby dwóch kierunków, to mniej więcej po środku wypadają Pabianice.
Biorę więc na SIEBIE przygotowywanie cyklicznych spotkań.
Jako że również nikt się za to nie bierze, to ja się tym zajmę. Kolejnym powodem wyboru Pabianic jest to że ja jako organizator będę miał pod ręką i nie obciążę jeżdżeniem i organizowaniem atrakcji budżetu domowego.

Ustalony był 3-i Weekend miesiąca. Więc zawsze w tenże weekend Pabianice będą czekać. Miejsce znajdę i poinformuję wszystkich. Założę także oddzielny temat, w którym będę informował co jest zaplanowane na spot.

Odnośnie tego spotu......

Brakło kogoś kto podejmie jakieś wiążące decyzje.....
Przepraszam ogół, ale w takim układzie muszę zadecydować co następuje:

Ślub:
Tak czy siak, ja jadę. Junior widzę też. Możemy zabawić się w delegację.....i wiązanka będzie od Mitsumaniaków (trudno, poniosę jej koszta - jako KLUBOWICZ - jeśli nie będzie chętnych. Trudno). Tak czy siak, czekam od 15 na wszystkich (chętnych) na tę imprezę..... (kilku chętnych było przy postulatach na obstawianie imprez, a jak przychodzi co do czego to jest poza mną tylko Adaś.)

Spot:
Odbędzie się 6. W przypadku zgody Izy będzie on w Łodzi w pizzerii.....
Jeżeli jednak odmówi odbędzie się on w Pabianicach (gdzie jeszcze nie wiem, zaraz jadę się orientować)
Planowana godzina spotu: i tu się zastanawiam.....kilku osobom pasuje wcześniej.....z kolei nawet lepiej, ale myślę ze jeżeli jest to sobota, to część osób może pracować i lepsza jest godzina popołudniowa. Aby pogodzić wszystkich, to po ślubie czekamy na mieście, mapkę zamieszczę.

Tyle ode mnie.

Edit:

I już jest ustalone.
Wielkie Dziękówy dla:
Adasia vel Junior81 -
za wykonanie kilku telefonów (do mnie i izy)
Izy vel Iza - za możliwość połączenia 3 jakże mocno problematycznych kwestii (miejsce spotkania, dzień spotkania, i twoją obecność).

Co do ustaleń:
Spot odbędzie się w Pizzerii DaGrasso przy ulicy dąbrowskiego w Łodzi od godziny 18 (rezerwacja).

Zbiórka w dalszym ciągu może być u mnie (przed ślubem), a przed samym spotem w wybranym przez was miejscu (tylko proszę o zdecydowanie).

Lista najbardziej aktualna:

Ślub 6 Czerwca

1. Forest_Taft + Madzia
3. Czarcik (Dopisał Forest po uzgodnieniu telefonicznym)

1.konwen
2. Chooper
5.Grabsio+Iza
6. Czarcik
7. Junior81
8.ICE MEN+ Zimna pani

1.konwen
2. Chooper
4. Alicja i Mirek
5. Mi
6. Czarcik
7. Junior81
8. Seir

To tyle na dziś.

piotruswie - 04-06-2009, 20:43

Forest_Taft napisał/a:

Spot odbędzie się w Pizzerii DaGrasso przy ulicy dąbrowskiego w Łodzi od godziny 18 (rezerwacja).

ta wiadomość jest bardzo dobrze rozumiana
Forest_Taft napisał/a:

jednak to chyba wymaga poprawy bez tej 7-demki i dopisanie że z pabianic jedziecie do pizzeri na dąbrowskiego w łodzi

jeśli dobrze zrozumiałem wiadomość :) to chciałbym się pojawić na tym spotkaniu, niestety na ślub nie dam rady wybaczcie ale obowiązki :( , z chęcią was poznam i pewnie będę jedynym NOWYM
proszę cię Forest_Taft o dopisanie mnie do listy na SPOT 6 i powiedzcie gdzie tam parkujecie bo pewnie chcecie zerknąć na mojego misiaczka :)
pozdrawiam

vendetta - 04-06-2009, 20:57

Forest odezwij się na PW możemy się oczywiście dorzucić do wiązanki jako, że my też NOWI :) Do Pabianic nie mamy blisko a pierwsza połowa soboty zajęta ;/ Drugi termin u nas raczej odpada, bo zaczynamy wakacje, ale kto wie :)

Lista najbardziej aktualna:

Ślub 6 Czerwca

1. Forest_Taft + Madzia
3. Czarcik (Dopisał Forest po uzgodnieniu telefonicznym)

I SPOT czerwcowy: 6.06.09 spotkanie godz. 18 w DaGrasso (ul. Dąbrowskiego 44 /46 - dziękujemy Iza :D )

1. konwen
2. Chooper
5. Grabsio+Iza
6. Czarcik
7. Junior81
8. ICE MEN+ Zimna pan
9. vendetta i Łukasz
10.piotruswie

II SPOT czerwcowy: 27-28 [ognisko] "U Kamila"

1.konwen
2. Chooper
4. Alicja i Mirek
5. Mi
6. Czarcik
7. Junior81
8. Sei

Chooper - 04-06-2009, 21:56

powiem krótko.

Z racji moich problemów natury zdrowotnej , nie miałem czasu, ani chęcia do dopinania tego spota, ale po tym co widze, to generalnie dramat.
3 tygodnie wisi temat, i w zasadzie nie wiadomo nic, po za tym, że kilka postów wstecz czytam o DWÓCH OGNISKACH.

Myślałem, że jeżeli choć raz nie narzuce czegoś od siebie, to pojawi sie jakaś iskierka kreatywności, pomysłowości...

Chwała Forestowi, że rzutem na taśme, wziął sie za tą sobote.

Na ślubie będę.

misiek-misiek - 04-06-2009, 22:12

No więc po paru dniach nieobecności związanych z serwisem przedurlopowym mojego misiaczka zaśpiewam wam tak:
:rock: :director: Jak Feniks z popiołów znów odradzam się na nowo, jak Feniks z popiołów znów pojawiam się BRACIA!!! :D

Piszę co postanowione w mojej małej rodzince:
1. Wyruszamy rano na zakupy jeszcze. Zejdzie nam trochę :|
2. godzina 15:00 albo coś w pobliżu zajeżdżamy do Foresta na gadulec i takie tam :D
3. lecimy na ślub na 17:00 przywitać "nowego" w naszym popapranym :roll: bądź co bądź gronie :twisted:
4. po ślubie do Izy na pizzę ( jak się cieszę, bo na pewniaka będę głodny :P )
5. a potem... się okaże ( chyba Forest skorzystamy z waszego zaproszenia :wink: )

Co do noża MikeSdz: jakiś nóż się po tym spocie w Rosso u mnie w aucie znalazł więc zabrałem go na spot następny i... chyba ktoś go podwędził, ale może się mylę i leży gdzieś u mnie :evil: .
A czy ten nóż był taki z brązową drewnianą rękojeścią i ostrzem długości ok. 8-10 cm?

vendetta - 04-06-2009, 22:26

Cytat:
Myślałem, że jeżeli choć raz nie narzuce czegoś od siebie, to pojawi sie jakaś iskierka kreatywności, pomysłowości...

