To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Palenie - e-papieros

vendetta - 28-02-2010, 23:01

Cezar napisał/a:
Mam pytanie, czy taki zestaw - http://www.allegro.pl/ite...w_marlboro.html
wystarczy na rozpoczecie zabawy z e-paleniem? Zakup dla taty, wiec nie chce kupowac za ponad 100zl zeby potem to wywalic :wink:

No niestety nie polecam papierosa marki Health, raczej nie spełni oczekiwań taty - jak mniemam palacza z długim stażem ...

Anonymous - 01-03-2010, 23:45

no, no - coraz więcej e-palaczy się robi :biggrin:

Ja nie wypaliłam analoga od 1 lutego :) - uważam to za duży sukces ;)
Mówisz Hubeeert, że wracają do palenia? Może mi się uda nie wrócić... Jak na razie e-palenie jest frajdą i jednak miesiąc już mi pójdzie bardziej na zdrowie :evil:

P.S. Temat nie tylko łódzki...może by tak przenieść z regionalnego na bardziej ogólne?

Juiceman - 02-03-2010, 00:25

Cezar napisał/a:
Mam pytanie, czy taki zestaw - http://www.allegro.pl/ite...w_marlboro.html
wystarczy na rozpoczecie zabawy z e-paleniem? Zakup dla taty, wiec nie chce kupowac za ponad 100zl zeby potem to wywalic :wink:

Znajomy sprzedaje e-papierosy Firmy "Mild". U niego też jest możliwość wzięcia na test na 3-4 dni tego e-papierosa, później można zwrócić płacąć tylko za wypalone "kardridze/paczki papierosów". Zobacz czy w Twoich okolicach nie ma takiej opcji bo jak napisała vendetta
Cytat:
Co do powrotu do palenia, hmm... Jak ktoś nie ma cierpliwości, żeby się nauczyć e-palić to wróci na pewno.

Także to będzie chyba najtańsza wersja jak się podoba to zostawiasz sobie, jak nie to oddajesz i zwracają Ci kaucje.

sieegurd - 02-03-2010, 08:19

Powiem Wam, że paliłem jakieś 4 lata potem miałem ponad rok przerwy, ale nałóg wrócił i jeszcze ponad 2 lata ćmiłem. Żona też paliła sporo, więc w pewnym momencie kasy szło jak lodu. Zdarzało się, że 2 paczki szły dla mnie, a żona miała paczkę na jakieś 2 dni.

Ale jak skończyłem studia, to powiedzieliśmy HALT! i nie palimy ponad półtorej roku. 29 czerwca 2008 wyprowadzka i ostatni papieros wypaliliśmy. Bez bólu, bez żadnych gum, plastrów i innych rzeczy - z dnia na dzień :)

Ostatnio qmpela nas odwiedziła i przywiozła e-papierosa i muszę powiedzieć, że to ciekawy wynalazek. Mimo iż nie zrywasz z nikotyną, to nie trujesz się smołą i całą chemią jaką nasączony jest normalny fajek :)

Poza tym można palić w towarzystwie niepalących, bo nie śmierdzi, a jeszcze qmpela miała miętowy smak, wiec całkiem ładni pachniało :P

Ale już fajek się nie chwycę, chociaż czasem zakusa jest :P Jednak gdy teraz się budzę, to nie walczę ze smoła w płucach, żeby oddech złapać :) BEZCENNE :D

pamar - 02-03-2010, 15:23

No to.... MAM :D Milda 401 czy jakoś tak... jutro kupię liqid i zaczynam "nowy-stary" nałóg :D
pawliku - 02-03-2010, 15:25

pamar napisał/a:
No to.... MAM Milda 401 czy jakoś tak... jutro kupię liqid i zaczynam "nowy-stary" nałóg
to ile nie paloiłeś ? i czy wróciłeś do nałogu tylko żeby palić tego e peta? :lol:
PhoenixLBN - 05-03-2010, 00:29

Tutaj jeszcze dużo zależy od tego czy jesteś uzależniony tylko od nikotyny czy tak jak w moim przypadku również od innych substancji zawartych w normalnym papierosie. Również miałem okazje palić e-papierosa i po czterech dniach zwróciłem go. Po prostu nie mogłem się nim napalić, mogłem spalić za jednym razem cały wkład który zawiera w sobie nikotyny z około 20 papierosów po czym i tak musiałem zapalić normalnego fajka.
Manuela - 05-03-2010, 10:13

a mi w weekend stuknie 3 miesiące z cyborgiem :) Nie wypaliłam ani jednego analoga (nie dałam rady nawet jak mi padły obie baterie) Coraz mniej palę, inwestycja się już zwróciła - jest git!

:blob8:

Cezar - 06-03-2010, 20:18

Tak jak obiecalem (tacie), dzis kupilem Trendy 108Pen koloru czarnego.
Oczywiscie mnie pokusilo i samemu sprobowalem, calkiem przyjemnie. Szkoda ze nie ma bardziej 'odlotowych' smakow :weedman: :twisted:

Mam tylko jedno pytanie - baterie formatowac juz teraz, czy czekac az sie rozladuje?

vendetta - 06-03-2010, 22:06

E-papierosy mają baterie litowo-jonowe i podobno nie wymagają "formatowania" vel formowania :) Nie znam się na tym więc głowy nie dam. Z własnego doświadczenia nie widzę różnicy w działaniu (pierwsze baterie przeszły takie operacje).

Najlepiej podłącz ją na noc.

Manuela - 18-03-2010, 13:44

A ja dziś dopadłam jakiś kalkulator expalacza na iGoogle i wyniki mnie powaliły:
Dni: Godz.: Oszczędności: Papierosy:
101 00:41 606.17zł 1213 (61paczki)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

koszmarek - 18-03-2010, 16:59

pokaż no ten kalkulator :)
pamar - 18-03-2010, 19:34

Nosz cholera... nie daję rady...
E-faja mieszana z analogiem, ale to kiszka jest...
Jedyna "pociecha" że nie palę rano... :evil:

Juiceman - 19-03-2010, 17:27

vendetta - 19-03-2010, 19:38

pamar napisał/a:
Nosz cholera... nie daję rady...
E-faja mieszana z analogiem, ale to kiszka jest...
Jedyna "pociecha" że nie palę rano... :evil:

Pamarku nie zawsze się tak udaje od razu się przestawić, ważne jest ograniczenie palenia papierowych :) Mój ojciec tak właśnie pali "hybrydowo".

EDIT

http://www.dziennik.pl/go..._nie_zrobi.html