To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA5A z warmii

bieniak - 26-04-2010, 12:52

hehe:):)dobre dobre:):)tylko za co:)no na eibacha nie mam kasy narazie.i do tego jeszcze teraz problemy z zapłonem:(:(
bieniak - 01-05-2010, 11:06

no i autko wróciło na drogi nowy używany aparat i lata aż miło zero problemów silnik chodzi równiutko teraz tylko wolne obroty zostało ustawić:)i czas dalej brnąć z tematem:)
bieniak - 28-05-2010, 21:56

no i Samochód uszkodzony:(((skazy niewielkie ale rozwalony tylni zderzak:////nawet nie wiem kto(ludzie to świnie zniszczą i uciekną) dziura w zderzaku zaspawana przy okazji zniwelowana rdza no i po niedzieli lakierujemy:////ponownie:/

no to tak tył zrobiony sprężyny przycięte o jeden zwój nadal twardo i wysoko ale niżej niż wcześniej .całe autko wypolerowane oprócz przedniego zderzaka który na dniach będzie malowany widać efekt mojego własnego koloru na masce fajnie się mieni no i w końcu grill będzie czarny:)

bieniak - 10-06-2010, 22:01

No to tak przód zrobiony:):)hehe przy okazji nieco porządku pod maską zrobione

Efekt końcowy mnie przeraził zamiast czarne wyszło czarno srebrne:(((( srebrne ziarno wyszło na zewnątrz;(i wygląda to jak szare ale atrapa wyszła normalnie dlatego mnie to dziwi

Wszyc - 10-06-2010, 22:12

i wyszło gicior mi się bardzo podoba :)
bieniak - 10-06-2010, 22:23

no niedługo zawitają halogeny własnego pomysłu:)i oczywiscie:) dzieki za mile slowa:)
Psikus - 11-06-2010, 22:58

Spotkałem się z takim " wytrącaniem" ziarna przy jakimś polskim lakierze, teraz już nawet nazwy nie pamiętam. Ale wg mnie średnio to wygląda...
bieniak - 11-06-2010, 23:25

No ale narazie musi zostać.z Tym że to był firmowy lakier Palinala. no nie wiem nie jest aż tak źle.no ale lepiej by wyszło z czarnym:(:(:(no trudno narazie pojeździ:)
Hubeeert - 12-06-2010, 01:11

idas napisał/a:
Sam się zastanawiam jak to jest z tym obcinaniem...Amerykanie w swoim programie "poturbowani" sami taki proceder uskutecznili...Więc chyba nie może być to takie złe.

W UK widziałem kiedys samochód obniżony na przeglądzie MOT - efekt = laweta i zakaz jazdy :D A jak podnieśli go do góry to sprężyna latała luźno

bieniak - 12-06-2010, 12:16

Nie no u mnie sprężyny siedzą ciasno. miałem dłuższe i twardsze niż seria dlatego się nie przejmowałem.
Hubeeert - 12-06-2010, 18:44

bieniak jak masz obcięte spręzyny i na dodatek twardsze niż seryjne to zastanawiam się czy miałbym Cie ochote spotkac na drodze. I stwierdzam, że raczej nie.

Sugeruję jeszcze strumienicę, magnetyzery, wiadro szpachli, mata szklana, neony i dywaniki udające blache ryflowaną na podłogę. Oraz misia na siedzenia.

Bez odbioru.

bieniak - 13-06-2010, 04:51

I tu sie kolego mylisz.Miałem dłuższe sprężyny i twardsze niż seria.na chwilę obecną mają nadal więcej Zwoji niż seria gdzie jest ich bodajże 8 to ja mam nadal 10 prześwit po prostu teraz jest taki jak seryjnego galanta z tyłu z tym że nie siada tak z obciążeniem,
bieniak - 01-07-2010, 23:41

No to tak autko dostało samemu robione wkłady halogenów.do tego walczę nadal z optymalnym dolotem+stożek(poprostu miałem na warsztacie to sobie założę)po przeglądzie i 2 amorki z przodu do wymiany jeden po zaliczeniu dziury zaczął się lekko pocić i niestety ich skuteczność między prawym a lewym różni się i ponad 5% jeden 83 drugi 70%
bieniak - 02-07-2010, 15:24

tak oto wygladaja moje zaślepki halogenów wiadomo lepszy oryginał ale narazie będą takie:)

Anonymous - 03-07-2010, 00:50

bieniak napisał/a:
po przeglądzie i 2 amorki z przodu do wymiany jeden po zaliczeniu dziury zaczął się lekko pocić i niestety ich skuteczność między prawym a lewym różni się i ponad 5% jeden 83 drugi 70%

dziura + obcięta sprężyna równa się szybka śmierć amorków....

bieniak napisał/a:
tak oto wyglada

na wcześniejszych fotach nie rzucało się to tak w oczy ale strasznie słabo spasowany ten przód masz....

halogeny ogólnie na ---

pewne sądzisz że narzekam, ale uznaj to za konstruktywną krytykę (starałem się napisać to w miare delikatnie) :wink: