To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Uzytkownicy CB-Radia - pochwalcie sie! :-)

13zbyszek13 - 20-10-2010, 13:36

dab napisał/a:
..a ze mieszkam na wlotowce do Wroclawia to bardzo czesto slysze jak TIRowce sie dogaduja co do przeprowadzania z pktu A do pktu B drogami gdzie sa zakazy jazdy powyzej 9t..a ci sie umawiaja na takie konwoje..a potem dziwne ze drogi dziurawe i koleiny...
bezmozgie palanty..tez przeciez jezdza osobowymi..ale maja w d....byle szybko towar dowiezc

Ciekaw jestem jak byś był na ich miejscu to czy nie robił byś tak samo.

dab - 20-10-2010, 16:46

13zbyszek13 napisał/a:

Ciekaw jestem jak byś był na ich miejscu to czy nie robił byś tak samo.

nie wiem, nie jestem na ich miejscu ale o ile znam siebie to raczej nie...i nie chodzi mi tu o to ze jestem taki swiety :twisted: do aniola to mi duzo brakuje :oops: 8) ale pchac sie 18sto tonowcem w osiedlowe uliczki??? mostki max 8t??? i drogi o szerokosci 5m?? Nie, z pewnoscia nie...a te palanty wlasnie kieruja sie na takie objazdy :evil:
Zreszta ostatnio jak wracalem z roboty to stal taki TIR a obok osobowka - czolowo sie pukneli - droga b. kreta i waska to nie mieli szans zeby wyhamowac...kilka dni wczesniej tez TIR, kilka km wczesniej na tej drodze - lezal zaparkowany bokiem w rowie..zakrety, predkosc i nagle zdziwienie ze osobowka z przeciwka jedzie.... :evil:
Pal licho drogi..tu w sumie przeciez chodzi tez o ludzkie zdrowie i zycie....
A dzisiaj czulem spelnienie bo na tej drozce staly misiaki i czesaly TIRA ktory przetoczyl sie po mostku 8t....rzadki to widok ale jakiz piekny! :twisted:

13zbyszek13 - 20-10-2010, 16:48

dab napisał/a:
nie wiem, nie jestem na ich miejscu ale o ile znam siebie to raczej nie...i nie chodzi mi tu o to ze jestem taki swiety do aniola to mi duzo brakuje ale pchac sie 18sto tonowcem w osiedlowe uliczki??? mostki max 8t??? i drogi o szerokosci 5m?? Nie, z pewnoscia nie...a te palanty wlasnie kieruja sie na takie objazdy
Zreszta ostatnio jak wracalem z roboty to stal taki TIR a obok osobowka - czolowo sie pukneli - droga b. kreta i waska to nie mieli szans zeby wyhamowac...kilka dni wczesniej tez TIR, kilka km wczesniej na tej drodze - lezal zaparkowany bokiem w rowie..zakrety, predkosc i nafle zdziwienie ze osobowka z przeciwka jedzie....
Pal lico drogi..tu w sumie przeciez chodzi tez o ludzkie zdrowie i zycie....
A dzisiaj czulem spelnienie bo na tej drozce staly misiaki i czesaly TIRA ktory przetoczyl sie po mostku 8t....zadki to widok ale jakiz piekny!

Na Pewno masz rację .
Ale kij ma zawsze dwa końce

dab - 21-10-2010, 12:49

Wracajac do tematu CB...cos sie zonka zali ze w Czechach nie moze uslyszec gadajacych Czechow..przelacza na FM'a i nigdzie ich nie slychac...trzeba jeszcze cos dostroic? :roll:
mitsu00 - 21-10-2010, 12:52

dab napisał/a:
Wracajac do tematu CB...cos sie zonka zali ze w Czechach nie moze uslyszec gadajacych Czechow..przelacza na FM'a i nigdzie ich nie slychac...trzeba jeszcze cos dostroic? :roll:

A wie ze zagramanicą kanalem uzytkowym jest 27 albo 28 a nie 19? :finga: Pozatym CB nie jest tak popularne tam czy w innych krajach ościennych, tak jak w naszym pięknym kraju. Stad tez nie nastawiaj się na duzy ruch w eterze.....

dab - 21-10-2010, 12:59

wie wie..to madra kobitka 8)
spenetrowala sobie interek w tej kwestii przed wyjazdem :mrgreen: (moja szkola :twisted: ) (zreszta odpalila sobie skanowanie kanalow)
maly ruch ale zeby w ogole..a ciela przez srodek pragi :biggrin: niemozliwe zeby nikogo nie bylo... :shock: :roll: (za to na AM polakow slyszala :mrgreen:

13zbyszek13 - 22-10-2010, 12:07

dab napisał/a:
wie wie..to madra kobitka

Z ciekawości złapała jakiś kontakt z Czechem ?

dab - 22-10-2010, 12:08

no wlasnie nie :twisted: zadnego nie mogla zlapac :mrgreen:
mitsu00 - 22-10-2010, 12:14

dab napisał/a:
no wlasnie nie :twisted: zadnego nie mogla zlapac :mrgreen:

To przekaż żonce żeby rzuciła jak jest w Czechach hasło na radyjku że "Szuka szczotki......" Gwarantuję ze bedzie miała mega odzew :finga: :twisted:

13zbyszek13 - 22-10-2010, 12:29

dab napisał/a:
no wlasnie nie zadnego nie mogla zlapac

Coś jest nie tak :lol:

dab - 22-10-2010, 13:56

mitsu00 napisał/a:
Szuka szczotki......"

to nawet po naszemu brzmi jednoznacznie :mrgreen:
13zbyszek13 napisał/a:
Coś jest nie tak

wiem ale co?

13zbyszek13 - 22-10-2010, 15:50

dab napisał/a:
wiem ale co?

Może radyjko walnięte ?

michu300 - 25-11-2010, 16:27

Po pogrzebie Prezydenta Johny'ego z pełnymi honorami, nabyłem radyjko TTI TCB-771. Muszę przyznać, że auto squelch (DSS) działa o niebo lepiej niż w Johnym i w ogóle radio lepiej działa, mimo że 3x tańsze prawie. Gruszka też jakoś tak kulturniej wygląda. Na razie 5-. (minus za to, że dłuższy i już się nie mieści tak idealnie we wnękę przy zapalniczce jak President). Antena została ta sama badziewna 0,5m z małą podstawką magnetyczną na tylnej klapie jak poprzednio.
mitsu00 - 25-11-2010, 16:30

michu300 napisał/a:
Po pogrzebie Prezydenta Johny'ego z pełnymi honorami, nabyłem radyjko TTI TCB-771. Muszę przyznać, że auto squelch (DSS) działa o niebo lepiej niż w Johnym i w ogóle radio lepiej działa, mimo że 3x tańsze prawie. Gruszka też jakoś tak kulturniej wygląda. Na razie 5-. (minus za to, że dłuższy i już się nie mieści tak idealnie we wnękę przy zapalniczce jak President). Antena została ta sama badziewna 0,5m z małą podstawką magnetyczną na tylnej klapie jak poprzednio.

Pr. Johny to największy szumofon jaki kiedykolwiek miałem. Nie ma co wzdychać po rozstaniu.... :finga:

13zbyszek13 - 26-11-2010, 09:32

mitsu00 napisał/a:
Pr. Johny to największy szumofon jaki kiedykolwiek miałem. Nie ma co wzdychać po rozstaniu....

To muszę opchnąć swojego i zakupić nowy.
L E P S Z Y

[ Dodano: 28-11-2010, 12:47 ]
A co sadzicie na temat HARY III ASC