ASX Ogólne - ASX już w Polsce!
gzesiolek - 09-09-2010, 14:24
jaca71, a sobie napisalem... a co...
jaca71 - 09-09-2010, 14:27
A nic, przypomniała mi się tylko Twoja dyskusja o homologacjach ciężarowych I patrzę a tam w podobnym tonie pisze no kto...?
slawekgr - 16-09-2010, 13:29
Wysłałem zapytania do kilku salonów z zapytaniem czy są przewidziane jakieś promocje na ASX na ten rok i dostałem taką odpowiedź:
Cytat: | W chwili obecnej na model ASX nasz importer nie przewidział żadnych specjalnych ofert promocyjnych. Myślę, że jeśli chodzi o ten rok, gdzie jest ograniczona dostępność poszczególnych modeli ASX-a, nie spodziewałbym się promocji organizowanych przez naszą Centralę. |
Więc zostanie chyba zamówienie w takiej cenie jaka jest bo muszę mieć na styczeń samochód.
jan1994 - 16-09-2010, 17:19
A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś ? Myślę, że o promocjach decyduje sprzedaż danego modelu. Na razie widocznie sprzedaż jest zgodna z założeniami. Ale trochę może zamieszać Kia ze swoją nową Sportage. Jeśli wszyscy kupujący będą podchodzić do zakupu jak Ty to na pewno w tym roku nie będzie promocji
gzesiolek - 16-09-2010, 17:58
stawiam dolary przeciw orzechom ze w styczniu beda promocje solidne...
przejdzie efekt nowosci i marketingu... do tego skonczy sie "kratka" i beda promocje min takie jak w Lancerku...
slawekgr - 16-09-2010, 22:12
Macie rację poczekam jeszcze troszkę a może coś się pojawi. Nie ma co się nakręcać za szybko. Dzięki chłopaki za ostudzenie zapału.
eMBe - 17-09-2010, 14:11
Tak powinien wyglądać tył ASX'a jak na przedostatnim zdjęciu http://www.samar.pl/__/__...a%C5%84sku.html
marpit - 17-09-2010, 14:19
Nic nowego w tych artykułach. Promocja na siłę.
Co do zdjęć to ten kolor podoba mi się najbardziej
SHARK1979 - 28-09-2010, 16:18
Trik napisał/a: | a zlocie widziałem ASX w kolerze Kawasemi |
Fakt autko i kolor ciekawy ale troszke się rozczarowałem widząc paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka a to nowe autko
yalook - 28-09-2010, 17:00
ja jestem raczej zwolennikiem Granite Brown. Na tym kolorze nie rzuca się w oczy plistikowe wykończenie zderzaka
Trik - 28-09-2010, 18:29
SHARK1979 napisał/a: | paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka a to nowe autko | Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem.
SHARK1979 - 30-09-2010, 12:19
Trik, więc ma się rozumieć że to z braku czasu a tak trzyma się jak należy
Trik - 30-09-2010, 20:51
SHARK1979 napisał/a: | a tak trzyma się jak należy |
Potym co pokazał mi sprzedawca na jeździe próbnej raczej nie odpadnie za szybko
kordiank2 - 04-10-2010, 09:39
gzesiolek napisał/a: | no Lighting Blue jest fajnym kolorkiem... |
jurekschroda napisał/a: | ...electric blue - takim jak jest na Lancerkach ( a la Subaru). |
...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl. Ponoć inspiracją dla koloru subaru, więc i pośrednio może dla mitsubishi był motocyklowy opatentowany już dawno przez harleya flame blue pearl - czy to prawda?? Chodzi mi oczywiście o ten głębszy niebieski, nie o mydlasty "kała-semi" ASX-a... co by pozostać w temacie i nie walić OT
[ Dodano: 04-10-2010, 09:46 ]
Trik napisał/a: | SHARK1979 napisał/a: | paskudnie odchodzącą po obu stronach dokładkę tylnego zderzaka a to nowe autko | Auto owszem nowe, ale dokładka na szybko zakładana w serwisie, bo auta z 1,6 w kolorze Kawasemi dotarły do niektórych salonów dzień dwa przed zlotem. |
...a przecież stare polskie (nie japońskie) przysłowie mówi, że "pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł" - centrala powinna jakoś solidnie karać takie pospieszne serwisy, bo ich działania, to zamach na markę, sabotaż, niszczący całą wcześniejszą mrówczą, marketingową robotę
tmp - 04-10-2010, 10:01
kordiank2 napisał/a: | ...no to może mnie ktoś oświeci, jak w końcu ten niebieski z palety mitsubishi, ale subarupodobny się nazywa - bo spotkałem w necie jeszcze inną nazwę: octane blue pearl. |
Wg katalogu kolor ten nazywa się Tanzine Blue (D14).
Pozostałe kolory to Cool Silver (A31), Granite Brown (C06), Orient Red (P26), Titanium Grey (U17), Polar White (W19), Amethys Black (X42) no i oczywiście Kawasemi Blue (D17).
|
|
|