To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Klimatyzacja - działanie, przeglądy, konserwacja,części.

Fenio - 11-06-2014, 20:07

Czy się układ rozszczelnił tego nie wiesz, gdyby nie było czynnika to kompresor by się nie załączył więc coś tam jeszcze jest. Przyczyn problemu może być wiele, zgadywanie nic tu nie da musisz jechać do serwisu.
Riva - 11-06-2014, 20:26

Właśnie wracam od samochodu w dolnej części chłodnicy mokra plama - prawdopodobnie
rozszczelniła się chłodnica . Na zewnętrznej części nie widać żadnego mechanicznego uszkodzenia . Ciekawe co może być przyczyną. Czy można to jakoś naprawić.

pablo diablo - 11-06-2014, 20:43

wszystko się da naprawić i kolega ci pisał byś podjechał na serwis nikt ci w tym problemie nie doradzi na forum, napisz jak będziesz po naprawie
lurek - 11-06-2014, 21:27

no to mnie teraz wystraszyłeś :? też "bulgocze" i przelewa się, a na serwis umówiony jestem dopiero w sobotę :|
.swat. - 12-06-2014, 15:30

Panowie, gdy u mnie w poprzednim aucie coś się przelewało i bulgotało był to zwiastun uszkodzonej pompy wodnej.
mjsystem - 12-06-2014, 22:03

Bez paniki. Riva, a może woda ze skraplacza? Spokojnie jedź na serwis i napisz, co się stało. Innym użytkownikom taka wiedz się przyda. Sprawdź poziom czynnika przede wszystkim.
tyku - 13-06-2014, 13:01

Przegląd klimatyzacji - ASO Auto Krak.
Dezynfekcja - czyszczenie klimatyzacji metodą ultradźwiękową.
Preparat (AirCon Refresh) do odkażania i dezynfekcji układów A/C o pojemności 100ml.
Bardzo skuteczny preparat do odkażania i dezynfekcji układów A/C stosowany do rozpylenia w urządzeniu ultradźwiękowym. Zabija grzyby, pleśń, bakterie i wirusy powodujące nieprzyjemne zapachy i stany chorobowe. Preparat o pojemności 100ml wystarcza na 1 dozowanie. Preparat jest bezzapachowy.
Wymiana filtra: FILTR KABINOWY (oryginał) - 7803A005
Wydruk:

Cena: 149 zł. - bez filtra.

Zachęcam do dbania o układ klimatyzacji dla własnego zdrowia i zdrowia najbliższych. :wink:

.swat. - 13-06-2014, 15:09

Zastanawia mnie zapis: wydruk ma charakter informacyjny.

Czyżby zapis ten sprowadzał się się tylko i wyłącznie do informacji a nie przedstawienia stanu faktycznego stanu technicznego urządzenia, w związku z czym nie można byłoby złożyć ewentualnego odwołania od czynności? ( zapisy te są nawiązaniem do art. 66 §1 kodeksu cywilnego). Pytam się ponieważ wątpliwości co do badania układów klimatyzacyjnych są nader częste, a wiąże się to ze sposobem i rzetelnością ich przeprowadzania.

pablo diablo - 13-06-2014, 15:58

Ja też jestem Po servisie klimy, po 3 latach brakowało 100 gr czynnika i 100gr oleju
odgrzybianie to spraj do dezynfekcji rozpuszczony w środku przy max pracy klimatyzacji
trochę brakowało mi tu porządnego odgrzybiania ale cóż.
cena 147

i nasuwa mi sie na fakturze jest wat 23% przecież to usługa jest i wydaje mi się że powinna być 8% jak to jest ?

lurek - 14-06-2014, 12:04

I ja jestem po. Brakowało 280g. poza tym układ szczelny, chyba poprzednik nigdy nie robił :P od dziwo klima nie śmierdzi :)
tyku - 14-06-2014, 13:32

Luk napisał/a:
U mnie klimatyzacja nie była dotykana od 2008 roku, czyli od nowości.
- Ja to jestem ciekawy, czym pochwali się kolega "Luk" :?: :shock:
lurek - 15-06-2014, 10:25

Właśnie na jakiejś mądrej stronie wyczytałem, że: "Wymieniaj regularnie [...] filtr – osuszacz (klimatyzacji) przynajmniej co 2 lata"

Pytanie, ktoś z was to wymieniał?

Robert_N - 16-06-2014, 07:57

lurek możesz podrzucić link?
tyku - 16-06-2014, 10:05

lurek napisał/a:
Właśnie na jakiejś mądrej stronie wyczytałem, że: "Wymieniaj regularnie [...] filtr – osuszacz (klimatyzacji) przynajmniej co 2 lata"

lurek napisał/a:
Pytanie, ktoś z was to wymieniał?
- To chodzi o wymianę filtra kabinowego - przeciwpyłkowego (oryginał - 7803A005). :D
http://www.alpo.ig.pl/klima.html

marcowoj - 16-06-2014, 11:59

Osuszacz należy wymieniać gdy się układ klimatyzacji rozszczelni i jest naprawiany.

http://www.laser-sinex.pl...e-klimatyzacji/