To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA

waldinio - 16-04-2010, 07:25

apikus napisał/a:
waldinio napisał/a:
montował ktoś coś takiego

Ja mam tylko nie wiem, czy dokładnie takie, bo zdjęcia urządzonka bardzo małe.

Ja mam takie:
DVD-GPS
Pasuje idealnie w deskę.

no chyba jest inne, a jakie ma funkcje? jak sie sprawuje? jak gra? :)

rezon - 16-04-2010, 08:16

to raczej coś innego - na zdjęciu wyraźnie inna faktura niż deski rozdzielczej. W Outku jest tylko trochę bardziej czarna (różnica wieku). Ma większy ekran niż produkt ROF. W ROF'ach są sloty po lewej microSD(HC) do navi po prawej microSD oraz USB. waldinio, z ROF'a to przynajmniej jest się kogo zapytać u ustawienia - kilka(naście?) Outków ma. I sprawdzony dostawca - bo kasę wysyłasz Western Union albo przelewem na drugi koniec świata, więc o wypadek nie trudno.
mkrawcz1 - 16-04-2010, 09:05

apikus napisał/a:

Ja mam tylko nie wiem, czy dokładnie takie, bo zdjęcia urządzonka bardzo małe.

Ja mam takie:
DVD-GPS
Pasuje idealnie w deskę.

A co toto ma w środku? Windows Mobile czy jakiś 'wynalazek'?

ohayo - 16-04-2010, 09:40

mkrawcz1 napisał/a:
A co toto ma w środku? Windows Mobile czy jakiś 'wynalazek'?

WindowCE 5.0
Powiem szczerze, że za taką cenę mógłbym kupić ten panel, ale nie mam pojęcia, gdzie to montować i ile zapłacić za montaż. I jeszcze nie stracić gwarancji...

rezon - 16-04-2010, 10:03

ohayo napisał/a:
nie mam pojęcia, gdzie to montować i ile zapłacić za montaż. I jeszcze nie stracić gwarancji...
montaż można samemu, można zlecić ASO, można zlecić warsztatowi. Nabardziej skomplikowana operacja to przeciągnięcie kabla od kamery - bo warto wydać te dodatkowe 20USD. Reszta w Outlanderze jest właściwie Plug&play. Nawet sterowanie z kierownicy działa za wyjątkiem Bluetootha
apikus - 17-04-2010, 10:32

waldinio napisał/a:
no chyba jest inne, a jakie ma funkcje? jak sie sprawuje? jak gra?

Tak, jest inne od ROFa. Ma ekran 8'', radio (bez RDS), tuner TV, DVD, nawigację, kamerę cofania (opcja), wejśe ia Ipoda, aux, BT, sterowanie z kierownicy. Gra dobrze,czy lepiej od firmowego to nie powiem, aż takim ekspertem nie jestem.
Ja mam problem z AM, bo podczas wpisywania adresu przeskakuje na radio bądź inne urządzonko w zależności co było włączone, jak już się wpisze adres to nawiguje dobrze. IGO działa poprawnie.
Jak zrobię zdjęcia to wrzucę.

ohayo - 17-04-2010, 14:07

apikus, a kupowałeś tą nawigację na ebaju? Nie doliczają jakiegoś cła czy coś w tym rodzaju? Bo cena faktycznie atrakcyjna.
apikus - 17-04-2010, 14:31

ohayo napisał/a:
apikus, a kupowałeś tą nawigację na ebaju? Nie doliczają jakiegoś cła czy coś w tym rodzaju?

Tak kupiłem a ebay.
Ja zapłaciłem coś ok. 130 zł kosztów celnych.

rezon - 17-04-2010, 17:23

apikus napisał/a:
Ja mam problem z AM,
z Outlanderowych ROF'ów jedna osoba ma problem z czasem na AM, reszcie działa bez problemów. U mnie ne pewno gra lepiej od firmowego radia ROckforda - nie trzeba być ekspertem - to wyraźnie słychać - niskie i wysokie tony na zerowych ustawieniach. Współpracuje bardoz łądnie ze wzmacniaczem Rockforda.
ohayo - 18-04-2010, 07:52

apikus, dzięki za info. Fotki koniecznie pokaż. Szkoda tylko że RDS-u nie ma, ale to jest do przeżycia, bo i tak w trasie głównie mp3 słucham, a na płytę dvd trochę ich wejdzie, nie tak jak w seryjnym radyjku.
rezon - 18-04-2010, 11:28

ohayo napisał/a:
Szkoda tylko że RDS-u nie ma
system z ROF'a ma RDS
apikus - 19-04-2010, 14:59

Obiecanych kilka fotek:

Faktura nawiewów:

podobna do faktury odtwarzacza:

Igo:

Kamera:

mazin - 19-04-2010, 19:54

apikus napisał/a:
Obiecanych kilka fotek:

Wygląda bardzo ładnie i jest z pewnością lepiej spasowana niż moja. Na mojej AM chodzi, ale nie udało mi się wystartować jej z głosem (więc nie gada). Ale dźwięk z płytek u mp3 jest rewelacyjny i rewelacyjny jest bluetooth - naprawdę polecam. Jeśli jeszcze uda się odpalić AM z dźwiękiem, to będzie idealnie ;-)

Daje się odpalić AM z dźwiękiem, trzeba tylko przed restartem urządzenia słuchać muzy z USB albo SD ;-)
Mam oryginalną, ale starą, teraz jest sens kupienia najnowszej wersji. Niestety, albo muzyka, telefon, kamera itd. - czyli urządzenie w wersji fabrycznej, albo AM, czyli tylko AM ;-(
Ale oryginalnie jest IGO, ostatnia mapa Polski z grudnia 2009, czyli też nie jest źle.

ohayo - 19-04-2010, 21:38

mazin napisał/a:
AM

co to jest to AM? Bo mnie jako łącznościowcowi to tylko z modulacją amplitudy się kojarzy... :D

mkrawcz1 - 19-04-2010, 21:44

AutoMapa :-)

Ale jako mikroelektronik też jako pierwsze miałem takie skojarzenie :-)