To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Justyna Kowalczyk - fenomen, czy ciężka praca ?

Marcin-Krak - 23-12-2012, 18:25

Tuż przed TdS zaskakujące wieści płyną.
Marit B. nie wystartuje, a Norwegowie tak się przygotowywali do tego.
Nie sądzę, że te doniesienia o arytmii serca to jeden z elementów rozgrywki :roll:

A Justyna nie ma gdzie ćwiczyć - aczkolwiek ton wypowiedzi przywołuje mi na myśli powiedzenie o złej baletnicy i szukaniu wymówek na wszelki wypadek... choć oczywiście jak zwykle w takim wypadku PZN daje d... aż miło. Zamiast szybko coś zrobić - to nie robią nic.

JCH - 23-12-2012, 19:37

Marcin-Krak napisał/a:
A Justyna nie ma gdzie ćwiczyć....
Przecież tak jest co roku. W lecie nie ma trasy nartorolkowej, w zimie - nie ma śniegu. Tak jakby nie wiedziała gdzie żyje :lol:

Dziwna ta informacja z Norwegii... :roll: I oby okazała się "kaczką dziennikarską" lub oby okazało się, że wszystko w porządku z Marit. Bez niej wcale nie musi być łatwiej - mała Johaug jeśli nie potraci zbyt dużo w sprintach będzie jeszcze bardziej groźna niż w zeszłym roku :?

Kesz - 23-12-2012, 20:13

Powiem wam, że te płacze naszej Justsi czasem mnie irytują. Marit ma swoją taktykę, czasami lepiej nie startować, jeżeli ze zdrowiem coś nie w porządku :wink:
karolgt - 25-12-2012, 14:09

Kesz napisał/a:
Powiem wam, że te płacze naszej Justsi czasem mnie irytują.

to może zdradź jej tajemnicę gdzie ma trenować w Polsce to przestanie płakać a weźmie się za trenowanie.

cwaniak - 25-12-2012, 15:01

Kesz napisał/a:
Marit ma swoją taktykę, czasami lepiej nie startować, jeżeli ze zdrowiem coś nie w porządku

Wiesz u niej nigdy ze zdrowiem dobrze nie było, przecież ma astmę :roll: . A pewne "dopalacze" na jedno (astmę) pomogą, a na drugie zaszkodzą (serce)
karolgt napisał/a:
Kesz napisał/a:
Powiem wam, że te płacze naszej Justsi czasem mnie irytują.
.

No właśnie tez jestem ciekaw gdzie ma trenować,

Dj Lexus - 25-12-2012, 18:42

Kesz napisał/a:
Marit ma swoją taktykę

Już trenuje pod kontrolą lekarzy.
http://sport.interia.pl/j...arzy,nId,765467

JCH - 25-12-2012, 22:49

cwaniak napisał/a:
Kesz napisał/a:
Powiem wam, że te płacze naszej Justsi czasem mnie irytują..
No właśnie tez jestem ciekaw gdzie ma trenować,
Niech da z buta np. tutaj :arrow: bieg pod górę, na dół kolejką (żeby nóg nie połamać) ;) I tak ze dwa razy :lol: 8)

Stan infrastruktury w Polsce (jak widać) nie zmienia się od lat :roll: Na tym poziomie to chyba można już w lecie poczynić jakieś uzgodnienia typu: "słuchajcie, po 20 grudnia chcielibyśmy mieć do dyspozycji pętelkę 2 km, naśnieżoną ładnie, ze śladem do klasyka i do łyżwy. Wy dacie trasę, naśnieżanie, my damy Justynę, jakieś reklamy, gadżety sponsora, może zrobimy otwarty trening.... To jak, da się coś zrobić?"
A tak, wychodzi jak zwykle :) Oby, jak zwykle, Justyna wygrała Tour to nikt nie będzie o tym pamiętał :badgrin:

Marcin-Krak - 26-12-2012, 13:03

JCH napisał/a:
A tak, wychodzi jak zwykle :)

Bo u nas w kraju w większości instytucji panuje "niedasięizm" :evil:
Wierietielny dobrze powiedział, że nie zasługujemy na Olimpiadę - ale z drugiej strony na Euro też nie zasługiwaliśmy, też były same gruzy i kilka km autostrad, a jednak się udało i trochę rzeczy jednak poszło do przodu ...

Kesz - 27-12-2012, 10:14

Rok temu w Polsce tez nie za bardzo wyszło przygotowanie trasy :?
karolgt - 27-12-2012, 10:20

Kesz napisał/a:
Rok temu w Polsce tez nie za bardzo wyszło przygotowanie trasy :?

A Justynie to nie wolno narzekać :P

Krystian99 - 30-12-2012, 19:23

Justyna dzisiaj zrobiła bardzo dobrą robotę i za to wielkie gratulacje =D> =D> =D> =D> =D>
Powodzenia :wink:

JCH - 30-12-2012, 22:59

Nie miałem możliwości dziś oglądać transmisji ale jak usłyszałem, że miała 40 sek przewagi..... to się zastanawiam kiedy Johaug miałaby coś odrobić :?: W sprincie - nie bardzo, zawsze jej to słabo wychodzi. Będzie jeszcze jedna 10-tka klasykiem - to też nie bardzo. W pościgowym na 15 km? Jeżeli jest to wciąż ta sama trasa do Toblach to zdaje się, że tam jest dużo po równym i z górki, to nawet łyżwą Therese ma marne szanse coś odrobić :roll:
Jedynie (jak zwykle) pod Alpe Cermis będzie pruła jak maszyna do szycia ;) Jednak jeśli Justyna będzie mieć ponad 1-1,30 min przewagi (a wszystko na to wskazuje) to Tour wydaje się być wygrany :)

[ Dodano: 01-01-2013, 17:25 ]
To co.... 3:0 dla Justyny :mrgreen:
Bo i w prologu nie dała sobie uciec, 9 km klasykiem wygrała, a sprinta z kim miała wygrać to wygrała :) Z kim mogła pozwolić sobie przegrać - przegrała.
Jest dobrze :wav:

Ale Kiken Randall ... masakra jaki ogień :!:

Krystian99 - 01-01-2013, 20:17

No i Justynie nie udało się awansować do finału :| ale nie jest źle i tak prowadzi w całym cyklu (TDS) i ma dużą przewagę :P Cimamy dalej kciuki :wink:
Marcin-Krak - 02-01-2013, 09:54

A Norweżki nadal skutecznie robią wszystko, żeby zniechęcić do siebie :roll:
Kesz - 02-01-2013, 09:57

Przepuszczanie przed metą, to chyba niezbyt zgodne z duchem sportu :|