To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - CA5A "Blacky Black"

Wszyc - 20-09-2010, 10:15

Browar napisał/a:
ja tez jestem uparty a Maciek bije wszystkich na głowe ;p

Jeszcze nie wszystkich :D :D :D

Maciek już na pewno wszystko przemyślał jak należy i już wystarczająco dużo wie o swoim samochodzie nie od dziś jest na forum chciał spróbować ale nie wyszło cóż ciężka jest droga do ideału :P Nie ma co gdybać nad tym co było trzeba trzymać kciuki za to co będzie :) i żeby projekt udało mu się mimo przeciwności zrealizować jak najszybciej :)

Anonymous - 20-09-2010, 10:52

Wszyc napisał/a:
Browar napisał/a:
ja tez jestem uparty a Maciek bije wszystkich na głowe ;p

Jeszcze nie wszystkich :D :D :D

Maciek już na pewno wszystko przemyślał jak należy i już wystarczająco dużo wie o swoim samochodzie nie od dziś jest na forum chciał spróbować ale nie wyszło cóż ciężka jest droga do ideału :P Nie ma co gdybać nad tym co było trzeba trzymać kciuki za to co będzie :) i żeby projekt udało mu się mimo przeciwności zrealizować jak najszybciej :)

uwierz mi ja to wiem juz najlepiej :)

Wszyc - 20-09-2010, 13:08

Browar napisał/a:
uwierz mi ja to wiem juz najlepiej :)

Wiem akurat chciałem Twój post wesprzeć moim :D że mam podobne zdanie i też trzymam kciuki :P

Anonymous - 20-09-2010, 14:09

Czerwien napisał/a:
No prosze-Pan który tak wielce narzekał na mojego czarnego kupił jeszcze gorsze auto.
Napisz tylko z ciekawości skąd go przywiozłeś jeśli to nie tajemnica.

A sprzedawany kiedyś przeze mnie czarny śmiga do dziś dnia-czasem go widuję.
Powodzenia :D

Anonymous - 20-09-2010, 14:26

Czerwien napisał/a:
A sprzedawany kiedyś przeze mnie czarny śmiga do dziś dnia-czasem go widuję.
Powodzenia :D

Czerw schowaj te złośliwości to nietaktowne z Twojej strony- Mkm to perfekcjonista do granic niemozliwosci znam go od kilku lat i nikt tego nie zmieni...

Gwoli scislosci - jeżeli komus nie przeszkadza ze jeździ kupa rdzy zamaskowana szpachlą to będzie nią jezdźił do smierci technicznej.Dla przykładu moim pierwszym samochodem w czasach liceum byl :rekin: bmw e21 kupilem go za 1000 zl i po kilku miesiacach uzytkowania po prostu sie złamał...lepiej zeby ludzie unikali takich samochodów dla własnego bezpieczeństwa, tutaj kazdy przyzna mi racje.Mkm pełne uznanie w małopolsce :)

mkm - 21-09-2010, 00:59

Czerwien jakbym go chciał przehandlować też by jeździł. :wink:
Zobatrz jak wygląda z niego maska tylko po polerce. :mrgreen:

Od początku wiedziałem co kupuje.
Cena była smiesznie niska jak za kompletne gti.
Jako, ze VIN był początkowy to uznałem, że można go odrestaurować, bo z czasem stanie się modelem kolekcjonerskim.
Także widoczna rdza nie była przeszkodą.

Dyskwalifikujące to nadwozie (jak dla mnie) okazało się to co było wewnątrz podłużnic.

A tu jeszcze kilka „znikających punktów:

Naprawa podłużnic wiązałaby się ze zbyt duża ingerencją w elementy nośne auta przy odbudowie.
Czym innym jest wymiana poszyć i spawanie dziur, a czym innym jest odbudowa profili z cienkiej blachy wymyślonych przez japończyków.
Porwałbym się na to gdyby to był ostatni Colt na świecie, ale że jest ich jeszcze troche więc odpuściłem. :doubt:

Tutaj parę fotek z sekcji Blacky-iego.

A teraz wygląda tak :mrgreen: :

Dalsze plany (a uległy znaczącym modyfikacjom) wkrótce :wink:

rosomak1983 - 21-09-2010, 08:43

osz w morde... nie dziwie sie ,buda nadaje sie tylko do jednego... Dziwie sie natomiast ze brałes sie za renowacje ... taniej przeciej wyszło by kupic Gtika w bdb stanie. Ale w sumie to juz nieistotne.
Rozumiem ze bedzie swap. :D

Anonymous - 21-09-2010, 09:57

normalnie masakara... choc powiem ci ze rownie podly stan mial taki jeden giet ktorego defragmentowalem jakis czas temu, zamiast blachy mial szpachle ale sie fajnie sypał ;p
pyjte - 21-09-2010, 23:30

Swapaj, nie pożałujesz przyjemności jeźdzenia gtikiem 8)
Wszyc - 21-09-2010, 23:50

Nie ma tragedii u mnie jest gorzej :D :wink:
mkm - 18-01-2011, 14:57

Zeby nie było, że się nic nie dzieje :wink:
Trwa kompletowanie idealnego wnętrza.
W ramach eksperymentu przeprowadziłem pranie poszyć foteli.
Rozbiórka masakryczna, ale efekt jest piorunujący :twisted: .

Teraz tylko muszę przetestować czy nie osłabiłem zbytnio materiału i mogę prać fotele docelowe :twisted:

rosomak1983 - 18-01-2011, 21:04

mkm, buda blackiego chyba jest na zlomie wiec pasuje zmienic temat albo co...
idas - 18-01-2011, 21:11

Rosomak liczy się chyba wnętrze co nie?:P A to wciąż "żywe":] Tak teraz popatrzyłem Maćku na Twoje zdjęcia dachu od spodniej strony i obawiam się, że u mnie może być podobnie;/ Tylko że dostęp znacznie trudniejszy z racji szyberdachu:/ oby do wiosny;-)
Anonymous - 18-01-2011, 22:40

Moderatorem tego dzialu jest jest mkm, wiec mysle ze nie nalezy "ojca dzieci robic" co do tematu bedzie nowa buda - będzie nowy blacky :)
mkm - 19-01-2011, 00:03

idas napisał/a:
Rosomak liczy się chyba wnętrze co nie?:P

Dokładnie tak!
Zmieni się pewnie tytuł, bo na zakup CA5A nie liczę.
"Blacky" być może zostanie, choć szczerze wątpię - z oglądanych "dawców" trzy były granatowe :evil: