To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX już w Polsce!

gzesiolek - 09-09-2010, 14:24

jaca71, a sobie napisalem... a co... :P
jaca71 - 09-09-2010, 14:27

A nic, przypomniała mi się tylko Twoja dyskusja o homologacjach ciężarowych :P I patrzę a tam w podobnym tonie pisze no kto...?
slawekgr - 16-09-2010, 13:29

Wysłałem zapytania do kilku salonów z zapytaniem czy są przewidziane jakieś promocje na ASX na ten rok i dostałem taką odpowiedź:

Cytat:
W chwili obecnej na model ASX nasz importer nie przewidział żadnych specjalnych ofert promocyjnych. Myślę, że jeśli chodzi o ten rok, gdzie jest ograniczona dostępność poszczególnych modeli ASX-a, nie spodziewałbym się promocji organizowanych przez naszą Centralę.

Więc zostanie chyba zamówienie w takiej cenie jaka jest bo muszę mieć na styczeń samochód.

jan1994 - 16-09-2010, 17:19

A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś ? Myślę, że o promocjach decyduje sprzedaż danego modelu. Na razie widocznie sprzedaż jest zgodna z założeniami. Ale trochę może zamieszać Kia ze swoją nową Sportage. Jeśli wszyscy kupujący będą podchodzić do zakupu jak Ty to na pewno w tym roku nie będzie promocji :lol:
gzesiolek - 16-09-2010, 17:58

stawiam dolary przeciw orzechom ze w styczniu beda promocje solidne...
przejdzie efekt nowosci i marketingu... do tego skonczy sie "kratka" i beda promocje min takie jak w Lancerku...

slawekgr - 16-09-2010, 22:12

Macie rację poczekam jeszcze troszkę a może coś się pojawi. Nie ma co się nakręcać za szybko. Dzięki chłopaki za ostudzenie zapału.
eMBe - 17-09-2010, 14:11

Tak powinien wyglądać tył ASX'a jak na przedostatnim zdjęciu http://www.samar.pl/__/__...a%C5%84sku.html
marpit - 17-09-2010, 14:19

eMBe napisał/a:
Tak powinien wyglądać tył ASX'a jak na przedostatnim zdjęciu http://www.samar.pl/__/__...a%C5%84sku.html

Nic nowego w tych artykułach. Promocja na siłę.

Co do zdjęć to ten kolor podoba mi się najbardziej :)

SHARK1979 - 28-09-2010, 16:18

Trik napisał/a:
a zlocie widziałem ASX w kolerze Kawasemi

Fakt autko i kolor ciekawy ale troszke się rozczarowałem widząc paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka :shock: a to nowe autko

yalook - 28-09-2010, 17:00

ja jestem raczej zwolennikiem Granite Brown. Na tym kolorze nie rzuca się w oczy plistikowe wykończenie zderzaka
Trik - 28-09-2010, 18:29

SHARK1979 napisał/a:
paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka a to nowe autko
Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem.
SHARK1979 - 30-09-2010, 12:19

Trik, więc ma się rozumieć że to z braku czasu a tak trzyma się jak należy :?: :)
Trik - 30-09-2010, 20:51

SHARK1979 napisał/a:
a tak trzyma się jak należy

Potym co pokazał mi sprzedawca na jeździe próbnej raczej nie odpadnie za szybko :wink: :)

kordiank2 - 04-10-2010, 09:39

gzesiolek napisał/a:
no Lighting Blue jest fajnym kolorkiem...

jurekschroda napisał/a:
...electric blue - takim jak jest na Lancerkach ( a la Subaru).

...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl. Ponoć inspiracją dla koloru subaru, więc i pośrednio może dla mitsubishi był motocyklowy opatentowany już dawno przez harleya flame blue pearl - czy to prawda?? Chodzi mi oczywiście o ten głębszy niebieski, nie o mydlasty "kała-semi" ASX-a... co by pozostać w temacie i nie walić OT :mrgreen:

[ Dodano: 04-10-2010, 09:46 ]
Trik napisał/a:
SHARK1979 napisał/a:
paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka a to nowe autko
Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem.

...a przecież stare polskie (nie japońskie) przysłowie mówi, że "pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł" - centrala powinna jakoś solidnie karać takie pospieszne serwisy, bo ich działania, to zamach na markę, sabotaż, niszczący całą wcześniejszą mrówczą, marketingową robotę :shock:

tmp - 04-10-2010, 10:01

kordiank2 napisał/a:
...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl.

Wg katalogu kolor ten nazywa się Tanzine Blue (D14).
Pozostałe kolory to Cool Silver (A31), Granite Brown (C06), Orient Red (P26), Titanium Grey (U17), Polar White (W19), Amethys Black (X42) no i oczywiście Kawasemi Blue (D17).