Nasze Miśki - Matejo i Colt GTI
Matejo - 25-05-2011, 18:32
z lepszym aparatem będzie łatwiej niż z czasem na zrobienie fotek hehe.
Mam pytanie do znawców chodzi mi kompatybilność części pomiędzy CA0 z różnymi silnikami.
Dokładnie chodzi mi o kompatybilność łożysk przednich kół, ponieważ moje powol zaczynają umierać i zastanawiam się czy od 1.6 podejdą do 1.8.
I może ktoś by miał na zbyciu przednie klocki do GTI to bym chętnie się wymienił mam nówki( przejechane może z 500km max) ale do 1.6 i są z deka za małe , oczywiście za moją dopłatą pzdr
rosomak1983 - 25-05-2011, 18:56
Matejo napisał/a: | zastanawiam się czy od 1.6 podejdą do 1.8. |
podejda piasta ze zwrotnicami jest identyczna
Matejo napisał/a: | I może ktoś by miał na zbyciu przednie klocki do GTI to bym chętnie się wymienił mam nówki( przejechane może z 500km max) ale do 1.6 i są z deka za małe , oczywiście za moją dopłatą pzdr |
jezdzisz Gti z założonymi klockami z 1.6
Matejo - 25-05-2011, 19:50
rosomak1983 napisał/a: | jezdzisz Gti z założonymi klockami z 1.6 |
nie tylko kumpel znajomy miał 1,6 na części i nie mógł ich sprzedać więc mi dał myślałem że podejdą ale niestety nie a moje od 1,8 już się kończą więc myślałem że bęą pasować ale niestety nie za małe. i teraz chce się ich pozbyć.
Bo mam nówki tarcze i klocki z autka na części. Niemiec przed sprzedażą wymieniał autko przyjechało na kołach i od razu poszło na części, kilka rzeczy zostało.
Może ktoś chce tarcze i klocki z 1.6 (sam przód)
Matejo - 23-06-2011, 12:07
Dawno nic nie pisałem bo nie było czasu, praca i takie tam.
W końcu mam dłuższą chwilę to pochwale się nowym dupowozem hehe
W KOŃCU BENZYNA Z TURBO. :hyhy:
Pare Danych
Silnik benzynowy, turbo, R4, 8 zaw.
Typ zasilania paliwem wtrysk bezpośredni
Pojemność 1197 cm³
Moc maksymalna 77 kW (105 KM) @ 5500 obr./min
Maks. moment obrotowy 175 Nm @ 1550-4100 obr./min
Skrzynia biegów manualna, 5-biegowa
Napęd przedni
fotki niżej:

pzdr
P.S. (Colcik stoi i czeka na pieniądzę może się przy nim coś zrobi)
Matejo - 23-06-2011, 17:52
Jeszcze mam pytanko może mi pomożecie, mam u Siebie amorki tylne z Colta 1.6 i czy podejdą do mojego GTI bo coś widzę że mi chyba padł jeden.
Powiedzcie czy pasuje czy muszę nowe kupować.
pzdr
Matejo - 08-07-2011, 22:22
Napewno temat był poruszany wiele razy ale jakoś nie mgę go znaleźć.
Mianowicie już jakiś czas w moim Colciku kiepsko wchodzą biegi i coś jakby się lekko sprzęgło ślizgało.
Słyszałem że warto sprawdzić czy może jest zapowietrzone, i chciałem właśnie sprawdzić, tylko nie wiem jak. Może na forum jest ktoś kto wie co i jak i mógłby wytłumaczyć mniej więcej krok po kroku jak odpowietrzyć sprzęgło.
Wole najpierw spróbować to zrobić niż nie potrzebnie kupować nowe.
A co do nowych to już nawet się rozglądałem i zauważyłem że mają dwie różne średnice 215 i 220mm. O co chodzi może wiecie czy to ma jakieś znaczenie , czy jeśli jest napisane że pasuje to napewno będzie pasować i nie zwracać na to uwagi.
Pozdrawiam i będę wszelaką pomoć każdego rodzaju.
Pozdrawiam
Zielu - 09-07-2011, 01:26
Pod maską masz zbiorniczek z "płynem do sprzęgła", zakładam że wiesz który to. Pod silnikiem, przy skrzyni jest takie cuś, jak wysprzęglik, posiada on zaworek który luzujesz, od góry dolewając płynu do zbiorniczka karzesz komuś pompować sprzęgłem Procedura praktycznie taka sama jak przy odpowietrzaniu ukł. hamulcowego. Powinieneś sobie poradzić.
FTOrek - 09-07-2011, 08:35
Wszystko prawidłowo z tym odpowietrzaniem tylko sam wysprzęglik też trzeba odpowietrzyć (popychasz tłoczek do oporu).Powodzenia
Matejo - 09-07-2011, 10:35
Dzięki za przepis hehe, może nawet dziś spróbuje jak nie to jutro więc dam znać czy pomogło.
Matejo - 06-08-2011, 21:38
Dziś Colcik poszedł w górę przy zmianie amortyzatorów tylnych okazało się że mam złamaną tylną spręzynę
I teraz z tyłu mam serie.
Muszę poszukać jakiś sprężyn obniżających na tył może macie jakieś propozycje obecnie jeździłem na 4 spręzynach APEXI -40 przód i -35 tył jeśli się uda to znów założe Apexi ale ciężko może coś godnego uwagi w Polandii się znajdzie.
A i jeszcze misiek dostał 2 nowe oponki letnie hehe
Proszę o pomoc w sprawie sprężyn może macie jakieś kontakty i dało by radę szybciej sciagnąć te APEXI.
pozdrawiam
Matejo - 18-08-2011, 08:19
Nikt nie piszę to może pomożecie Mi w sprawie sprzęgła do mojego GTI poszukuje takowego ponieważ moje jednak kwalifikuje się do wymiany więc pytanie do was jakiej marki kupić żeby było w miarę dobre i nie zbyt drogie, odrazu nadmienie że na EXEDY za około 700zl mnie nie stać
harpagan - 18-08-2011, 10:14
Matejo napisał/a: | Nikt nie piszę to może pomożecie Mi w sprawie sprzęgła do mojego GTI poszukuje takowego ponieważ moje jednak kwalifikuje się do wymiany więc pytanie do was jakiej marki kupić żeby było w miarę dobre i nie zbyt drogie, odrazu nadmienie że na EXEDY za około 700zl mnie nie stać |
Np to : Klik
A najlepiej zadzwon do Mateusza, powolaj sie na MM i sie dogadacie
Matejo - 19-08-2011, 07:32
harpagan napisał/a: | Matejo napisał/a: | Nikt nie piszę to może pomożecie Mi w sprawie sprzęgła do mojego GTI poszukuje takowego ponieważ moje jednak kwalifikuje się do wymiany więc pytanie do was jakiej marki kupić żeby było w miarę dobre i nie zbyt drogie, odrazu nadmienie że na EXEDY za około 700zl mnie nie stać |
Np to : Klik
A najlepiej zadzwon do Mateusza, powolaj sie na MM i sie dogadacie |
a jakiś kontakt do Mateusza
Hugo - 19-08-2011, 08:20
Matejo napisał/a: | a jakiś kontakt do Mateusza | www.all-parts.pl
Matejo - 19-08-2011, 09:00
ok dziękuję bardzo
|
|
|