To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Gaz w samochodzie - zakładać nie zakładać

Kofi - 27-09-2005, 00:05

A wtryskiwacze?
Powiedz mi czy masz taka opcje (bo slyszalem ze teraz juz sie tak robi) ze jak zabraknie gazu to sie automatycznie przelancza na benzyne...i czy jesli tak masz i juz to przetestujesz to napisz jakie sa odczucia....
Ciekawi mnie jak to dziala...
U mnie jak juz gaz jest na wykonczeniu to czuje ze samochod slabnie np przy 6 t obr. Pozniej przy 5
pozniej przy 4 i tak az do umarłęgo....
I na takim wykonczeniu jadac spokojnie na niskich obrotach i wysokim biegu bez przeciazania silnika jeszcze mozna sporo przejechac...ja jednak przelanczam na benzyne...czuje ze wtedy samochod mowi mi:
"DZIĘKUJE!"
:D

Karwoś - 27-09-2005, 21:28

Oczywiście że tak - jak już jest gaz na wykończeniu to mogę jechać bez gwałtownych przyspieszeń ale jak wcisne gaz gwałtowniej to automatycznie przerzuca na benzynkę - zaczyna migać lampka że na benzynie zaczął jechać awaryjnie i piszczy dzwoneczek i musze nacisnac przycisk że już wiem że to było awaryjne przełączenie. A cały układ to chyba Tomasetto ale dokładnie nie wiem bo papiery w samochodzie leżą i nie chce mi sie po nie iść po dzisiaj 9 h w robocie byłem:)
Kofi - 27-09-2005, 23:31

O. No to przyznam ze fajne rozwiazanie :)
A jaki masz przelacznik i gdzie zamontowany?
Pochwal sie fotką :D

BTW. Jak bys mial kiedys okazje zatankowac na LUKOIL to daj znac jak Ci sie samochod zachowywal. Mowia ze to bardzo dobry gaz a mi sie na nim jezdzi kiepsko.

Karwoś - 28-09-2005, 08:21

Ja jestem przekonany do BP w białymstoku.
Oczywiście dzisiaj postaram się zrobić fotki - mam nadzieje że nie będzie za ciemno i zdarze, bo koncze po 17 dyżur:-/

Anonymous - 03-11-2005, 09:10

Tylko co sie zalogowalem 1 raz na tym forum i mi galy wylazly ze ten watek jest dedykowany specjalnie mi :-) I tak uwazam, ze nie ma sensu jezdzic 10-cio letnim autem na benzynie, tym bardziej ze super chodzi na lpg.

Kilka dni temu widzialem, jak pewien gosc tankowal verve 98 do sigmy - pomyslamem: albo szaleniec, albo ma duzo kasy....
Pozdrawiam :-)

Karwoś - 03-11-2005, 10:08

No szczerze mówiąc jakbym miał kasę na benzynę i bym się jej ceną nie przejmował to nawet bym nie pomyślał o gazie - a założyłem bo wole oszczędzić szczególnie że za 2 miesięce wraca akcyza na benzynę a wraca większa niz była :D
JCH - 03-11-2005, 10:58

jaceksu25 napisał/a:
Kilka dni temu widzialem, jak pewien gosc tankowal verve 98 do sigmy - pomyslamem: albo szaleniec, albo ma duzo kasy....

kordian :?:

Anonymous - 03-11-2005, 11:15

Skad on jest?
JCH - 03-11-2005, 12:25

jaceksu25 napisał/a:
Skad on jest?

Z Boćków :) Ale gdzie to jest to nie wiem.
A tu masz wątek o kordiana przedłużeniu męskości, jak sam to nazwał ;)
Wątek

Anonymous - 05-11-2005, 09:41

Nie to nie on, tamta byla w kombi :-)