Nasze Miśki - Carisma MSX
Deco - 07-05-2010, 13:25
hermeth mam pytanko, filtr stożkowy zakładany masz poprzez adapter do przepływomierza? Mam filtr, adaptera samego nie moge znaleźć...
emzet - 07-05-2010, 17:15
Deco napisał/a: | adaptera samego nie moge znaleźć... |
Są na allegro, np:
http://motoallegro.pl/ite...lot_stozek.html
http://motoallegro.pl/ite...lot_stozek.html
hermeth - 07-05-2010, 20:02
Dokładnie tak, jak emzet naisał
Nowy zakup: Dunlop SP Sport 9000 215/40/17, 2 szt na tył. Już założone. Nic nie ociera, testowane na dziurach i progach.
A tu porządki w kosmetykach
i przygotowania do sesji zdjęciowej :]
hermeth - 14-06-2010, 19:28
Kilka nowości, po 3 dniach pracy:
mlun - 14-06-2010, 19:53
Pięknie.Czym robiłeś lakier?
PiotrekSL4 - 14-06-2010, 20:07
mlun napisał/a: | Pięknie.Czym robiłeś lakier? |
właśnie jakimi specyfikami otrzymujesz taki efekt. Genialne
Saqu - 14-06-2010, 20:38
whoa zdradź nam czego używasz
mlun - 14-06-2010, 21:14
Nie zdziwię się jak Megsa:P
hermeth - 15-06-2010, 17:05
Jakie środki? To tylko PhotoShop
A na poważnie to po kolei:
LAKIER:
1. Turtle Wax Zip Wax (szampon)
2. Meguiar's ScratchX (jeżeli jest potrzeba, usuwa rysy i zadrapania)
3. Farecla G3 (jeżeli to wyżej nie da rady. Agresywna pasta, niewłaściwie użyta potrafi nawet zetrzeć lakier do podkładu)
4. Meguiar's Show Car Glaze (wyciąga połysk i zostawia efekt mokrego lakieru. Idealny do polerowania lamp)
5. Turtle Wax Color Magic (wyciąga kolor, zakrywa niedoskonałości lakieru)
6. Meguiar's Mirror Glaze #16 (naturalny, czysty wosk z największą zawartością Carnauby w całym asortymencie Megs’a. Tworzy śliską warstwę na lakierze, utrzymuje się nawet 4 miesiące. Tego wosku czasem nakładam nawet po 3 warstwy na siebie)
Do tego dużo ścierek z mikrofibry i 2 godz. przerwy po każdym etapie na wchłonięcie. Każdy środek oczywiście w cieniu i na zimną karoserię)
OPONY:
Autoland blag (najdłużej się utrzymuje i błyszczy. Dobry tez do progów)
FELGI:
1. Autoland Atack (rozpuszcza brud)
2. Farecla G3 (tylko jeżeli to wyżej nie da rady, usuwa każdy syf i ze wszystkiego)
2. Turtle Wax Extreme Speed Wax (dla połysku)
WNĘTRZE:
1. Odkurzacz dobrze ssący
2. Sonax Xtreme Cockpit Cleaner Mat (tylko dlatego, że Autoland Quick Mat się akurat skończył, a w sklepie był tylko Sonax)
SZYBY:
Rozpocząłem od pianki Prestone, ale zostawia smugi. Dużo lepszy jest zwykły Clin Anti Fog + mikrofibra
I taka procedura 1 raz na 2 miesiące W między czasie jak się przykurzy lub po deszczu to tylko odświeżam lakier raz na tydzień/dwa Turtle Wax Extreme Speed Wax.
Anonymous - 15-06-2010, 17:50
hermeth napisał/a: | 3. Farecla G3 (jeżeli to wyżej nie da rady. Agresywna pasta, niewłaściwie użyta potrafi nawet zetrzeć lakier do podkładu) |
O tak, bardzo polecam Fareclę G3. Moim zdaniem najlepsza pasta polerska. Naprawdę w małych ilościach potrafi zdziałać cuda... Warto jednak zostawić polerowanie Fareclą doświadczonemu lakiernikowi , bo bardzo łatwo pozbyć się z nią lakieru... Moje auta polerowane były Fareclą. Dla przykładu ze strasznie matowego ciemnozielonego akrylu uzyskaliśmy taki efekt: http://i236.photobucket.c...ma/SDC11222.jpg Trzeba dodać, że samochód po wypolerowaniu został wymyty jedynie płynem do naczyń i zimną wodą - auto na fotce nie ma na sobie ani grama wosku, a widać jak się świeci.
hermeth - 15-06-2010, 18:12
Farecla jest dobra ale do jasnych lakierów (biały, srebrny). Na ciemnych lubi zostawiać rysy. Ale na to też jest metoda np. 3M
pelo99 - 04-07-2010, 10:54
ale się świeci tak jak zawsze mówiłeś na tym to nie oszczędzasz
hermeth - 19-07-2010, 12:54
Nowa sesja:
I drobny VT:
RoBSoN_97 - 20-07-2010, 22:57
Ładnie wyszła na 3 i 5 zdjęciu
Skąd pomysł na niebieskie alusy? Okropnie to wygląda...
PS. Ładne masz aluski 16 lub 17 pewnie
hermeth - 21-07-2010, 20:41
RoBSoN_97 napisał/a: | Ładnie wyszła na 3 i 5 zdjęciu
|
A dziękuję
RoBSoN_97 napisał/a: |
Skąd pomysł na niebieskie alusy? |
Chodził mi po głowie pomysł żeby przemalować je na grafit albo jakiś odcień niebieskiego, ale jak zrobiłem VT to jednak przekonałem się do grafitu Niebieskie - bo chciałem mieć coś "oczojebnego", czego na codzień się nie spotyka. Kolega ma na czarnym aucie granatowe i mnie się spodobało. Ale przetrawiłem to i grafit jednak będzie
RoBSoN_97 napisał/a: |
PS. Ładne masz aluski 16 lub 17 pewnie |
Dokładnie to 17".
Mam już słoik z farbą granatową i przy najbliższej wolnej chwili zabiorę za malowanie zacisków w kolor nadwozia. Te czerwone jakoś mi się znudziły i czas zmienić coś w wyglądzie
|
|
|