Nasze Miśki - Prawie jak dżitiaj.
mkm - 27-09-2010, 23:30
eee czepiacie się... pyjte, skręć odbojniki na pasie, bo jak na mój gust maska jest trochę za wysoko.
londolut - 27-09-2010, 23:33
Ta szpara z prawej to jakoś dziwnie spasowany błotnik.
pyjte - 27-09-2010, 23:44
Cytat: | Ta szpara z prawej to jakoś dziwnie spasowany błotnik. | fotka tak padła , Tomasz ,Colt był polerowany z okazji robienia błotnika, więc niedawno. Maskę się strzeli
mkm napisał/a: | skręć odbojniki na pasie, bo jak na mój gust maska jest trochę za wysoko. | Własnie dziś też tak pomyślałem i skręciłem
Pytanie mam również, ma ktoś może niepotrzebną taśmę slizgową AirBagu lub wersji bez. By mi klakson działał ? (Przy kierownicy)
pyjte - 06-11-2010, 13:54
Zbliża się zima, więc colta przygotowałem do operacji ustawienie geometri
Nowe końcówki drążków kierowniczych
Nowe tuleje, i śruby na wahaczach tylnych
Również Colt dostal nowe opony zimowe... ( w starych ktoś mi chyba nóż w opone wbił )
Firestone Winterhawk 2 EVO.
Udało mi się je kupić w dobrej cenie 135zł za sztuke
Nowe Łączniki Stabilizatora -> stare były jakieś nędzne ;/
W przyszłym tygodniu jeszcze tylko ustawić tą geometrię i wrzucić zimówki i Colt gotów do zimy
Zdjęć z samych robót nie ma, czas mnie troche gonił i nie było kiedy chwycic za telefon i cykać , no i w końcu Colt się doczekał nowych wycieraczek na przód.... Różnica nieziemska
mkm - 11-11-2010, 14:39
pyjte, gdzie fotki z błotka ?
pyjte - 14-11-2010, 17:45
Byłem taki ubłocony (darmowa maseczka z błota ), że nie dałem rady nic cyknąć
Może któryś z uczestników coś pstryknął- jak będę miał foto to wrzucę.
pyjte - 11-12-2010, 10:42
Co tu pisać na szczęście prawie nic nie trzeba pisać, Colt dzielnie pokonuje kolejne km czy śnieg, deszcz. Nowe Zimówki spisują się znakomicie, przy tej okazji Misiek zmienił felgi na stalowe, więc w sumie ori felgi będą na sprzedaż.
Zdjęcie zrobione komórka, niskiej jakości, ale jakiś pogląd jest
A teraz wracając do głównego wątku w Colcie rozładował się już doszczętnie akumulator, tej zimy ntrzeba było go definitywnie wymienić
pyjte - 16-12-2010, 20:08
No i stało się
Dzisiaj z rana śmiałem się z kolegów tzn. ich nowoczesnych samochodów i problemów na dużym mrozie - problemów z DPFem, wyskakujących błędów, zamarzniętych kół, terkotających diesli i chyba mnie pokarało
Wracając z pracy odpaliłem auto i było wszystko OK. Potem na jakieś pół godziny zatrzymałem się u kumpla. Wszedłem do auta i silnik trochę ostygł- odpalam i motor wystartował na 4 tyś obr/min po czym obroty spadły do 1tyś i falują między 1 a 1,8 tyś obr/min niezależnie czy auto stoi czy jedzie (wyczuwalne szarpnięcia).
Od czego zacząć? Mróz jest jak diabli, a nie chciałbym rozbebeszać auta.
Czytałem o krokowcu itd. ale wszystko tyczyło się 1,6 i 1,3.
Może zacząć od resetu kompa?
mkm - 16-12-2010, 20:23
Zacznij od klem.
pyjte - 16-12-2010, 21:07
Dzięki, jutro w pracy sprawdzę (mam dostęp do ciepłej hali).
pyjte - 28-12-2010, 15:52
No Colt jeździł bezawaryjnie do czasu kiedy : pyjte napisał/a: | Wracając z pracy odpaliłem auto i było wszystko OK. Potem na jakieś pół godziny zatrzymałem się u kumpla. Wszedłem do auta i silnik trochę ostygł- odpalam i motor wystartował na 4 tyś obr/min po czym obroty spadły do 1tyś i falują między 1 a 1,8 tyś obr/min niezależnie czy auto stoi czy jedzie (wyczuwalne szarpnięcia). |
Reset Kompa nic przyniósł poprawy, więc trzeba było wziac się do pracy, środek zakupiony:
Wyleciała Przepustnica, krokowy i czyszczenie, fotki z międzyczasu czyszczenia:
Wszelkie "kanaliki powietrzne" wydmuchane kompresorem, wszystko poskładane do kupy, regulacja obrotów, i colt chodzi jak zegarek
Dzięki Harp za szybką odpowiedź gdzie znajde Złącze ustawiania Zapłonu, u mnie było zaklejone tąśma i schowane .
Dzięki Browar za silniczki tylnej wycieraczki, w końcu mam sprawną wycieraczkę, 2 sprawdziłem też działa więc oddam go lutkowi
londolut - 29-12-2010, 01:57
Sorry, że dałem dupy
Ciekawe co wymodzę z tego silniczka bo podobno trzpień jest z deka nie w osi
pyjte - 29-12-2010, 10:38
londolut napisał/a: | Sorry, że dałem dupy
Ciekawe co wymodzę z tego silniczka bo podobno trzpień jest z deka nie w osi |
Już nawet telefonów nie odbierasz hahah . Spoko loos ogarnołem temat.
Mogę Ci dac mój stary, z trzech chyba jeden poskladasz ;D?
Rozkręciłem jeszcze ta wtyczkę, w środku luty sa troche kiepskawe, będzie trzeba je poprawic, ale to dopiero na wiosne.
Przy czym wyjąłem jeszcze ECU i kondensatorki też będzie trzeba wymienic, sa wporządku, ale jakośc lutów jest masakryczna.
londolut - 29-12-2010, 11:38
pyjte napisał/a: | telefonów nie odbierasz | Spałem. Potem dzwoniłem ale było echo.
pyjte napisał/a: | kondensatorki też będzie trzeba wymienic | Jak co to wal jak w dym. 15 minut i gotowe. Mogę tego kompa zgarnąć dziś jak pojadę do roboty - odbiór w okolicach godziny 20
rosomak1983 - 29-12-2010, 16:38
pyjte napisał/a: | lutów jest masakryczna. |
Lutek to przylutuje
|
|
|