To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Słaby lakier Outlander po liftingu!!!

bonito - 06-09-2010, 07:57

dario - nie chcę robić tej myjni złej reklamy, w sumie się starają, ale tak jak napisał mitsu, trudno po "masówce" oczekiwać dobrej jakości... W sobotę poświęciłem 2 godzinki na gruntowne mycie i usunąłem bez problemu hologramy Sonaxem Wax+Polish2. Myślę, że jedynie mycie samemu jest w stanie zapewnić "przetrwanie" lakieru przez kilka lat...
bonito

lexus - 06-09-2010, 13:24

Ostatnio byłem w salonie i widziałem nowego OIII(w środku) ,6km na liczniku a miał cały lakier na masce w okrągłych rysach oczywiście był czarny a jakże, obok stał niebieski i lakier miał OK .
mitsu00 - 06-09-2010, 13:31

lexus napisał/a:
Ostatnio byłem w salonie i widziałem nowego OIII(w środku) ,6km na liczniku a miał cały lakier na masce w okrągłych rysach oczywiście był czarny a jakże, obok stał niebieski i lakier miał OK .

Panowie uwierzcie mi: lakier sam się nie niszczy :D Nieumiejętne mycie i suszenie go załatwia na amen. Wystarczy 1-2 ziarnka piasku na gąbce czy ręczniku i mamy cyrk :twisted: A czy to lakier czarny, niebieski, zielony czy różowy nie ma żadnego znaczenia. Mój kaszlak ma prawie 3 lata, czarna perła i wygląda jak nowy.

Krzyzak - 07-09-2010, 07:44

jak kolega kupował Lancera, to stały 2 szt. - czarny i czerwony
ten czarny miał dokładnie:
lexus napisał/a:
cały lakier na masce w okrągłych rysach

Student - 07-09-2010, 08:28

Bo wy się nie znacie: te rysy załamją światło i wtedy zaginana jest czasoprzestrzeń co pozwala na osiąganie niesamowitych przyśpieszeń w samochodach z czarnym lakierem.

A na poważnie to JA zawsze kupuję czarne lub granaty i się świadomie godzę na te małe ryski :lol:

skaut - 14-09-2010, 14:06

Zbieram się, zbieram i zebrać nie mogę :D
Jestem po SPA u mitsu00 - tzn, moje auto jest :D (byłem w piątek)
Napiszę, że to co robi mitsu00 to coś nieprawdopodobnego. Auto faktycznie błyszczało lepiej niż jak dwa tygodnie wcześniej gdy było odbierane w salonie.
Metoda Diamondbrite, którą stosuje mitsu00 daje powalające efekty. Mycie, czyszczenie, suszenie i kilka warstw ochronnych działają cuda :shock:
Szczerze polecam.
P.S.
Wiedza, jaką można "posiąść" od kolegi mitsu00 "bezcenna"

dab - 14-09-2010, 14:58

wiemy wiemy :D
Ja sie zasadzam juz na mitsu00... :mrgreen:
A tymczasem mam problem z usunieciem smoly z drogi ktora zachlapala mi boczne srebrne listwy :? kupilem juz 2 rozne specyfiki - ktore mialy pogonic te smole ale nie daly rady :x smola nadal zdobi listwy :? :(
Macie jakis godny polecenia srodek ktory zwalczy "uporczywy" :D brod? :roll:
Kiedys mitsu00 mowil o jakims swoim patencie...moze cos podpowie?

KowaliK - 14-09-2010, 15:10

Kup Decabit, ostatnio całe auto mamy tym 'wyleczyłem'. :wink: Cena od 10 do 15 PLN.
skaut - 14-09-2010, 15:11

dab napisał/a:
wiemy wiemy :D
Ja sie zasadzam juz na mitsu00... :mrgreen:

dab, rezerwuj terminy :D bo się mitsu00 wyprowadzi z listy do miłośników Audi i będzie :butthead:
Daj sobie spokój z kupowaniem specyfików. Uzbieraj kaskę i wal do Dominika.
IMHO warto.

dab - 14-09-2010, 20:49

KowaliK napisał/a:
Kup Decabit, ostatnio całe auto mamy tym 'wyleczyłem

a co to za wynalazek? :roll: 8) w dodatku tak tani....ja kupilem kilka razy drozsze i lipa..nie daly rady...
gdzie to mozna kupic?
skaut napisał/a:
Uzbieraj kask

jaka kaske, myslalem ze do tej pory robil to wylacznie dla wlasnej przyjemnosci i pasji... 8)
:D

skaut - 14-09-2010, 21:33

dab napisał/a:

jaka kaske, myslalem ze do tej pory robil to wylacznie dla wlasnej przyjemnosci i pasji... 8)
:D

Dab, a jaka to przyjemność robić coś z pasji, z przyjemnością i dodatkowo dorabiać np. na :drinkers:
Oglądałeś reklamy ING?
Nie ma nic za darmo.
Takie SPA to cały dzień roboty.

mitsu00 - 14-09-2010, 21:49

dab napisał/a:
A tymczasem mam problem z usunieciem smoly z drogi ktora zachlapala mi boczne srebrne listwy kupilem juz 2 rozne specyfiki - ktore mialy pogonic te smole ale nie daly rady

Ja usuwam takie uporczywe syfki glinką do czyszczenia lakieru, a to co pozostanie, specjalnym srodkiem do usuwania smoły amerykańskiego Meguairs'a. W 100% zniknie i nie niszczy lakieru jak inne agresywne specyfiki za -naście PLN

[ Dodano: 14-09-2010, 21:52 ]
skaut napisał/a:
Takie SPA to cały dzień roboty.

Nawet powiedzialbym 1,5 dnia..... :wink: Chciałem ci zrobić też środek na glanc, ale jak to w Seksmisji powiedziano: "Ciemność Panie ciemność" naz dopadła :D

KowaliK - 14-09-2010, 23:04

dab napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Kup Decabit, ostatnio całe auto mamy tym 'wyleczyłem

a co to za wynalazek? :roll: 8) w dodatku tak tani....ja kupilem kilka razy drozsze i lipa..nie daly rady...
gdzie to mozna kupic?

Ja kupiłem na autokosmetyki.pl, ale ostatnio widziałem na Orlenie nawet taniej niż w necie.

dab - 15-09-2010, 07:33

mitsu00 napisał/a:
specjalnym srodkiem do usuwania smoły amerykańskiego Meguairs'a

A dostepny on ci w normalnych sklepach czy tylko wysylkowo przez neta?

Cos z ta smola musze zrobic bo listwa jest czarna a nie srebrna :-)
Poprobuje...
A moze taniej bedzie wymienic sama listwe? :D :wink:

Student - 15-09-2010, 08:02

Weź "MASŁO" zwykłe kuchenne, posmaruj szmatkę i zacznij pocierać plamy ze smołą.
Powinno zejść.