Outlander II Ogólne - [II 2.4 MIVEC] Prośba o informacje.
Dario_W - 04-10-2010, 11:10
ani mi nie mów!
mitsu00 - 04-10-2010, 11:12
Dario_W napisał/a: | ani mi nie mów! |
Chłopie, sprawdź bo to niestety częste zjawisko...... Nie mowię że tak będzie w twoim przypadku, ale lepiej zainwestować 50zł w czujnik grubości lakieru, niż potem bujać się jak Rezon miesiącami po sądach
Trik - 04-10-2010, 14:46
Dario_W, Z tego co wiem homologacje są wydawane na partie dostarczanych pojazdow, na nr vin od .... do, modele, itp. Może dla tego jeszcze jej brak?
Dario_W - 04-10-2010, 15:02
no ja tego nie wiem, dlatego pytałem się, czy ktoś wie dokładnie o co chodzi. Przez to auto będę miał po 20tym października.
dzięki za info
rezon - 04-10-2010, 17:52
mitsu00 napisał/a: | lepiej zainwestować 50zł w czujnik grubości lakieru, niż potem bujać się jak Rezon miesiącami po sądach | Nie ma potrzeby - kupując SX4 (małe, krótkie i 4x4 )dla żony poprosiłem wcześniej dealera o pomiar grubości lakieru wszystkich elementów - elegancki, elektroniczny czujnik już czekał w gotowości, a dodatkowe 5 minut przy wydawaniu samochodu nie sprawiło kłopotów. Przynajmniej mam pewność, że tym razem "krasnoludki" nie pomalowały samochodu, a dealer wydał mi dokładnie to za co zapłaciłem, on sam jest w pełni zabezpieczony przed ew. roszczeniami z mojej strony, bo fakt pomiaru wpisał w dokumenty samochodu. Tylko oszuści mogą się obawiać czegoś takiego. BTW zaskoczył mnie pierwszy przegląd po 1000km - serwis Suzuki w Rzeszowie ma przeszkloną ścianę i dokładnie widać co się dzieje z samochodem kilka metrów od foteli z bezpłatną kawą, herbatą, gazetami - jakoś nie boją się patrzenia przez klientów na ręce. Zgłosiłem problem delikatnych stuków - okazało się, że była wbita śruba w oponę. Zaproszono mnie do samochodu, pokazano, poproszono o decyzję - łatać u nich czy sam sobie gdzieś zrobię, bo 1 atm koło trzymało ze śrubą, więc mogłem spokojnie dojechać. Dałem zarobić ASO.
Dario_W - 05-10-2010, 08:06
rezon - ładne zachowanie serwisu. chciałoby się tak wszędzie, frontem do klienta, po prostu rzetelnie i uczciwie. Pomysł dobry z tym badaniem lakieru, skorzystam. thx
13zbyszek13 - 05-10-2010, 08:50
Dario_W napisał/a: | nie no to ja wiem, że tak jest ale oni mówią, że nie ma homologacji i jest w trakcie robienia nowej... wynika z tego, że stara albo się skończyła, albo nie może być stosowana do nowego modelu 2011. tak to rozumiem i pytam, czy ktoś wie, czy tak jest naprawdę, czy to tylko ściema dealera |
Do każdego autka indywidualnie wydawana jest homologacja na ciężarówkę , MF w ten sposób ma działkę od każdego autka na bieżąco.
rezon - 05-10-2010, 16:51
Dario_W napisał/a: | chciałoby się tak wszędzie, frontem do klienta, po prostu rzetelnie i uczciwie. | tego CI życzę w pobliżu. Ja mam daleko w Mitsu do zbliżonych standardów - nie ma przeszklonej ściany i kawy bez ograniczeń . Przebieg przeglądów i w Grafixie, i w Parexbudzie był podobny do opisanego - rzetelna informacja, co? za ile? i pytanie czy robić? Odległy o 10km ASO Mitsu Automarket - No, thx. i dlatego właśnie nawet nie byliśmy na jazdach testowych ASX'a tylko oglądaliśmy inne "miejskie" 4x4 i padło na SUzuki. Dario_W napisał/a: | Pomysł dobry z tym badaniem lakieru, skorzystam. thx | staram się uczyć na błędach - w tym przypadku swoim, powinienem to zrobić przy poprzednim zakupie .
Trik - 06-10-2010, 01:19
Będąc ostatnio w Grafix-ie, (akuratnie była dostawa) widziałem jak było badane każde auto zaraz po zjechaniu z lawety pod względem grubości powłoki lakierniczej. Widać można/trzeba i tak, zwłaszcza jak sie kiedyś przytrafiła jakaś niemiła przygoda. Pewnie mają uczulenie.
rezon - 06-10-2010, 07:45
Trik napisał/a: | zwłaszcza jak sie kiedyś przytrafiła jakaś niemiła przygoda. Pewnie mają uczulenie. | trafiła im się przygoda z czarnym Lancerem tuż po wykryciu i opisaniu na forum mojej z Automarketem, ale wykrycie przez Grafix (a nie klienta) przy wydawaniu (nie po 1,5 roku) i profi sposób załatwienia - pełny szacunek.
Dario_W - 06-10-2010, 10:18
ja też chciałem w Grafixie kupić auto ale nie mieli 2.4 CVT w innym kolorze niż srebrny i czarny. kupiłem więc w Plichcie w Gdyni. Tylko tam był brązowy.
dab - 06-10-2010, 10:21
Dario_W napisał/a: | tam był brązowy. |
wiem wiem..o gustach i tak dalej.....ale ten kolor mnie osobiscie "martwi" na tym aucie
mitsu00 - 06-10-2010, 10:23
Dario_W napisał/a: | ja też chciałem w Grafixie kupić auto ale nie mieli 2.4 CVT w innym kolorze niż srebrny i czarny. kupiłem więc w Plichcie w Gdyni. Tylko tam był brązowy. |
A to dziwne, bo np. w Hondzie dealerzy zciągają sobie auta z placów.
dab - 06-10-2010, 10:25
mitsu00 napisał/a: | A to dziwne, bo np. w Hondzie dealerzy zciągają sobie auta z placów. |
w mitsu jest inaczej (jak zwykle) bo jak ja kupowalem to tez oferowali tylko to co mial zapytany salon..dziwne
Dario2409 - 06-10-2010, 13:11
dab napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | A to dziwne, bo np. w Hondzie dealerzy zciągają sobie auta z placów. |
w mitsu jest inaczej (jak zwykle) bo jak ja kupowalem to tez oferowali tylko to co mial zapytany salon..dziwne |
Nie jest najwyraźniej to regułom,bo gdy wiosną kupowałem swojego miśka sprzedawca obdzwonił innych dilerów i znalazł gdzieś w Polsce interesujący mnie kolor i wyposażenie. Z tego co wiem doszło do wymiany samochodów....
|
|
|