Nie marudkuj
:) Osobiście czekałam na pomysł na pierwszy spot, ale jak widziałam ciężko szło, więc się odezwałam, że umawiacie się w próżnię. Na drugim nas raczej nie będzie, więc nie zabierałam głosu. Dziękujemy Forestowi za zabranie się za organizację. I tak będzie lepiej, moim skromnym zdaniem, jak za każdym razem ktoś inny coś zorganizuje o! I tyle. Pozdrawiam ciepło z zimnej Łodzi. Vendi

iza - 04-06-2009, 23:23

moi kochani :D :D
sprawa wyglada tak ogolnie w lokalu nie ma u mnie rezerwacji wiec prosze by ktos z was podjechal chwilke wczesniej by zajac jakis stoliczek ja w miare mozliwosci postaram sie to jednak zrobic! bardzo sie ciesze ze moge WAS goscic szkoda ze ja bede w pracy i nawet piwka sie nie napije ehhh wiec czekam na WAS

oczywiscie jedna pizze zrabatuje ! :D
jesli macie tez ochote sa u mnie lasagne miesna i szpinakowa dosc pyszne
jesli chodzi o kwiatuszki tez sie doloze

SHARK1979 - 04-06-2009, 23:47

pamar11 napisał/a:
Na RY BY!!! Na RY BY!!! :mrgreen:

Czy to jakiś przekaz :?: :mrgreen:

Anonymous - 05-06-2009, 00:03

misiek-misiek napisał/a:
5. a potem... się okaże ( chyba Forest skorzystamy z waszego zaproszenia :wink: )

Nie ma sprawy :)

Chooper napisał/a:
powiem krótko.

Z racji moich problemów natury zdrowotnej , nie miałem czasu, ani chęcia do dopinania tego spota, ale po tym co widze, to generalnie dramat.
3 tygodnie wisi temat, i w zasadzie nie wiadomo nic, po za tym, że kilka postów wstecz czytam o DWÓCH OGNISKACH.

Nie mogłem się do ciebie dodzwonić......

vendetta napisał/a:
Forest odezwij się na PW możemy się oczywiście dorzucić do wiązanki jako, że my też NOWI :)

Jeśli chodzi o wiązankę, to jeszcze nie wiem ile ona wyniesie. Więc co do regulowania spraw z wiązanką, to proszę o wstrzemięźliwość..... Wezmę rachunek z kwiaciarni i się rozliczymy.

Chooper napisał/a:
Chwała Forestowi, że rzutem na taśme, wziął sie za tą sobote.
vendetta napisał/a:
Dziękujemy Forestowi za zabranie się za organizację.

No jak mogłem zawieść przyjaciół? Nigdy nie zawiodłem się na MM więc i wy możecie zawsze (jeśli oczywiście będę mógł) liczyć na Foresta, choć nie mogę całych zasług przypisać sobie. Junior81 też w tym uczestniczył i chyba nawet w większości :)

Chooper napisał/a:

I dla tego z Adasiem (junior) wzięliśmy się za temat. Normalnie Dramat......Stąd mój poprzedni post (głównie Krytyczny). Ja wiem że ciężko jest się dogadać więcej niż 2 osobom......

vendetta napisał/a:
jak za każdym razem ktoś inny coś zorganizuje o! I tyle.

Jestem tego samego zdania, choć nie do końca. Słowo się rzekło, a słowo pisane jest jeszcze gorsze. Zobowiązałem się, Napisałem i słowa dotrzymam.
Podejmuję się (i nic tego nie zmieni) organizacji spotów raz w Miesiącu.
Jedyny problem, to mój grafik, który znów się zmienia. Ale w KAŻDYM wolnym moim WEEKENDZIE (system 4-o brygadowy i 1 w Miesiącu mam wolny) będę organizował SPOTY. Lista WEEKENDÓW Forestowych pojawi się w temacie o Pabianickich spotach.
Przykro mi Vendi że niestety będziecie mieć daleko....Ale może i na to coś z czasem Wymyślę :)

To są moje postanowienia. Będzie to na 100%. Tylko muszę zebrać parę pomysłów. Pierszy z Weekendów wypada 6. A dalej to będzie zawsze wiadomo, gdzie i kiedy znajdzie się Foresta i chętnych na spoty.

junior81 - 05-06-2009, 01:38

No, można odetchnąć z ulga jak już wiadomo, że wszystko jest ustalone.