Zloty i Spoty - Zlot 2010 -poważne i mniej poważne rozmowy na temat
koniar - 09-10-2009, 09:47
kolega z klubu RENAULT zorganizował w tym roku zlot w Borkach koło tomaszowa mazowieckiego, jest tam troche domków spory plac na auta, w niedalekim sąsiedztwie jezioro, jest mała wiata żeby usiąść przy ognisku, nie wiem ile to osób pomieści, ale można się temu przyjżeć. powiem tylko w ramach ciekawostki że jak pojawiłem się galantem przy jednym z domków to wzbudził większe zainteresowanie niż te Renault'y jeśli chcecie mogę podpytać o szczegóły kolege z klubu Renault
pozdrawiam
Kamilofone - 09-10-2009, 10:30
Byłem kilka lat temu w tym miejscu na zlocie Renault.
Bardzo fajne miejsce z podobnymi domkami co na Neptunie ale parterowe !
Blisko jest też fajne małe jeziorko z tzw. parkiem wodnym jak sobie kojarzę.
Parking faktycznie dość spory był zamykany na noc ale i tak nie obyło się bez kradzieży
cns80 - 09-10-2009, 10:58
koszmarek, tak sobie czytam twoje teksty i mam wrażenie że nie wiesz na co się porywasz. Nawet jeśli chodzi o organizację w Piszu to czy tobie się wydaje że pojedziesz tam 2-3 razy i będzie OK ? A masz jakąś grupę, która Ci pomoże ? A masz jakiś plan/wizję jak to ma wyglądać ? I jedna z ważniejszych rzeczy - masz sponsorów ?
koszmarek napisał/a: | Nie mamy nikogo w mazurskim- w piszu, osoby 60-120km od pisza mówią, że daleko.. | Jak tak mówia to znaczy że tak jest. Nie możesz wymuszać na kimś zaangażowania w swoje sprawy. Każdy ma tyle czasu, pieniążków i chęci ile ma .
koszmarek napisał/a: | chce w następnym roku przyjechać na zlot to ktoś się za organizację wziąć powinien. nie będzie zlotu? | Moze nie będzie. To też będzie o czymś świadczyło. Ludzie wkładają w przygotowania serce i jeśli ktoś ma to robić na siłę to lepiej niech nie robi.
W zeszłym roku zaczęło się od organizatorów i jakoś poszło. A w tym roku jest bicie piany i prześciganie się w wynajdywaniu ośrodków, a ludzi jak nie było tak nie ma. Obudźcie mnie w sierpniu jak już będzie 1000000000000000000 ośrodków i żadnego organizatora
Na całe szczęście słyszałem że w różnych regionach różne grupy się zastanawiają i myślę że do końca roku coś się wyjaśni
koszmarek - 09-10-2009, 11:08
cns80 napisał/a: | A masz jakąś grupę, która Ci pomoże ? A masz jakiś plan/wizję jak to ma wyglądać ? |
Mam. I plan i wizję.
Po rozmowach z kilkoma osobami muszę znaleźć kogoś bliżej, żeby było trochę prościej niż jest w tej chwili.
Jest pomysł i jest osoba, może dwie, które pomogą.
cns80 napisał/a: | I jedna z ważniejszych rzeczy - masz sponsorów ? |
mendzić sponsorów skoro nie ma nic pewnego? Czy to rozsądne? Nie wiem tego, pytam. Organizacje imprez nie są mi obce, ale bez sponsorów i nie na taką skalę. Zawsze musi być ten pierwszy raz.
Wiesz, w zasadzie pod wawą też chętnie bym się podjęła. Ale nie widzę żadnej odezwy:(
Poczekać do końca roku? ok. Ale będzie przykry zonk jak
cns80 napisał/a: | Moze nie będzie. To też będzie o czymś świadczyło. |
JCH - 09-10-2009, 11:11
Taka sugestia z mojej strony...
Może organizatorzy tegoroczni, ubiegłoroczni napisali by w kilku słowach, najlepiej wypunktowali jakie tematy trzeba ogarnąć, jakie sprawy są do załatwienia, może też mniej więcej z terminami, którą sprawę na ile przed zlotem trzeba mieć zapiętą.
Wydaje mi się, że tak będzie łatwiej zdecydować się potencjalnym chętnym. Będą mieli świadomość co jest do załatwiania.
cns80 - 09-10-2009, 11:35
JCH napisał/a: | Może organizatorzy tegoroczni, ubiegłoroczni napisali by w kilku słowach, najlepiej wypunktowali jakie tematy trzeba ogarnąć, jakie sprawy są do załatwienia, może też mniej więcej z terminami, którą sprawę na ile przed zlotem trzeba mieć zapiętą. | Jestem za. Bo jak parę stron temu prosiłem o koszta to była cisza
koszmarek napisał/a: | niestety mazurskie i mazowieckie się wypina | A rozmawiałaś już ze wszystkimi ??? Czy znowu piszesz byle pisać i podgrzewać atmosferę ?
JCH - 09-10-2009, 14:48
cns80 napisał/a: | koszmarek napisał/a: | niestety mazurskie i mazowieckie się wypina | A rozmawiałaś już ze wszystkimi ??? Czy znowu piszesz byle pisać i podgrzewać atmosferę ? | Czemu traktujesz to jako podgrzewanie atmosfery? Trudno, żeby koszmarek pisała do każdego z osobna. Pisze na Forum ogólnym - każdy czyta (ten kogo interesuje temat Zlotu 2010 oczywiście) - no i echo....
londolut - 09-10-2009, 15:42
U nas wyglądało to w ten sposób.
Znalezienie ośrodków w bardzo bliskim sąsiedztwie któregoś z organizatorów.
Zebranie grupy, która podjęła się organizacji.
Zaoferowanie swojej gotowości na forum.
Dogadanie się z ośrodkami co do imprezy.
Wycieczka do władz miasta/gminy/sołectwa itp itd
Poszukiwanie sponsorów wśród firm to sprawa na 'po nowym roku' bo przeważnie wtedy ustalany jest budżet.
Tak wygląda 'rozruch' - w wielkim skrócie.
Adaho_krak - 09-10-2009, 15:54
londolut napisał/a: | Poszukiwanie sponsorów wśród firm to sprawa na 'po nowym roku' bo przeważnie wtedy ustalany jest budżet. |
Tu się nie zgodzę, firmy najczęściej planują budżet na nadchodzący rok w roku poprzednim - po nowym roku znalezienie "MOCNEGO" sponsora jest o wiele trudniejsze.
Z informacji jakie posiadam koszty tegorocznego zlotu przekroczyły kwotę 15t brutto + nasz czas + sporo gadżetów (plakaty, identyfikatory, pieczątki itp.) zrobiliśmy we własnych kosztach + paliwo + rachunki telefoniczne + koszty których nie ująłem a napewno takowe są.
Zatem podstawą w organizacji, po za grupą która się tym zajmie (przy obecnej wielkości klubu min. 6 os.) są niestety SPONSORZY !!!
koszmarek - 09-10-2009, 16:17
cns80 napisał/a: | Czy znowu piszesz byle pisać i podgrzewać atmosferę ? |
miało być bez wycieczek
jak Jch, piszę tam gdzie mogą zajrzeć wszyscy.
londolut,Adaho_krak, dzięki za wskazówki, na pewno postaramy się na tym oprzeć.
Możliwe, że znajdą się osoby z Mazowsza, które będą mogły zorganizować przyszłoroczny zlot w Borkach. Czekam na potwierdzenia jeszcze dwóch osób.
romero - 10-10-2009, 01:06
Witaj "koszmarek".Ja nie mówię nie.Bardzo chętnie pomogę w organizacji.Oczywiście w miarę możliwości.Myślę,że jesteśmy w stanie zorganizować zlot na Mazowszu,tylko nie wiem czy te Borki to jeszcze Mazowsze?Chyba bardziej Łódź.Ale myślę,że nic nie stoi na przeszkodzie,byśmy zrobili to wspólnie z Łodziakami.Pozdro.
P.S. A może jednak nad Zegrzyńskim ?
fj_mike - 10-10-2009, 13:02
JCH napisał/a: | Pisze na Forum ogólnym - każdy czyta (ten kogo interesuje temat Zlotu 2010 oczywiście) - no i echo.... |
Może by tak "przykleić" ten temat, będzie "łatwiej" dostępny w każdym z działów.
Sam nie jestem w stanie pomóc, ponieważ pracuje 4-5 tygodni zagranicą i wracam na niecałe 2 tyg do domu. Około lipca będę miał dłuższy urlop i zaoferuję swą pomoc organizatorom.
sauber5 - 10-10-2009, 15:44
Mieszkam w Tomaszowie Mazowieckim, czyli do Borek mam dosłownie chwilę (jakieś 10km), byłem tam dwa lata temu i wydaje mi się że tam będzie nam zdecydowanie zaciasno, nie wiem czy tam się zmieści nawet 100 osób. Ale jeśli się zdecydujecie to mogę trochę pomóc w organizacji i w ogóle, chociaż teraz będę zajęty (czeka mnie w przyszłym roku matura), ale od czerwca mogę się włączyć w 100%, pzdr
cns80 - 10-10-2009, 23:13
koszmarek napisał/a: | miało być bez wycieczek | No właśnie. A Ty po raz zdaje się trzeci piszesz coś o Mitsumaniakach z Mazowsza w negatywnym kontekście nie pytając nikogo o opinię. W zeszłym roku już rozmawialiśmy o tym na PW, ale widać niczego nie zrozumiałaś.
Niestety nie będę prowadził dalej tej dyskusji, bo ani nie widzę sensu, ani nie mam w tym przyjemności, ani nawet możliwości technicznych, bo w piątek miałem dość poważny wypadek motocyklowy i dzięki uprzejmości pana w BMW Z4 mam łapę w gipsie.
Jeśli admin będzie chciał wyjaśnień, to jestem dostępny pod telefonem (ogólnie znanym wśród mitsumaniaków z Mazowsza, np: gregorbu, harpagana,Bartka...).
Maretzky85 - 11-10-2009, 09:38
cns80, wyluzuj trochę. Miała pytać każdego z osobna o opinię ? Napisała na ogólnym i ponieważ nikt nie wyraził jakiejkolwiek chęci pomocy z mazowsza to tak też napisała zgodnie z jej odczuciem i tyle. Znając Koszmarka pewnie też przesadziła w słownictwie, ale przecież też nikogo nie zwyzywała.
Jak masz lepszy sposób dotarcia do wszystkich z mazowieckiego i mazurskiego - to na pewno skorzysta z rady jeśli nie to sam włączasz się w tzw podgrzewanie atmosfery jak wyżej napisałeś.
Dajcie sobie ludziska na wstrzymanie a wszystko będzie dobrze
|
|
|