Nasze Miśki - Avance
Matejko - 01-08-2011, 11:51
no to po zrobieniu 900km przez weekend - amory i sprezyny ok, auto ciut nizej, wczesniej ostro pialo w gore, teraz jest ok
no i przy przejezdzie przez spiacego policjanta wczesniej przy predkosciach powyzej 5km/h bylo ostre walniecie - niby wiekszosc osob tak ma(przynajmniej derpin tak mowil), a teraz moge jechac 15 i nic pyk pyk i jade dalej
Anonymous - 01-08-2011, 12:07
Matejko napisał/a: | wczesniej przy predkosciach powyzej 5km/h bylo ostre walniecie - niby wiekszosc osob tak ma(przynajmniej derpin tak mowil), a teraz moge jechac 15 i nic pyk pyk i jade dalej |
naprawiłeś hehhe to może te większość osób w tym ja ma zepsute tylko u mnie to występuje jak przejadę właśnie szybciej niż 5km/h powiedział bym że właśnie występuje od 15km/h aż dziś sprawdzę
a ogólnie lepiej niż na org czy gorzej? twardo bardziej czy porównywalnie ?
Matejko - 01-08-2011, 14:21
porownywalnie, stary amor co byl wylany przy szybkiej zmianie pasow, gubil cisnienie, ze zaczal przod plywac, przy nowych mozna slalom robic i nic :)no i nizej stoi bo juz myslalem ze zderzak zdjalem przy wyjezdzaniu z garazu
Matejko - 01-09-2011, 08:49
zarowno gazownik, jak i kolega Owczar zauwazyli, ze w moim aucie sa roznice w czasach wtryskow na kazdej z glowic - nie jest roznica miedzy cylindrami, a miedzy cala glowica - w czym szukac przyczyny ??
KaWu - 01-09-2011, 10:39
Tylko na lpg jakie to roznice
Wrzuc foto.
Tomek - 01-09-2011, 11:31
Matejko napisał/a: | zarowno gazownik, jak i kolega Owczar zauwazyli, ze w moim aucie sa roznice w czasach wtryskow na kazdej z glowic - nie jest roznica miedzy cylindrami, a miedzy cala glowica - w czym szukac przyczyny ?? |
pewnie masz 2 listwy, bez kompensacji
Krzyzak - 01-09-2011, 15:55
Strzelam - zbyt niskie ciśnienie w oponie.
Matejko - 01-09-2011, 17:12
Cytat: | Strzelam - zbyt niskie ciśnienie w oponie. |
Darku za taki żart jestes 350zl w plecy
nie ma roznicy na benzynie i lpg jest to samo
Owczar moglby cos napisac, bo ja to z tego jestem cimny
Matejko - 01-09-2011, 17:20
tomek84 napisał/a: | pewnie masz 2 listwy, bez kompensacji |
jesli chodzi o lpg to mam 6 osobnych wtryskow
Matejko - 05-10-2011, 18:28
no to po amortyzatorach z przodu jestem przed wymiana amorow z tylu,
dzis wymienilem olej, wlalem mobila 2000 10W40 - mialy ucichnac popychacze, no i slychac jednego nadal, ale zdecydowanie mniej jak wczesniej
wybila sie lewa koncowka - kupilem 555 z kalamitka wiec zawsze moge dosmarowac
czeka mnie geometria ale najpierw zmienie te amory z tylu
Anonymous - 05-10-2011, 19:54
Matejko napisał/a: | wlalem mobila 2000 10W40 - mialy ucichnac popychacze, no i slychac jednego nadal, ale zdecydowanie mniej jak wczesniej |
lej valvo będzie spokój, ja ostatnio testowałem castrola i cykały jak głupie a po wlaniu valvo znowu spokój.
Matejko - 06-10-2011, 00:24
na mobilu tez zdecydowana poprawa, mysle ze kolejna dyszka za jakies 5miesiecy wiec sie wleje valvo,
amory tyl zmienione, mlot poszedl w ruch, szlifierka tez, ale wymienilem
jutro gejometria
Owczar - 06-10-2011, 00:55
KaWu napisał/a: | Tylko na lpg jakie to roznice | Matejko, podłącz się interfejsem, którym będziesz mógł podglądać korekty krótko i długoterminowe dla obu banków. Potestuj go na paliwie. Ja bym zaczął od sond. Odepnij mu obie sondy na pracującym silniku i zobacz co się będzie działo. Rozjazd korekt powodują czujniki, które są niezależne dla każdego banku, a tak się składa, że takimi czujnikami są tylko sondy. Nie przychodzi mi nic innego do głowy. Przepływka, TPS, czujnik temp silnika i inne, powodowałyby skoki korekt dla obu banków. Może być tak, że sonda w banku, w którym te czasy są dłuższe, powoli umiera. Mieści się jeszcze w zakresie, ale pracuje w innym przedziale, jest jakby mniej czuła.
Po odpięciu sond ECU powinno przejść w tryb awaryjny i wyrównać korekty. Jednak to nie da jeszcze odpowiedzi. Najlepiej byłoby zamienić sondy w bankach i sprawdzić, czy przypadkiem się sytuacja nie odwróci.
KaWu napisał/a: | Tylko na lpg jakie to roznice |
Nie pamiętam wartości, ale rozjazd był duży, a nawet bardzo duży.
Mateusz i popraw ten TPS w wolnej chwili.
Matejko napisał/a: | jesli chodzi o lpg to mam 6 osobnych wtryskow |
Tomkowi pewnie chodziło, o to, że są 2 listwy po 3 wtryski podłączone szeregowo bez kompensacji. Ale to nie to, bo problem jest też na PB.
Przypomniało mi się jeszcze wypadanie zapłonów. To też może mieć wpływ na korekty, ale nie wiadomo, czy przypadkiem go nie zalewa z innego powodu. Zmień przewody i kopułkę, bo z tego co pamiętam, to świece zmieniałeś.
Matejko - 06-10-2011, 09:09
Owczar
dzieki za post
nie odzywalem sie nic bo po prostu nie mialem czasu zeby nic ruszyc, dopiero wczoraj wymienilem koncowke ktora sie wybila w drodze na zlot, kabla jeszcze nie kupilem, elm327 mam, jak tylko zamowie to sie odzywam na pewno w przyszlym tygodniu
Owczar - 06-10-2011, 09:46
Elm327 plus digimoto i masz piękne wykresy korekt
|
|
|