[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dedykowana stacja multimedialna
shalafi - 29-08-2013, 21:11
udało się dzisiaj szczęśliwie zainstalować stacje,
nie miałem dużo czasu, żeby się pobawić, ale tak na szybko to śmiga elegancko,
na razie po testowałem internet po wifi, zainstalowałem automape - działa, IGO też, google mapsy również,
niestety yanosik z google play nie moge pobrać bo pisze ze jest niezgodność, musze poszukać gdzieś jako apk i spróbować ręcznie wrzucić,
@skostrze, dobra wiadomość bo mam to samo w polu model itp itd, także jak dodadzą to do yanosika to może nam wszystkim zacznie działać,
skostrze - 30-08-2013, 09:08
shalafi napisał/a: |
@skostrze, dobra wiadomość bo mam to samo w polu model itp itd, także jak dodadzą to do yanosika to może nam wszystkim zacznie działać, |
Napisałem do nich ale niestety odpowiedzi brak
shalafi - 31-08-2013, 14:40
ja też napisałem, ale teraz trochę mi głupio, bo udało mi się dorwać najnowszą wersję yanosika, i śmiga ok no ale może przynajmniej dodadzą ID naszych stacji do urządzeń kompatybilnych tak aby bez problemu ze sklepu google mozna bylo instalowac...
kilka pierwszych wrażeń z użytkowania:
- wiele aplikacji nie da się instalować bezpośrednio ze sklepu google, ale wystarczy ściągnąć aplikacje do plików apk i w większości się instalują i działają
- obowiązkowo do filmów/teledysków MX Player, w trybie H/W+ elegancko wszystko odtwarza, w HD i w ogóle można go fajnie do konfigurować
- ekran lepszy (ładniejsze kolory) od poprzedniej stacji
- aczkolwiek ekran oporowy.. także nie jest to tak fajne jak w smart fonach do obsługi
- internet po wifi działa elegancko, do tego ja używam połączenia przez thetering z telefonu, więc bardzo fajna i wygodna sprawa, a koło domu łapie mi wifi z mieszkania, także jest tak jak powinno, a w połączeniu z dropboxem to np. na PC można sobie przygotować zestaw programów do instalowania, czy tam pliki mp3/video a potem w aucie zsynchronizować
- Teamviewer działa (jak ktoś potrzebuje czasem dostęp do PC jak jest w trasie czy coś)
- Angry birds działają
- wydaje mi się że moduł GPS trochę gorzej satelity łapie niż w mojej poprzedniej stacji, ale dzisiaj pochmurno trochę... w trasie jeszcze sprawdzę...
jak ktoś ma jakieś pytania to dajcie znać
.swat. - 11-09-2013, 14:51
Jeżeli ktoś rozważa zakup stacji multimedialnej polecam Clariona NX 502E lub jego następcę model 503. Właśnie przejechałem z nią pół Europy, ok. 6000 km i uważam, że sprawdziła się rewelacyjnie. Nawigacja działała prawidłowo, idealnie rozprowadzała po drogach, szczególnie po dość skomplikowanych autostradach we Francji czy Hiszpanii. Radio łapało wszystkie stacje i kapitalnie sprawdzało się odsłuchiwanie nagrań z USB czy karty pamięci. Może nie jest tanie ale solidność warta była tej ceny.
Dodam, że jest to fabrycznie marka montowana w Mitsubishi
gringo66 - 08-10-2013, 20:29
Odnawiam temat. Czy może już ktoś testował w miśkach model ACS-8937A ?
