To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

robertdg - 04-01-2011, 12:36

Gratulacje ;-)
KucharZ - 04-01-2011, 12:39

Gratulacje :)
sveno - 04-01-2011, 15:55

mkm, SiM, robertdg, KucharZ, dzieki wielkie :) zapomniałem dodać, że to syn mojej siostry (dlatego goniłem do Wieliczki) ale już wiem, że będę ojcem chrzestnym :)
fj_mike - 04-01-2011, 21:45

sveno, gratuluję udanej akcji :wink:
Jackall - 04-01-2011, 22:46

Również gratuluję: siostrze syna a Tobie udanej akcji. Ciekawe jakby Ci poszło w godzinach szczytu :twisted:
btw: Tak mi właśnie coś nie pasowało że to Twoje potomstwo :wink:

sveno - 24-01-2011, 23:07

czy ktoś miał do czynienia z takimi "żarówkami":
http://allegro.pl/zarowka...1423679050.html
http://allegro.pl/zarowka...1394618636.html
lub http://allegro.pl/zarowki...1427058888.html ???
szukam czegoś w przednie kierunkowskazy, coby były bardziej białe

Psikus - 25-01-2011, 13:18

może takie http://allegro.pl/zarowka...417584361.html?
Jackall - 25-01-2011, 20:10

ewentualnie takie jakie były seryjnie we Fiacie Palio link

a jak kupisz te ledy to musimy się spotkać bo jestem ciekawy jak świecą :wink:

i powiedz jeszcze czy zmieniłeś klosze kierunkowskazów na białe skoro żarówek szukasz??

sveno - 25-01-2011, 22:20

Jackall, tak juz dawno wymieniłem, czemu polecacie normalne zarówki? Mnie zastanawiają te ledy, sa czyste, "szybsze" i żywotniejsze, pytanie jak świecą? odpowiedź już niedługo..
Psikus - 25-01-2011, 22:47

sveno napisał/a:
czemu polecacie normalne zarówki?
ja jakoś ledów nie lubię, dlatego :)
sveno - 28-01-2011, 20:36

tak czy inaczej w przednich kierunkowskazach będą LEDy, niestety dopiero w przyszłym tygodniu, a tym czasem w głowie zrodził mi się nieco inny pomysł, a mianowicie zainspirowany wypowiedzią fergul11 z tematu o efekcie HC w zwykłych zegarach postanowiłem sprawić Galantowi ringi w reflektory (czy ktoś już próbował tego wcześniej, jakieś fotki??). Tutorial jest tu
Dzisiaj zacząłem poszukiwania pręta Plexi który by się na to nadawał i po przeszukaniu Obi, Castoramy i finalnie w Liroju znalazłem pręty do przesuwania zasłon z Plexi :) myślę że nadają się w sam raz, są elastyczne. Za 20zł mam 2x125cm pręta o średnicy 10mm i przekroju okrągłym, więc materiału dosyć na 4 ringi i ewentualne nieudane próby, do tego myślę ułatwić sobie zadanie z nacinaniem rowków (patrz filmik) bo po po prostu okrągły przekrój umożliwia gwintowanie pręta :) , zamówiłem już supermocne diody 5mm 12V o jasności 60000mcd (60 tyś mcd) pozostaje kwestia zamocowania tego ustrojstwa w lampie, a wcześniej rozebrania reflektora, mam nadzieje, że zbyt skomplikowane to nie będzie, efekt ocenicie sami, a jak będzie zalatywało wiejskim tuningiem to wywalę to na złom. Narazie mam egzaminy więc do pracy wezmę się pod koniec przyszłego tygodnia. Zaznaczę, że w planach jest osobny włącznik do tych ringów tak, żeby nie było to nielegalne, a na zlocie czy spocie można by było dosłownie i w przenośni "zabłysnąć" własnoręczną robotą, a nie towarem z alledrogo.
Jak oceniacie pomysł?

Anonymous - 28-01-2011, 22:19

sveno napisał/a:
myślę ułatwić sobie zadanie z nacinaniem rowków (patrz filmik) bo po po prostu okrągły przekrój umożliwia gwintowanie pręta

obejrzyj filmik jeszcze raz :) tak pręt jest celowo nacinany tylko z jednej strony, gdy natniesz go z obu nie będzie takiego efektu...

mackbeth - 28-01-2011, 22:50

Jak tylko zrobisz daj fotki, bo o ile widzę nie masz soczewek i jestem ciekaw jak to wygląda w normalnych reflektorach:) :)
sveno - 29-01-2011, 02:32

Derpin napisał/a:
tak pręt jest celowo nacinany tylko z jednej strony, gdy natniesz go z obu nie będzie takiego efektu...
myśle, że efekt będzie nawet lepszy, bo od strony reflektora przyklejam taśme odblaskową tudzież folie aluminiową, bo nie wiem skąd taka tasme wziąć, więc rozproszenie światła w pręcie będzie jeszcze większe i będzie bardziej równomiernie świecił
Jackall - 29-01-2011, 12:10

Takie taśmy powinny być dostępne w pracowniach poligraficznych, ale zwróć uwagę że powierzchnia odblaskowa ma być od strony kleju i nie wiem czy takie w ogóle są. Co do angel eyes to bez soczewek możesz mieć problem z zamocowaniem chyba że zrobisz jakąś konstrukcje pod to w reflektorze. Ja mam troszkę inny pomysł... Ale na razie go nie zdradzę :twisted: