To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Czarnula vel Czarna Ibi

vendetta - 11-05-2013, 22:47

OK, traktując ten temat jako informacyjny uprzejmie donoszę.
Pyknęło 160 tyś.
Felgi naprawione i odmalowane, wyglądają pięknie ( Łódź, ul. Balonowa - polecam!). Podrzucę fotkę jak zrobię.
Hamulce przód : Tarcze Brembo i klocki ATE.
Dodatkowo wymiana poduszek mcphersona i łożysk w ustrojstwie, plus lewy łącznik stabilizatora.
Jeździ się pięknie. Hamulce na dotarciu.

vendetta - 06-08-2013, 11:18

Turbina chyba kaput :( Czekam na telefon z warsztatu. Pięknie mi się ten urlop rozpoczyna ...
Marcin-Krak - 06-08-2013, 12:02

Oby to było tylko to "chyba".
Powodzenia.

vendetta - 06-08-2013, 17:10

Już po naprawie. Na szczęście to tylko problem ze sterownikiem podciśnienia :) I można gnać dalej :P
Fragu - 09-08-2013, 07:33

vendetta, standard, też to w audi robiłem ;)

...chociaż jeden warsztat od razu chciał wymieniać turlo <lol>

vendetta - 12-08-2013, 00:19

Czy problemy z tym sterownikiem wpływają na spalanie?? Zatankowałam i wyszło mi 9,3 a zwykle mam koło 7-8.
Fragu - 12-08-2013, 07:14

sterownikiem? W moim przypadku był to zawór sterujący. Spalania zwiększonego raczej nie miałem - chociaż nie jeździłem z nim długo. :roll:
vendetta - 21-11-2013, 18:27

Spalanie wróciło do normy, jednak po tamtej naprawie paliło się chceck engine. Wyrzuciło mi , że to błąd EGR. Jako, że nie było mi po drodze do warsztatu jeździłam dalej. Dzisiaj czas się znalazł, auto było u mechanika. Mam wymienioną osłonę przegubu zewnętrznego, naprawili mi coś w instalacji elektrycznej (jedno światło z tyłu gasło jak się naciskało hamulec) no i dodatkowo czyszczenie EGR. Podobno był strasznie zasyfiony. No, ale nic. Po wyjechaniu od nich lampka się nie paliła, podjechałam do sklepu, wsiadam a tu znowu :( Co jest kurcze? Jadę z reklamacją wrrr :(
Fragu - 21-11-2013, 20:20

vendetta, czyszczenie nie zawsze pomaga :roll:
vendetta - 26-11-2013, 20:43

Czarna była na poprawce, mechanik nie omieszkał sobie ją potestować :twisted: Coś przestawili w kompie (ciśnienie) i jest teraz lepiej, jakby miała jeszcze lepsze przyspieszenie i kontrolka dzisiaj się już nie świeci :) Nic nie płaciłam. Zobaczymy.
vendetta - 17-04-2015, 22:00

Nic się nie dzieje ... ;) jeździ, przebieg na dniach będzie 180 tyś.
Dzisiaj wymienione hamulce tył (tarcze i klocki) do tej pory chyba były ori :shock:
Plus prawy łącznik stabilizatora.

Problem jest z letnimi kołami, bo jak się okazało dwa przednie mają balony :( Chyba jest problem ze zbieżnością albo nie wiem z czym :( felgi pokrzywione a opony z balonami ...
Szkoda, że mi tego nie powiedzieli przy wymianie kól na zimowe wrrrrrr :axe:
Muszę kupić dwie nowe pirellki ech ... no i oddam na zbieżność od razu.
Coś jeszcze sprawdzić? I czy te nowe opony dać na przód czy na tył?

mkm - 18-04-2015, 10:45

Felgi czy mocno pokrzywione :wink:
Stan zawieszenia powinni zbadać na zbieżności - możesz ewentualnie podjechać jeszcze na sprawdzenie amortyzatorów, żeby wszystko było cacy :wink:

Co do nowych opon... to są dwie szkoły - "stara" i "nowa" :mrgreen: i obydwie mają swoje argumenty :mrgreen: - ja lepsze zakładam na przód.

vendetta - 18-04-2015, 12:22

Lipa ... dzisiaj zadzwonił koleś od felg i powiedział, że wszystkie 4 opony do wymiany :( Sam stwierdził, że nie ma sensu kupować z najwyższej półki przy naszych drogach i tak niskim profilu, miały 4 lata. Co kupić?
205/40/17

mkm - 18-04-2015, 14:05

Co znajdziesz w dobrej cenie :biggrin:
Najtaniej (z opon, a nie wyrobów oponopodobnych) to chyba Barum :wink:
Na oponeo maja teraz Kumho na promocji - poniżej 200zł :wink:

vendetta - 18-04-2015, 20:19

W tym rozmiarze nie ma na oponeo Barum ani Kumho (są po jednej sztuce)
Z tego rozmiaru mam np
Nankang, Kleber i Falken. Nigdy takich nie miałam. :|