skostrze - 09-10-2013, 09:18
gringo66 napisał/a: | Odnawiam temat. Czy może już ktoś testował w miśkach model ACS-8937A ? |
Witam, ja mam takie urządzenie zamontowane, jakie masz pytania? Krótką recenzje napisałem w tym temacie
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75
lurek - 09-10-2013, 14:46
Ja mam pytanie o BT, czy urządzenie tego typu zastępuje fabryczny zestaw głośnomówiący czy działa z tym co jest w samochodzie (głownie chodzi mi o to, że nie widzę sensu montować dodatkowego mikrofonu itp., poza tym chciałbym aby działały klawisze przy kierownicy)
skostrze - 09-10-2013, 15:36
Akurat tego nie wiem, bo u mnie nie było BT. Mikrofon jest (chyba) na jacka z tego co pamiętam więc jeśli oryginalny jest inny to łatwo przerobić. Sterowanie z kierownicy jest w pełni konfigurowalne, każdy przycisk można ustawić pod siebie.
prosto - 23-12-2013, 17:27
czy ktos wie czy takie radyjko bedzie pasowalo do lancera ?
http://allegro.pl/mazda-c...3770336267.html
ogolnie czy jakiekolwiek 8 cali sie zmiesci ?
robertdg - 24-12-2013, 09:48
Jak sie porzeźbi to się spasuje, tylko czy nie taniej wyjdzie coś stricte dedykowanego, powyższy sprzęt mozna w chionach miec dobrego tysiaka taniej
http://android-caraudio.c...-cx-5-2012.html
bubel90 - 24-12-2013, 10:13
Ja kupiłem dedykowanego ALPINE INE-W920R i jest świetny. Ma DVD, Navi, Bluetooth wsztsko co trzeba. Troche kosztował ale polecam wszystkim
tyku - 24-12-2013, 10:50
prosto, Szukaj coś sprawdzonego i znanej marki, te wszystkie chińczyki kuszą bajerami, a jakość Poza tym paru kolegów z forum ma chińczyki, zgadaj się to zobaczysz i przetestujesz. Powiem tylko tyle, że pewien kolega z forum opanował tyle bajerów do lancera w ustawieniach kompa, że najlepszą opcją jest MMCS, to co da się przez MMCSa zdziałać w ustawieniach
Po prosto
Janek_W - 24-12-2013, 12:31
tyku napisał/a: | najlepszą opcją jest MMCS |
A mi się wydaję że MMCS jest średnią opcją, zmiany w ustawieniach komputera, które można z nim robić to fajny gadżet, ale na co dzień pewnie nie używany, bo raczej są to rzeczy, które ustawia się raz.
W stacji multimedialnej najważniejsze rzeczy to dobra nawigacja z częstymi aktualizacjami map, przyzwoity zestaw bluetooth i dobra i szeroka obsługa multimediów. W wszystkich tych kategoria MMCS wypada słabo w porównaniu do tego co oferują markowe stacje np. Alpine'a, Pioneer'a czy Kenwood'a (o chińskich nie wspominam). Do tego ewentualna rozbudowa stacji o dodatkowe akcesoria np. tuner telewizji, podłączenie wideorejestratora, dodatkowe ekrany itp. w przypadku takich stacji jest bezproblemowe, a z MMCSem może nie być tak kolorowo.
prosto - 24-12-2013, 19:47
no wlasnie jak porownywalem czysto teoretyczne wlasnosci stacji dedykowanej z innymi to zawsze inne (przynajmniej na papierze) wychodzily lepiej (i cenowo taniej lub porownywalnie)
mi zalezy na nawigacji, wejsciu na USB i/lub karty najlepiej z limitem nie mniejszym niz 16GB, no i zeby byla lącznosc z internetem fajny bajer w tych czasach miec internet w samochodzie )
niestety nie mialem okazji zadnej z stacji ocenic na zywo ;/
tyku - 25-12-2013, 09:47
Janek_W, Tuner DVB-T mam podłączony pod MMCSa i to nie problem.
prosto, Nie wyobrażam sobie używać internetu na stacji bez ekranu pojemnościowego IPS.
Do internetu w samochodzie kup sobie dobry tablet typu Nexsus II i będziesz zadowolony. Do muzyki ,obsługi telefonu i usb to tylko jakaś markowa stacja.
|
|
|