To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Przegląd po czterdziestce

Anonymous - 25-09-2010, 12:58

chodzi tylko o to czy jak przekrocze ta magiczna liczbe 20 tys. nie bede miał z tego powodu problemów w przypadku gwarancji. A wymiane oleju i tak zrobiłem przy 5 tys. to tyle. pozdrawiam
13zbyszek13 - 25-09-2010, 13:26

gajduss napisał/a:
chodzi tylko o to czy jak przekrocze ta magiczna liczbe 20 tys. nie bede miał z tego powodu problemów w przypadku gwarancji. A wymiane oleju i tak zrobiłem przy 5 tys. to tyle. pozdrawiam

Jak przekroczysz magiczne 20kkm/12 mieśiecy i nie zrobisz przegladu to i tak wyświetlacz na desce nie da ci spokoju .

regon - 25-09-2010, 15:44

13zbyszek13 napisał/a:
gajduss napisał/a:

Jak przekroczysz magiczne 20kkm/12 mieśiecy i nie zrobisz przegladu to i tak wyświetlacz na desce nie da ci spokoju .

z łatwością możesz go "przeskoczyć" do następnego przeglądu i da ci spokój. Bez przesday to nie apteka, nawet jak nakręcisz extra do 1000 km nie stracisz gwarancji. Serwis poprostu zapisze w książce serwisowej przebieg zadeklarowany lub jak będą dociekliwi prawdziwy.

13zbyszek13 - 25-09-2010, 20:15

regon napisał/a:
z łatwością możesz go "przeskoczyć" do następnego przeglądu i da ci spokój. Bez przesday to nie apteka, nawet jak nakręcisz extra do 1000 km nie stracisz gwarancji. Serwis poprostu zapisze w książce serwisowej przebieg zadeklarowany lub jak będą dociekliwi prawdziwy.

Tu chyba nie chodzi oto żeby kogoś oszukiwać ?
Oszukujesz co najwyżej siebie samego !!!

regon - 25-09-2010, 20:52

13zbyszek13 napisał/a:
regon napisał/a:

Tu chyba nie chodzi oto żeby kogoś oszukiwać ?
Oszukujesz co najwyżej siebie samego !!!

wyłączając wyświetlacz na parę dni aby nie drażnił?

13zbyszek13 - 26-09-2010, 08:14

regon napisał/a:
wyłączając wyświetlacz na parę dni aby nie drażnił?

A jak można wyłączyć ten wyświetlacz żeby nie drażnił ?

regon - 26-09-2010, 08:37

po wyłączeniu silnika gdy działa wyświetlacz wciskasz przycisk info na około 2 sek. i wówczas wskaźnik wymaganego przeglądu przeskakuje na "następny przegląd". Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok".
13zbyszek13 - 26-09-2010, 08:48

regon napisał/a:
po wyłączeniu silnika gdy działa wyświetlacz wciskasz przycisk info na około 2 sek. i wówczas wskaźnik wymaganego przeglądu przeskakuje na "następny przegląd". Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok".

Dzięki za info , może się przydać .

Anonymous - 26-09-2010, 11:17

i własnie o to chodziło. Nie mam zamiaru robic 25 tys. tylko zrobie jakies 21 tys. . Ale spoko wiem juz wszystko. :)
Grzesq - 27-09-2010, 12:24

Podobno przy przeglądzie po 40000/ 2 latch trzeba wymienić płyn hamulcowy, czy to prawda ?

Jeżeli tak chciałbym zakupić samemu, aby zminimalizować koszty, ile trzeba i jaki kupić żeby było OK ?

mitsu00 - 27-09-2010, 12:51

regon napisał/a:
Przypadkowo to zrobiłem, ale po wizycie w serwisie miła pani inzynier naprawiła "przeskok".

Czyżby w Japan Motors na ul. Krasnobrodzkiej? :D

dab - 27-09-2010, 12:51

Grzesq napisał/a:
czy to prawda

nie prawda, przy 40 sie go "ustawowo" nie wymienia...chyba ze sobie zazyczysz :D

Ja Wlasnie wrocilem w sobote z przegladu z opisywanego wczesniej ASO u Lisa w Kaliszu, wszystko OK, zgodnie z zapowiedziami.

Wymienilem olej+filtr, filtr powietrza (na wlasna prosbe) filtr paliwa, przy okazji wyszlo ze przednie klocki zniknely :( i musialem brac to co mieli i drogo i nie wiem czy dobrze ale coz....Przynajmniej mieli do wyboru jakies odpowiedniki za120zl
dodatkowo zakupilem chlapacze przod i tyl, ktore akurat maja co robic przy obecnej aurze :D Uwazam je za bardzo udany zakup, tyl auta nie jest kjuz tak uwalony blotem i piachem.

mitsu00 - 27-09-2010, 12:58

dab napisał/a:
dodatkowo zakupilem chlapacze przod i tyl, ktore akurat maja co robic przy obecnej aurze Uwazam je za bardzo udany zakup, tyl auta nie jest kjuz tak uwalony blotem i piachem.

I bardzo dobrze zrobiłeś. Bród i kurz to pół biedy, bo najgorsze są odpryski smoły i asfaltu. Mam takowe od nowości i progi sa bez skazy, a widziałem rocznego misia w którym progi, dolna część drzwi i tylny zderzak były całe w białe kropki od odprysków lakieru.

dab - 27-09-2010, 13:18

mitsu00 napisał/a:
odpryski smoły i asfaltu

wlasnie :? to mnie najbardziej zmotywowalo...moje przednie srebrne drzwiowe listwy sa prawie czarne :cry: 8)
Co tu tez nie mowic, outek z chlapaczami wyglada jakby tak troche ladniej, mezniej :)

mitsu00 - 27-09-2010, 13:24

dab napisał/a:
wlasnie to mnie najbardziej zmotywowalo...moje przednie srebrne drzwiowe listwy sa prawie czarne
Co tu tez nie mowic, outek z chlapaczami wyglada jakby tak troche ladniej, mezniej

Spasowanie jest idealne.