To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)

Anonymous - 08-07-2011, 19:47

bardzo ładnie Ci wyszły te kierunki (dopiero przeczytałem posta starego :P ) :D

a co do nankangów to jednak ja jestem średnio zadowolony, jeżeli chodzi o cenę jakość to jak najbardziej chyba nic lepszego w tej klasie nie ma, ale ja mam u siebie 2 sztuki które początkowo jeździły na tyle, a na przodzie miałem uniroyale rainsporty 1, jazda w deszczy to była bajka, trzymanie na suchym poezja mimo bierznika ok 3mm, ale postanowiłem dla sprawdzenia wrzucić nankanki na przód a na tył dać uniroyale żeby je dojeździć do końca sezonu, i niestety ani na suchym ani na mokrym nie ma już takiej trakcji na nowych nankangach jak na dojechanych uniroyalach.... więc na przyszły sezon pewnie dołożę troszkę grosika i jednak kupię nowe uniroyale jak te już się dojadą... :)

mackbeth - 08-07-2011, 20:22

Ano zgadzam się, ale rzeczywiście cena/jakość/rozmiar opon daje rade, ja zresztą spokojnie jeżdżę głównie w mieście:)
Hugo - 08-07-2011, 21:56

Dociśnij fajki przewodów WN do końca i jaki masz przebieg auta?
mackbeth - 08-07-2011, 22:01

Już dociśnięte, a przebieg 184200km :)
sveno - 08-07-2011, 22:37

mackbeth, Kratki halogenów pierwsza klasa, dokładka też nieźle wyszła, ale skoro już dorabiałeś sam, to nie pomyślałeś, żeby front zrobić na gładko a tylko od spodu był element demontowalny? Czy to raczej nie miałoby sensu/było niewykonalne?
deejay - 08-07-2011, 22:47

to co , zostało nam mycie motoru tylko ... :wink:
mackbeth - 08-07-2011, 22:56

Pomyjemy, pomyjemy:) Jak nie myjką, to szmatka, pianka i cały dzionek pod maską:)Zaślepka cała musi być demontowana, ponieważ zderzak avance i sporta jest dłuższy i linka podczepiona do haka by po portu ocierała o niego i połamała by albo się przetarła. Dlatego w "zwykłym" galu nie ma zaślepki, bo zauważcie że zderzak sporta wygląda jakby od dołu byłą przyczepiona dokładka:)

A za kratki to gratulacje dla deejay'a, to on ręki nie oszczędzał i malował:)

sveno - 08-07-2011, 23:59

nie zrozumiałeś mnie chyba, nie chodziło mi o pozbycie się całej zaślepki a tylko jej frontowej części, dół zostałby zdejmowalny, może tak:

Jak na zdjęciu (sorka za kolory robione na szybko i to w Paincie bo nie mam nic innego na tym kompie :) ) front na gładko a zaślepka zaczynałaby się mniej więcej tam gdzie czerwona linia czyli już na spodniej ścianie zderzaka, ja mam zamiar pokombinować w ten sposób w swoim Avanc'ie :)

mackbeth - 09-07-2011, 00:16

Dokładnie miałem to na myśli:) Zauważ, że jak byś tak zrobił to hak holowniczy byłby powyżej dolnej krawędzi zderzaka, a wiec linka by go uszkodziła:) oczywiście można całość na stałe zrobić, bo nie zakładam że nasze miśki wymagają holowania, no ale jakby się przydarzyło lepiej nie dokładać kosztów zderzaka do kosztów awarii:)
sveno - 09-07-2011, 06:33

nie wiem na jakiej wysokości jest hak :( ale jezeli jest tak jak mówisz to i tak ta zaślepka dużego sensu nie ma, bo umożliwia holowanie tylko na wprost (czyli np. wciągnięcie auta na lawete) bo holowanie przez inne auto i tak moze uszkodzic zderzak np na zakrętach, kiedy to linka nie zmieści się w otworze po zaślepce, a na lawete mozna wciągnąć np za wahacz :) u mnie będę starał się pozbyc tej zaślepki, a hak do holowania zrobię niższy i może odczepiany. Pozdrawiam
mackbeth - 09-07-2011, 08:22

,no odkręcany to byłby niezły pomysł:) NO i bez zaślepki nie będziesz się martwił że zaślepkę zgubisz, szczególnie do sporta łątwo jej nie da się trafić:) :)
Tomek - 09-07-2011, 08:32

sveno, ty spać rano nie możesz? miałeś coś mi napisać wieczorem

jakbym malował zderzak to od razu zespole go z tą dokładą, jak to zrobił Deejay
lepiej wygląda, a funkcjonalność można ominąć na wiele innych sposobów

sveno - 09-07-2011, 13:11

tomek84 napisał/a:
sveno, ty spać rano nie możesz? miałeś coś mi napisać wieczorem
hehe zegarek na forum spieszy się o 17 min o 6.33 to ja już w pracy jestem :)
przepraszam za OT
tomek84 napisał/a:
a funkcjonalność można ominąć na wiele innych sposobów

Podpowiedz coś, może mi będzie łatwiej?

mackbeth - 30-08-2011, 08:42

Mała przygoda galowi się przydarzyła:)

Po raz pierwszy od dawna postanowiłem swoim autem w weekend na ryby pojechać a nie z kumplem jego fura:) W nocy trochę huraganu i ulewy było, więc dnia następnego po południu wyjeżdżając troszkę grząsko było. I skończyło się tak:

Z bratem po dwóch godzinach walki z błotem, trawą i podnośnikiem udało się auto podnieść i pod koło powrzucać cegły, korę z drzewa i co jeszcze było (tu brat podnosi, dzięki Bogu był ze mną:) )

W końcu udało się wyjechać z tego:

A Gal zmienił trochę barwę:

Wczoraj autko na myjni zostało umyte. Mina pracownika - bezcenna:)

m6riano - 30-08-2011, 13:34

A kto powiedział że z gala nie można ofrołda zrobić..?;-)