ASX Ogólne - ASX już w Polsce! 

gzesiolek - 09-09-2010, 13:24
  jaca71, a sobie napisalem... a co...  
												 jaca71 - 09-09-2010, 13:27
  A nic, przypomniała mi się tylko Twoja dyskusja o homologacjach ciężarowych    I patrzę a tam w podobnym tonie pisze no kto...?
												 slawekgr - 16-09-2010, 12:29
  Wysłałem zapytania do kilku salonów z zapytaniem czy są przewidziane jakieś promocje na ASX na ten rok i dostałem taką odpowiedź:

| Cytat: | 	 		  | W chwili obecnej na model ASX nasz importer nie przewidział żadnych specjalnych ofert promocyjnych. Myślę, że jeśli chodzi o ten rok, gdzie jest ograniczona dostępność poszczególnych modeli ASX-a, nie spodziewałbym się promocji organizowanych przez naszą Centralę. | 	  

Więc zostanie chyba zamówienie w takiej cenie jaka jest bo muszę mieć na styczeń samochód.
												 jan1994 - 16-09-2010, 16:19
  A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś ? Myślę, że o promocjach decyduje sprzedaż danego modelu. Na razie widocznie sprzedaż jest zgodna z założeniami. Ale trochę może zamieszać Kia ze swoją nową Sportage. Jeśli wszyscy kupujący będą podchodzić do zakupu jak Ty to na pewno w tym roku nie będzie promocji   
												 gzesiolek - 16-09-2010, 16:58
  stawiam dolary przeciw orzechom ze w styczniu beda promocje solidne...

przejdzie efekt nowosci i marketingu... do tego skonczy sie "kratka" i beda promocje min takie jak w Lancerku...
												 slawekgr - 16-09-2010, 21:12
  Macie rację poczekam jeszcze troszkę a może coś się pojawi. Nie ma co się nakręcać za szybko. Dzięki chłopaki za ostudzenie zapału.
												 eMBe - 17-09-2010, 13:11
  Tak powinien wyglądać tył ASX'a jak na przedostatnim zdjęciu http://www.samar.pl/__/__...a%C5%84sku.html
												 Anonymous - 17-09-2010, 13:19

Nic nowego w tych artykułach. Promocja na siłę.

Co do zdjęć to ten kolor podoba mi się najbardziej  
												 SHARK1979 - 28-09-2010, 15:18

| Trik napisał/a: | 	 		  | a zlocie widziałem ASX w kolerze Kawasemi | 	  

Fakt autko i kolor ciekawy ale troszke się rozczarowałem widząc paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka     a to nowe autko
												 yalook - 28-09-2010, 16:00
  ja jestem raczej zwolennikiem Granite Brown. Na tym kolorze nie rzuca się w oczy plistikowe wykończenie zderzaka
												 Trik - 28-09-2010, 17:29

| SHARK1979 napisał/a: | 	 		  | paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka  a to nowe autko | 	  Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem.
												 SHARK1979 - 30-09-2010, 11:19
  Trik, więc ma się rozumieć że to z braku czasu a tak trzyma się jak należy       
												 Trik - 30-09-2010, 19:51

| SHARK1979 napisał/a: | 	 		  | a tak trzyma się jak należy    | 	  

Potym co pokazał mi sprzedawca na jeździe próbnej raczej nie odpadnie za szybko      
												 kordiank2 - 04-10-2010, 08:39

| gzesiolek napisał/a: | 	 		  | no Lighting Blue jest fajnym kolorkiem...  | 	  

| jurekschroda napisał/a: | 	 		  | ...electric blue - takim jak jest na Lancerkach ( a la Subaru). | 	  

...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl. Ponoć inspiracją dla koloru subaru, więc i pośrednio może dla mitsubishi był motocyklowy opatentowany już dawno przez harleya flame blue pearl - czy to prawda?? Chodzi mi oczywiście o ten głębszy niebieski, nie o mydlasty "kała-semi" ASX-a... co by pozostać w temacie i nie walić OT    

[ Dodano: 04-10-2010, 09:46 ]

| Trik napisał/a: | 	 		   	  | SHARK1979 napisał/a: | 	 		  | paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka  a to nowe autko | 	  Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem. | 	  

...a przecież stare polskie (nie japońskie) przysłowie mówi, że "pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł" - centrala powinna jakoś solidnie karać takie pospieszne serwisy, bo ich działania, to zamach na markę, sabotaż, niszczący całą wcześniejszą mrówczą, marketingową robotę  
												 tmp - 04-10-2010, 09:01

| kordiank2 napisał/a: | 	 		  | ...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl. | 	  

Wg katalogu kolor ten nazywa się Tanzine Blue (D14).

Pozostałe kolory to Cool Silver (A31), Granite Brown (C06), Orient Red (P26), Titanium Grey (U17), Polar White (W19), Amethys Black (X42) no i oczywiście Kawasemi Blue (D17).

| 

|  

|