To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.4 MIVEC] Prośba o informacje.

Dario_W - 04-10-2010, 11:10

ani mi nie mów!
mitsu00 - 04-10-2010, 11:12

Dario_W napisał/a:
ani mi nie mów!

Chłopie, sprawdź bo to niestety częste zjawisko...... Nie mowię że tak będzie w twoim przypadku, ale lepiej zainwestować 50zł w czujnik grubości lakieru, niż potem bujać się jak Rezon miesiącami po sądach :wink:

Trik - 04-10-2010, 14:46

Dario_W, Z tego co wiem homologacje są wydawane na partie dostarczanych pojazdow, na nr vin od .... do, modele, itp. Może dla tego jeszcze jej brak?
Dario_W - 04-10-2010, 15:02

no ja tego nie wiem, dlatego pytałem się, czy ktoś wie dokładnie o co chodzi. Przez to auto będę miał po 20tym października.
dzięki za info

rezon - 04-10-2010, 17:52

mitsu00 napisał/a:
lepiej zainwestować 50zł w czujnik grubości lakieru, niż potem bujać się jak Rezon miesiącami po sądach
Nie ma potrzeby - kupując SX4 (małe, krótkie i 4x4 :) )dla żony poprosiłem wcześniej dealera o pomiar grubości lakieru wszystkich elementów - elegancki, elektroniczny czujnik już czekał w gotowości, a dodatkowe 5 minut przy wydawaniu samochodu nie sprawiło kłopotów. Przynajmniej mam pewność, że tym razem "krasnoludki" nie pomalowały samochodu, a dealer wydał mi dokładnie to za co zapłaciłem, on sam jest w pełni zabezpieczony przed ew. roszczeniami z mojej strony, bo fakt pomiaru wpisał w dokumenty samochodu. Tylko oszuści mogą się obawiać czegoś takiego. BTW zaskoczył mnie pierwszy przegląd po 1000km - serwis Suzuki w Rzeszowie ma przeszkloną ścianę i dokładnie widać co się dzieje z samochodem kilka metrów od foteli z bezpłatną kawą, herbatą, gazetami - jakoś nie boją się patrzenia przez klientów na ręce. Zgłosiłem problem delikatnych stuków - okazało się, że była wbita śruba w oponę. Zaproszono mnie do samochodu, pokazano, poproszono o decyzję - łatać u nich czy sam sobie gdzieś zrobię, bo 1 atm koło trzymało ze śrubą, więc mogłem spokojnie dojechać. Dałem zarobić ASO.
Dario_W - 05-10-2010, 08:06

rezon - ładne zachowanie serwisu. chciałoby się tak wszędzie, frontem do klienta, po prostu rzetelnie i uczciwie. Pomysł dobry z tym badaniem lakieru, skorzystam. thx
13zbyszek13 - 05-10-2010, 08:50

Dario_W napisał/a:
nie no to ja wiem, że tak jest ale oni mówią, że nie ma homologacji i jest w trakcie robienia nowej... wynika z tego, że stara albo się skończyła, albo nie może być stosowana do nowego modelu 2011. tak to rozumiem i pytam, czy ktoś wie, czy tak jest naprawdę, czy to tylko ściema dealera

Do każdego autka indywidualnie wydawana jest homologacja na ciężarówkę , MF w ten sposób ma działkę od każdego autka na bieżąco.

rezon - 05-10-2010, 16:51

Dario_W napisał/a:
chciałoby się tak wszędzie, frontem do klienta, po prostu rzetelnie i uczciwie.
tego CI życzę w pobliżu. Ja mam daleko w Mitsu do zbliżonych standardów - nie ma przeszklonej ściany i kawy bez ograniczeń ;) . Przebieg przeglądów i w Grafixie, i w Parexbudzie był podobny do opisanego - rzetelna informacja, co? za ile? i pytanie czy robić? Odległy o 10km ASO Mitsu Automarket - No, thx. i dlatego właśnie nawet nie byliśmy na jazdach testowych ASX'a tylko oglądaliśmy inne "miejskie" 4x4 i padło na SUzuki.
Dario_W napisał/a:
Pomysł dobry z tym badaniem lakieru, skorzystam. thx
staram się uczyć na błędach - w tym przypadku swoim, powinienem to zrobić przy poprzednim zakupie ;) .
Trik - 06-10-2010, 01:19

Będąc ostatnio w Grafix-ie, (akuratnie była dostawa) widziałem jak było badane każde auto zaraz po zjechaniu z lawety pod względem grubości powłoki lakierniczej. Widać można/trzeba i tak, zwłaszcza jak sie kiedyś przytrafiła jakaś niemiła przygoda. Pewnie mają uczulenie. :mrgreen:
rezon - 06-10-2010, 07:45

Trik napisał/a:
zwłaszcza jak sie kiedyś przytrafiła jakaś niemiła przygoda. Pewnie mają uczulenie.
trafiła im się przygoda z czarnym Lancerem tuż po wykryciu i opisaniu na forum mojej z Automarketem, ale wykrycie przez Grafix (a nie klienta) przy wydawaniu (nie po 1,5 roku) i profi sposób załatwienia - pełny szacunek.
Dario_W - 06-10-2010, 10:18

ja też chciałem w Grafixie kupić auto ale nie mieli 2.4 CVT w innym kolorze niż srebrny i czarny. kupiłem więc w Plichcie w Gdyni. Tylko tam był brązowy.
dab - 06-10-2010, 10:21

Dario_W napisał/a:
tam był brązowy.

wiem wiem..o gustach i tak dalej.....ale ten kolor mnie osobiscie "martwi" na tym aucie 8) :biggrin:

mitsu00 - 06-10-2010, 10:23

Dario_W napisał/a:
ja też chciałem w Grafixie kupić auto ale nie mieli 2.4 CVT w innym kolorze niż srebrny i czarny. kupiłem więc w Plichcie w Gdyni. Tylko tam był brązowy.

A to dziwne, bo np. w Hondzie dealerzy zciągają sobie auta z placów.

dab - 06-10-2010, 10:25

mitsu00 napisał/a:

w mitsu jest inaczej (jak zwykle) bo jak ja kupowalem to tez oferowali tylko to co mial zapytany salon..dziwne

Dario2409 - 06-10-2010, 13:11

dab napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

w mitsu jest inaczej (jak zwykle) bo jak ja kupowalem to tez oferowali tylko to co mial zapytany salon..dziwne

Nie jest najwyraźniej to regułom,bo gdy wiosną kupowałem swojego miśka sprzedawca obdzwonił innych dilerów i znalazł gdzieś w Polsce interesujący mnie kolor i wyposażenie. Z tego co wiem doszło do wymiany samochodów....