To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Maretzkiego oczami koszmarka

koszmarek - 05-09-2011, 20:56

Łolaboga jak mnie dawno nie było ! Ale wiecie jak to jest.. przeprowadzki, praca, zajmowanie się kotem, a w życiu turbozłomka się dzieje!

Najpierw przeżył wożenie płytek, terakoty, gresów, paczuszek, pierdółek ważących.. duuużo.. i dał radę ! I pokochał swoje nowe miejsce garażowe, oj tak...
Zlot był jak każdy wie i złomek nie byłby sobą gdyby coś mu się nie spsuło na złość obrzydliwą.. No bo jak wszystko wychuchane, wypucowane, deska flokowana wyczyszczona to BACH! Uszczeleczkę pod głowicą wydmuchał, a co mu tam ! Wyjazd na zlot w piątek, dmuchanie nastąpiło we wtorek... I powiem Wam jedno- jak mnie złomek wkurzał i wkurza, tak nigdy jeszcze aż tak źle nie było ! No i kombinowanie: czym? z kim? a może wcale ? ale dzięki pomocy (i marudzeniu) szefa Marka- się udało i galante dojechał na zlot cało i zdrowo (co z tego że przez 84km był korek prawda? i spalił jakieś 17L? ), ba nawet wrócił. Ale miło było popatrzeć na miny ludzi, którzy się na złomka krzywili, a jak maska się otwierała to wyglądali o tak -> :shock: :lol:
No i stwierdzilim, że w najbliższych planach malowanko będzie (czy też uważacie, że na pewno nigdy nie było różowego galanta E33 w żółte kfiatuszki?)i felusie ładne może...

Ja wiem czemu Złomek nam takie psikusy płata, ale głośno nie powiem bo Hubert mi paska wlepi ;)

A w ogóle chwaliłam się, że mój Maretzky zmienił pracę? na poTURBOwanych? :mrgreen: Przynajmniej może bez stresu pracować i ma blisko do domu :)

Hubeeert - 05-09-2011, 21:20

Ma takie przyzwyczajenie - dmucha uszczelki aż miło.
Spalanie bardzo umiarkowane powiedziałbym - Schrottek pali 15.4 /100 po mieście więc przestałem zalewać go do pełna żeby mnie nie wkurzał.

Hubeeert - 05-09-2011, 21:21

koszmarek napisał/a:
Ja wiem czemu Złomek nam takie psikusy płata, ale głośno nie powiem bo Hubert mi paska wlepi
Nie bądź nieśmiała - PW też jest dla ludzi ;-)
Wszyc - 05-09-2011, 21:28

Tego paskudnego wgniota na dachu przy tylnym słupku też musicie się pozbyć :P A Hubert nie wiedziałem że taki nerwowy jesteś :P
Hubeeert - 05-09-2011, 21:32

Wszyc ujmę to najdelikatniej jak potrafię.
Wydałem na Galanta tuz przed Świętami ponad 2000PLN a on wydmuchał uszczelkę. Wg Marka miało to kosztować co najmniej 1500 PLN i to przed zdjęciem głowicy, po było podobno jeszcze tragiczniej więc straciłem cierpliwość do tego zakichanego złoma i potraktowałem go jak na to zasługiwał. Po czym zamiast kupować silnik za 2500 kupiłem Schrottka w tej cenie i go użytkuję.

Nie mam ochoty o tym rozmawiać, więc jeżeli chcesz to gadaj sobie o mojej nerwowości ale nie na Forum.

Wszyc - 05-09-2011, 21:36

ok ok sorki tak na wesoło tylko chciałem wspomnieć tą akcje, nie dziwie Ci się w sumie... ale nie wiedziałem że drażliwy temat przepraszam :P
koszmarek - 05-09-2011, 21:45

się przeszpachluje i będzie cacy ;)

Marek niech zatka uszy ;P

Marcin-Krak - 05-09-2011, 21:46

To ja dla rozluźnienia ;)

Ciotka - Ty nie wiesz - ale pod Twą nieobecność, ale za zgodą Marka - macałem
koszmarek napisał/a:
deska flokowana
:mrgreen:
Powiem Ci, że wypas macie :wink: :mrgreen:

koszmarek - 05-09-2011, 21:48

Marcin-Krak napisał/a:
To ja dla rozluźnienia ;)

Ciotka - Ty nie wiesz - ale pod Twą nieobecność, ale za zgodą Marka - macałem
koszmarek napisał/a:
deska flokowana
:mrgreen:
Powiem Ci, że wypas macie :wink: :mrgreen:

no nie masz czego macać HĘ? :P

Hubeeert - 05-09-2011, 21:51

Nie jest drazliwy, ale nie chce do tego wracać tym bardziej, że jak to zrobiłem to jeszcze był to mój samochód i mogłem go nawet całego rozwalić gdybym miał na to ochotę.
Marcin-Krak - 05-09-2011, 21:53

koszmarek napisał/a:
no nie masz czego macać HĘ? :P

Wszyscy chodzili i oglądali te Miśki - ja to miałem 2 cele z nimi związanymi będąc na zlocie:
- przejechać się fajnym Miśkiem w kolumnie - dzięki Swinksowi się to udało ;)
i pomacać Waszą deskę - bo mi się podobywuje patent :P
Zresztą u Swinksa też jest całkiem całkiem w środku - tak niebiesko :mrgreen:

koszmarek - 05-09-2011, 22:01

dobra, wybaczę :P
Jogurt - 05-09-2011, 22:29

Marcin-Krak napisał/a:
Zresztą u Swinksa też jest całkiem całkiem w środku - tak niebiesko
po pijaku nie wsiadłeś do pewnej taksówki czasem ? :mrgreen:
Misiek :) - 05-09-2011, 23:06

Ja potwierdzę, że deska jest ok :)
Tylko boczki wyglądają jak nie od pary... ale już nie marudzę.
koszmarek napisał/a:
się przeszpachluje i będzie cacy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=VXjiP17nQpE

koszmarek, Auto jest jak kobieta. Bywa zazdrosne, czasem ma chumorki, ale potrafi się odwdzięczyć za włożony czas i pieniądz.

Marcin-Krak - 05-09-2011, 23:20

Jogurt napisał/a:
po pijaku nie wsiadłeś do pewnej taksówki czasem ? :mrgreen:

Nie :P Nie tylko w taxi sławnej jest niebiesko :P