Lancer Ogólne - CO ZMIENIŁ(a)BYŚ W SWOIM LANCERZE?
krzycho81 - 03-02-2010, 19:35
sla napisał/a: | nie są to jakieś zabójcze ceny |
A ktoś wie jakie to są ceny ?
macior - 04-02-2010, 07:40
co bym zmienił?!?!?
silnik bym zmienił do dia bła
szlag mnie trafił gdy (przed minutą) przeczytałem, że w nowym, ASX czy jak kto woli RVR, będzie dostępny silnik 1,8 z bezpośrednim wtryskiem i turbiną
JA TEŻ CHCE TAKI DO MOJEGO LANCELOTA!
sieegurd - 04-02-2010, 08:22
A ja bym zmienił pasy bezpieczeństwa, bo w moim są zdecydowanie za krótkie :/ Ponieważ jestem "dużym" facetem, to mnie dobija :/
jaca71 - 04-02-2010, 11:23
macior napisał/a: | szlag mnie trafił gdy (przed minutą) przeczytałem, że w nowym, ASX czy jak kto woli RVR, będzie dostępny silnik 1,8 z bezpośrednim wtryskiem i turbiną
JA TEŻ CHCE TAKI DO MOJEGO LANCELOTA! |
Ale to ma być turbo klekot a nie turbo benzyna
macior - 04-02-2010, 12:19
jaca71, tak - o tym wcześniej już słyszałem i gruźlik z założenia u mnie odpada
ale w takim razie tutaj:http://www.auto-motor-i-sport.pl/wiadomosci/Mitsubishi-ASX-RVR-nowy-model-wnetrze-Genewa-2010-targi-motoryzacyjne-8593.html to pierdoły jakieś wypisują
a w samym temacie to przeciwmgielne chciałbym mieć trochi mocniejsze - te które mam w Micruni omiatają dużo lepiej
jaca71 - 04-02-2010, 12:32
Różne już info się pojawiało. Z info do prasy już dowiadywałem się że ma być nowy 1.8 MIVEC z bezpośrednim wtryskiem. Potem ktoś nawet na forum prostował że chodzi o t.diesla 1.8 CR. Teraz w Wątku wrzucił wspomniany przez ciebie katalog i tam jest 1.8 MiVEC bez turbo ale chyba z bezpośrednim wtryskiem. I od dłuższego czasu Mitsu pisze coś o 1.8 T diesel i jego premierze równo z nowym crosoverem.
tomekrvf - 06-02-2010, 23:19
jaca71, RVR w Japonii ma tylko 1.8MIVEC taki jak w Lancerze.
Na Europę ASX będzie z 1.8DID CR MIVEC.
macior - 08-02-2010, 06:52
tomekrvf napisał/a: | RVR w Japonii ma tylko 1.8MIVEC taki jak w Lancerze.
Na Europę ASX będzie z 1.8DID CR MIVEC. | kamień z serca
zazdrość zjadła by mnie do szczętu gdyby ta "kaczka dziennikarska" się potwierdziła
jaca71 - 15-02-2010, 12:54
Tak mi sie po czasie przypomniało
Co za Japończyk jeden wymyślił podświetlaną deskę (prędkościomierz i obrotomierz) cały czas? Już któryś raz w nocy przyjechałem na dziennych światłach do domu w środku nocy
Trik - 17-02-2010, 08:46
jaca71 napisał/a: | Już któryś raz w nocy przyjechałem na dziennych światłach do domu w środku nocy |
Ja tak jeźdżę non stop po mieście, lubie tak po ciemaku.
jaca71 - 17-02-2010, 10:45
Trik napisał/a: | jaca71 napisał/a: | Już któryś raz w nocy przyjechałem na dziennych światłach do domu w środku nocy |
Ja tak jeźdżę non stop po mieście, lubie tak po ciemaku. |
Tyle że u mnie na dziennych z tyłu nic się nie świeci. Z przodu kaganki na 60% co w mieście nie przeszkadza. Ale podświetlenie prędkościomierza i obrotomierza działa więc zero info że tak kulawo jadę. Dopiero jak chcę pogmerać przy klimie/nawiewie to się klapka w głowie przestawia, że coś za ciemno w samochodzie
macior - 18-02-2010, 12:59
trza by nam pociągnąć dodatkowe kabelki od lampionów i podpiąć do wyświetlacza (najlepiej HUD) z napisem "more light ciemniaku"
krzychu - 19-02-2010, 15:53
Ja sobie też zamontowałem włącznik tylko przednich tylko tym razem mijania na niecałe 11V. Zdarza mi się niekiedy przejechać kawałek w nocy Przeważnie przypominam sobie jak chce włączyć długie a te migają zamiast się włączyć na stałe
A jeśli chodzi o podświetlane wskaźniki w dzień to bardzo fajny patent mi się podoba do tego podnosi kontrast w dzień. Z tym że jak włączam światła to mi przygasają wskaźniki żeby nie razić. Ściemnij sobie wtedy szybciej zauważysz że mocno świecą w nocy.
Arecki_Lancerek - 01-03-2010, 23:22 Temat postu: Wracajac do tematu przewodniego co bym zmienil... 1 Najwazniejsze to wydech bo tasamotna mega szeroka rurawystajacaz tylu to leekka przesada.
2 jesli zostajemy przy tyle to swiatla tylnie za dnia sa ok(a mam SB) ale w nocy te dwa czerwone malutkie paseczki tez nie wygladaja zaciekawie. Mozna to bylo pomyslowiej rozswietlic.
To dwa najlwieksze bledy w wygladzie tego auta.
Drive4Fun - 01-11-2010, 19:34
bastek1 napisał/a: | u znajomej w fiacie punto jest fajny mechanizm wycieraczek.
krótkie właczenia da 3x sprzyskanie i wytarcie wycieraczek (jak w lancerze), ale po kilku sek. jeszcze raz wycieraczki się włączają, i ścierają to co nacieknie na szybę
to bym zmieniał |
Zostało zmienione
|
|
|