Outlander II Ogólne - Ubezpieczenie Outlandera
xylen - 10-02-2013, 01:38
lexus napisał/a: | Na czyms trza zaoszczędzić ,nie kupuję nowych aut ,nigdy nie biorę kredytów ,w domu ubezpieczam tylko mury ,jak na razie nie zaliczyłem wpadki.Srednio za Ac jest ok 10% wartości auta(łatwo policzyć jakie sumy wchodzą w gre) Bez zniżek wychodzą kosmiczne sumy ,Jak ktoś chce płacić jego sprawa ,chyba że musi ,to co innego. |
Lexus- obyś zawsze miał fart...gratuluje odwagi! Nie sadze jednak ze ciągłe "dozorowanie" to dobry pomysł.
Kolejnym ZA posiadaniem AC jest unikanie użerania się z ubezpieczycielami, jeśli ktoś Ci zrobi kuku i jego ubezpieczyciel odmawia pokrycia kosztów naprawy alby wycena szkody ma się nijak do rzeczywistych kosztów mając AC możesz naprawić auto z własnej polisy i Twój ubezpieczyciel zwróci się do nich z regresem - na bank zapłacą wszystko bez szemrania.
rezon - 10-02-2013, 08:23
lexus napisał/a: | Jeżdze do supermarketów ale mam dodatkowe zabezpieczenia | Podziwiam naiwność. Przed lawetą nie uchronią
13zbyszek13 - 10-02-2013, 13:44
lexus napisał/a: | 25 LAT bez stłuczki i bez wykupionego AC to już zarobiłem na ewent.dopłaty do AC ,Skusili mnie taniością więc mam ,Jak ktość jeżdzi jak Niki Lauda to musi mieć AC .Ja parkuje w Domu i nie zostawiam auta bez dozoru ,Więc mogłem sporo zaoszczędzić przez te lata więc nawet bez AC stać mnie na naprawę jakby co się stało .Ale po co zapeszać |
Ja również nie zgadzam się z tą opinią na to nie mam mocnych można jeździć i 40 lat a 41 się zabić. Miałeś po prostu fart i tyle.
mitsu00 - 10-02-2013, 14:28
13zbyszek13 napisał/a: | lexus napisał/a: | 25 LAT bez stłuczki i bez wykupionego AC to już zarobiłem na ewent.dopłaty do AC ,Skusili mnie taniością więc mam ,Jak ktość jeżdzi jak Niki Lauda to musi mieć AC .Ja parkuje w Domu i nie zostawiam auta bez dozoru ,Więc mogłem sporo zaoszczędzić przez te lata więc nawet bez AC stać mnie na naprawę jakby co się stało .Ale po co zapeszać |
Ja również nie zgadzam się z tą opinią na to nie mam mocnych można jeździć i 40 lat a 41 się zabić. Miałeś po prostu fart i tyle. | Lexus lubi widocznie "Jazde bez trzymanki" wiec niech jezdzi jesli ma taki kaprys Dorosly jest.
lexus - 10-02-2013, 14:56
Panowie na razie mam AC więc się poprawiłem widzę że na forum wszyscy mają AC to i ja muszę mieć Ale tak na prawdę 50% kierowców nie ma Ac .Przez dozór auta rozumie elektronikę przez którą mam pieczę nad autem ,więcej nie mogę pisać ,i na pewno nie mysle że już mi ukradli auto i się stresuję
bonito - 11-02-2013, 08:45
Lexus - nie wszyscy na forum mają ubezpieczenie!
Ja też nie mam i nigdy nie miałem ubezpieczenia AC (i żadnych innych typu: ubezpieczenie domu, mieszkania, plonów itp), przez wiele lat oszczędziłem na tym pewnie z 50 tysięcy. Też mam różne zabezpieczenia elektroniczne i przede wszystkim opinię, że takiego pojazdu jak Mitsubishi nikt nie będzie chciał ukraść. A jeżeli chodzi o dużą szkodę typu wypadek - może i dobrze by się złożyło, bo chętnie bym już zmienił auto, a Outlander pechowo jeździ i jeździ i nie chce się zepsuć...
bonito
13zbyszek13 - 12-02-2013, 13:26
bonito napisał/a: | Lexus - nie wszyscy na forum mają ubezpieczenie!
Ja też nie mam i nigdy nie miałem ubezpieczenia AC (i żadnych innych typu: ubezpieczenie domu, mieszkania, plonów itp), przez wiele lat oszczędziłem na tym pewnie z 50 tysięcy. Też mam różne zabezpieczenia elektroniczne i przede wszystkim opinię, że takiego pojazdu jak Mitsubishi nikt nie będzie chciał ukraść. A jeżeli chodzi o dużą szkodę typu wypadek - może i dobrze by się złożyło, bo chętnie bym już zmienił auto, a Outlander pechowo jeździ i jeździ i nie chce się zepsuć...
bonito |
lexus napisał/a: | Panowie na razie mam AC więc się poprawiłem widzę że na forum wszyscy mają AC to i ja muszę mieć Ale tak na prawdę 50% kierowców nie ma Ac .Przez dozór auta rozumie elektronikę przez którą mam pieczę nad autem ,więcej nie mogę pisać ,i na pewno nie mysle że już mi ukradli auto i się stresuję |
Ciekawe czy wasze zabezpieczenia elektroniczne działają na lawetę i wciągarkę.
regon - 12-02-2013, 14:49
13zbyszek13 napisał/a: | Ciekawe czy wasze zabezpieczenia elektroniczne działają na lawetę i wciągarkę. |
no, wyją.
rezon - 14-02-2013, 14:39
regon napisał/a: | no, wyją. | wyłączenie syreny zajmuje kiepskiemu specjaliście kilkadziesiąt sekund. Dobremu - nawet się nie włączy.
bonito - 14-02-2013, 15:28
A nawet jak syrena wyje i ktoś wciąga samochód na lawetę, to co z tego?
I tak nikt się nie zainteresuje...
bonito
lexus - 14-02-2013, 16:32
Cytat: |
Lexus - nie wszyscy na forum mają ubezpieczenie! | Nareszcie pokrewna dusza
androzek - 15-02-2013, 19:44
Czy ktoś wie jak wpływa na dalsze zniżki wykorzystanie AC do naprawy szyby zbitej przez kamień od Tira. Od 30 lat jeżdżę bezszkodowo i to jedyny przypadek "naruszenia" polisy ( 2 lata temu )Pytam bo chyba bre ubezpieczenia robi mnie w bambuko ( to już oddzielna historia )
rezon - 15-02-2013, 22:09
Jeżeli nie masz oddzielnego ubezpieczenia Autoszyba to niestety naprawa obniża zniżkę na AC - różnie w różnych firmach. Po wprowadzeniu w PZU takiego i namówieniu mnie przez agenta po roku dałem mu flaszkę - 4 razy jeździłem z Outkiem.
mivchal79 - 23-06-2013, 17:26
właśnie ubezpieczałem swojego w pakiecie AC OC w PZU ok. 2300
androzek - 23-06-2013, 18:20
Z ciekawości podaj więcej szczegółów - rocznik,wersja i suma od jakiej ubezpieczono samochód.Chcę porównać z Compensą - u mnie za 2009 rocznik intense plus ok.3600 w tym oddzielnie ubezpieczenie szyb - co ciekawe ubezpieczenie od sumy 62000 a cena samochodu wg.Eurotaxu ok.53000 - dymają nas jak mogą.
|
|
|