Nasze Miśki - Jak wino...
robertdg - 04-01-2011, 12:36
Gratulacje
KucharZ - 04-01-2011, 12:39
Gratulacje
sveno - 04-01-2011, 15:55
mkm, SiM, robertdg, KucharZ, dzieki wielkie zapomniałem dodać, że to syn mojej siostry (dlatego goniłem do Wieliczki) ale już wiem, że będę ojcem chrzestnym
fj_mike - 04-01-2011, 21:45
sveno, gratuluję udanej akcji
Jackall - 04-01-2011, 22:46
Również gratuluję: siostrze syna a Tobie udanej akcji. Ciekawe jakby Ci poszło w godzinach szczytu
btw: Tak mi właśnie coś nie pasowało że to Twoje potomstwo
sveno - 24-01-2011, 23:07
czy ktoś miał do czynienia z takimi "żarówkami":
http://allegro.pl/zarowka...1423679050.html
http://allegro.pl/zarowka...1394618636.html
lub http://allegro.pl/zarowki...1427058888.html ???
szukam czegoś w przednie kierunkowskazy, coby były bardziej białe
Psikus - 25-01-2011, 13:18
może takie http://allegro.pl/zarowka...417584361.html?
Jackall - 25-01-2011, 20:10
ewentualnie takie jakie były seryjnie we Fiacie Palio link
a jak kupisz te ledy to musimy się spotkać bo jestem ciekawy jak świecą
i powiedz jeszcze czy zmieniłeś klosze kierunkowskazów na białe skoro żarówek szukasz??
sveno - 25-01-2011, 22:20
Jackall, tak juz dawno wymieniłem, czemu polecacie normalne zarówki? Mnie zastanawiają te ledy, sa czyste, "szybsze" i żywotniejsze, pytanie jak świecą? odpowiedź już niedługo..
Psikus - 25-01-2011, 22:47
sveno napisał/a: | czemu polecacie normalne zarówki? | ja jakoś ledów nie lubię, dlatego
sveno - 28-01-2011, 20:36
tak czy inaczej w przednich kierunkowskazach będą LEDy, niestety dopiero w przyszłym tygodniu, a tym czasem w głowie zrodził mi się nieco inny pomysł, a mianowicie zainspirowany wypowiedzią fergul11 z tematu o efekcie HC w zwykłych zegarach postanowiłem sprawić Galantowi ringi w reflektory (czy ktoś już próbował tego wcześniej, jakieś fotki??). Tutorial jest tu
Dzisiaj zacząłem poszukiwania pręta Plexi który by się na to nadawał i po przeszukaniu Obi, Castoramy i finalnie w Liroju znalazłem pręty do przesuwania zasłon z Plexi myślę że nadają się w sam raz, są elastyczne. Za 20zł mam 2x125cm pręta o średnicy 10mm i przekroju okrągłym, więc materiału dosyć na 4 ringi i ewentualne nieudane próby, do tego myślę ułatwić sobie zadanie z nacinaniem rowków (patrz filmik) bo po po prostu okrągły przekrój umożliwia gwintowanie pręta , zamówiłem już supermocne diody 5mm 12V o jasności 60000mcd (60 tyś mcd) pozostaje kwestia zamocowania tego ustrojstwa w lampie, a wcześniej rozebrania reflektora, mam nadzieje, że zbyt skomplikowane to nie będzie, efekt ocenicie sami, a jak będzie zalatywało wiejskim tuningiem to wywalę to na złom. Narazie mam egzaminy więc do pracy wezmę się pod koniec przyszłego tygodnia. Zaznaczę, że w planach jest osobny włącznik do tych ringów tak, żeby nie było to nielegalne, a na zlocie czy spocie można by było dosłownie i w przenośni "zabłysnąć" własnoręczną robotą, a nie towarem z alledrogo.
Jak oceniacie pomysł?
Anonymous - 28-01-2011, 22:19
sveno napisał/a: | myślę ułatwić sobie zadanie z nacinaniem rowków (patrz filmik) bo po po prostu okrągły przekrój umożliwia gwintowanie pręta |
obejrzyj filmik jeszcze raz tak pręt jest celowo nacinany tylko z jednej strony, gdy natniesz go z obu nie będzie takiego efektu...
mackbeth - 28-01-2011, 22:50
Jak tylko zrobisz daj fotki, bo o ile widzę nie masz soczewek i jestem ciekaw jak to wygląda w normalnych reflektorach:)
sveno - 29-01-2011, 02:32
Derpin napisał/a: | tak pręt jest celowo nacinany tylko z jednej strony, gdy natniesz go z obu nie będzie takiego efektu... | myśle, że efekt będzie nawet lepszy, bo od strony reflektora przyklejam taśme odblaskową tudzież folie aluminiową, bo nie wiem skąd taka tasme wziąć, więc rozproszenie światła w pręcie będzie jeszcze większe i będzie bardziej równomiernie świecił
Jackall - 29-01-2011, 12:10
Takie taśmy powinny być dostępne w pracowniach poligraficznych, ale zwróć uwagę że powierzchnia odblaskowa ma być od strony kleju i nie wiem czy takie w ogóle są. Co do angel eyes to bez soczewek możesz mieć problem z zamocowaniem chyba że zrobisz jakąś konstrukcje pod to w reflektorze. Ja mam troszkę inny pomysł... Ale na razie go nie zdradzę
|
|
|