To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

mitsu00 - 29-03-2010, 20:14

rezon napisał/a:
czyli nie muszą tak być, mogą tak jak masz i to jest chyba optymalna wersja.

OKI, czyli stwierdzenie dopuszcza nie narzuca..... Jesli tak to rozumiem :D 20 lat w Szwecji i trochę czasem nie łapię od razu wszystkich polskich słów :D Czyli paly nic mi nie zrobią za brak tylnych i przednich postojowek razem z LED-ami. Najwazniejsze żeby gasły jak xenony sie zapalą. Dobrze zrozumiałem?

Steff - 29-03-2010, 20:15

mitsu00, jak cie zatrzymaja to gadaj po szwedzku i tyle :lol:
mitsu00 - 29-03-2010, 20:18

Steff napisał/a:
mitsu00, jak cie zatrzymaja to gadaj po szwedzku i tyle :lol:

Żebyś wiedzial że tak raz zrobiłem jak szczury miejskie chciały mi założyć blokadę na Postępu. Zrobili wszędzie zakaz zatrzymywania, a do lekarza pilnie musialem pojechać w LUX MEDZIEi. Zacząłem gadać po szwedzku jak to ich kocham blablabla i machnęli w końcu ręką :D

Steff - 29-03-2010, 20:36

no to rób tak cały czas i paly masz z głowy i zapinaj w ogóle bez świateł ,punktów nie dadzą mandata nie umiom wypisać ,żyć nie umierać panie
KowaliK - 29-03-2010, 20:38

mitsu00 napisał/a:
rezon napisał/a:
czyli nie muszą tak być, mogą tak jak masz i to jest chyba optymalna wersja.

OKI, czyli stwierdzenie dopuszcza nie narzuca..... Jesli tak to rozumiem :D 20 lat w Szwecji i trochę czasem nie łapię od razu wszystkich polskich słów :D Czyli paly nic mi nie zrobią za brak tylnych i przednich postojowek razem z LED-ami. Najwazniejsze żeby gasły jak xenony sie zapalą. Dobrze zrozumiałem?

Z tego co się orientuje, to we wszystkich modelach Audi z LEDami jest właśnie tak, że jak działają przednie diody to z tyłu nic się nie świeci. Jakbyś jechał bez świateł. O to Wam chodzi? :wink:

Anonymous - 29-03-2010, 20:40

mitsu00 napisał/a:
Czyli paly nic mi nie zrobią

w naszym kraju to nic tak naprawdę do końca nie wiadomo :D
odnośnik z życia wzięte=> po tym jak ktoś wyprzedzając poboczem po przekroczeniu linii ciągłej uderza w Ciebie kiedy wykonujesz przepisowo manewr skrętu to Twoja wina :D

rezon - 29-03-2010, 20:42

mitsu00 napisał/a:
Dobrze zrozumiałem?
DObrze. Teraz sobie posingluj na malcie ;) po robocie sie należy jak psu zupa :) , a kawał roboty pionierskiej odwaliłeś :) :drinkers:
Steff - 29-03-2010, 20:47

ja zaraz jade po coś z wyspy sky :D
13zbyszek13 - 29-03-2010, 20:58

didku napisał/a:
no to chyba wszystko wyjasnilismy. Te przepisy to z kodeksu drogowego? - pytam jakby misiaczkowie zatrzymali
Druga sprawa czy ta sztanga poprzeczna nie jest nizej niz 25 cm - cos tak na oko by sie wydawalo to nam moze zmierzyc 13zbyszek13, prosimy.

do górnej krawędzi lampy jest 25 cm

mitsu00 - 29-03-2010, 22:52

Zapomniałem dodać że te LED-y Philipsa posiadają funkcję Comming Home, czyli palą sie jeszcze przez jakieś 10 sek po wyłączeniu zapłonu i zapalają na następne 10 sek po załączeniu alarmu. Praktyczne :D
Steff - 29-03-2010, 23:56

przeca masz takie cudo przy normalnych lampach i daje wtedy zenonem przez 30s
rezon - 30-03-2010, 06:38

mitsu00 napisał/a:
Zapomniałem dodać że te LED-y Philipsa posiadają funkcję Comming Home
Pod co poodpinałeś zasilanie?
Steff napisał/a:
przeca masz takie cudo przy normalnych lampach i daje wtedy zenonem przez 30s
ja na ten przykład w swoim nie mam Comming home na zenonach
jaca71 - 30-03-2010, 06:56

rezon napisał/a:
Z jakiego kodeksu drogowego - nie wypuszczaj kolegi w maliny. WYmogi świateł dziennych reguluje Rozporządzenie Ministra Infastruktury z 4.05 09 Dz. U. Nr 75 http://www.mi.gov.pl/file...Nr752009639.pdf

Jak już jesteśmy tacy dokładni to nie ma czegoś takiego w przyrodzie jak Kodeks Drogowy. W polskiej przyrodzie jest PoRD Prawo o Ruchu Drogowym

rezon - 30-03-2010, 07:31

jaca71 napisał/a:
PoRD Prawo o Ruchu Drogowym
ale tam też nic nie ma o wymogach odnośnie świateł.
mitsu00 - 30-03-2010, 08:47

rezon napisał/a:
ja na ten przykład w swoim nie mam Comming home na zenonach

Steffik, Misiubisi nie ma wbudowanej ani programowalnej funkcji Coming Home. To tylko pudło na kolach, nic innego :mrgreen:
rezon napisał/a:
Pod co poodpinałeś zasilanie?

Bezpośrednio do akku. A w manualu serwisowym ktory kiedyś zamieszczałem na forum znalazłem w ETACS-ie przekaźnik 304 gdzie PIN 3 i 6 regulują impulsy do przednich pozycyjnych. Wpiąłem 3 kabelek z LED-ów w tą trójkę i po sprawie. A cały ETACS z przekaźnikami znajduje się z lewej strony pod kierownicą. Trzeba zdjąć osłonę pod nia żeby tam pogmerać.