To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Torp12 - 19-09-2011, 23:21

Sveno i Tomii no ale co tu wiecej sie rozpisywac:) Kupujesz expandora, na otwartej klapie jedno ucho zachaczasz o mocowanie sprezyny do budy, przeciagasz przez srodek sprezyny wyciagasz z drugiej strony i wracasz po zewnetrznej stronie sprezyny. I znowu to samo. Ja zrobilem 3 petle i na koniec zachaczylem drugie ucho do mocowidla w klapie:) O trytetkach tez myslalem ze to moze trzeszczec i pekac a tak jest git:) Jesli nadal to bedzie dla was niejasne to jutro zrobie foty;)

Expandory kupilem takie

Torp12 - 22-09-2011, 23:06

No dobra dzisiaj w końcu akcja z m6riano i listwa ledowa wskoczyła do bagażnika:] Widno że można operacje robic;) Przy okazji wyszlo ze podswietlenie tablicy jest przepalone wiec tez tam jakies super hiper Marionowe ledy wskoczyly;)

Torp12 - 24-09-2011, 21:50

Kumpel zrobil mi mały virtual tuning i teraz mam dylemat ktora opcja jest najlepsza:) Podzielcie sie Waszym zdaniem;)

Tak jest :

A tak może być:

Albo tak:

Ja powiem szczerze ze na ta chwile sam juz nie wiem jak jest lepiej;)

deejay - 24-09-2011, 22:13

Torp12 napisał/a:
Ja powiem szczerze ze na ta chwile sam juz nie wiem jak jest lepiej;

Dla mnie przy tym zderzaku tylko oryginał istnieje , wygląda najlepiej :wink:

m6riano - 25-09-2011, 05:50

2 opcja...fajnie wygląda...
fj_mike - 25-09-2011, 10:24

Gdybym miał wybierać dla siebie to druga opcja ;)
Tomii - 25-09-2011, 10:32

dla mnie w tej wersji autka podoba się tylko oryginał
Torp12 - 29-09-2011, 18:39

Co do grilla widze ze wszyscy maja opinie podoba do mnie... Albo oryginal albo pod kolor. No coz zobaczymy co czas przyniesie;)

Poki co trzeba sie zbroic na zime:D Takze nowa bateryjka kupiona:

Bosch 72Ah 680 A
W weekend przy okazji innych licznych zaplanowanych prac zagosci w "paszczy" rekina;)

deejay - 29-09-2011, 19:23

Torp12 napisał/a:
Bosch 72Ah 680 A

Spory zapas "mocy" bedzie :wink:

m6riano - 29-09-2011, 19:54

deejay napisał/a:
Torp12 napisał/a:
Bosch 72Ah 680 A

Ja mam 60 i styka...72 moim zdaniem za duża..tym bardziej jeśli będziesz "szedł" w ledy

Torp12 - 29-09-2011, 20:10

deejay napisał/a:

Taki byl plan:)

Mariano ledy sa te co sa i wiecej juz raczej nie bedzie:) Poza tym jutro koncze wzmacniacz wiec troche mocy sie przyda:)

Tomii - 30-09-2011, 10:35

deejay napisał/a:
Torp12 napisał/a:
Bosch 72Ah 680 A

za duży, będzie cały czas niedoładowany

Torp12 - 03-10-2011, 23:36

Ufff dopiero po weekendzie chwila by cos napisac...
Generalnie jakos tak prace sie zeszly na siebie i rozmontowalem caly uklad dolotowy, no bez kolektora. Zdjolem przepustnice, waz gumowy, puszke filtra, i lapacz powietrza. Wszystko wymyte wyczyszczone. Nawet odczyscilem i pomalowalem cybanty na tym gumowym łączniku;)
Dalej wylecial stary akumulator, wymyty ten plastik pod nim, wyjeta i zabezpieczona podstawa akumulatora. O dziwo nie byla w zlym stanie jak u co poniektórych;) Mocowanie aku tez "odswiezone":)
Dodatkowo skonczylem wzmacniacz i chwilowo bedzie chyba tyle bo sie malo czasu zrobilo...

Niestety nie wszystko jest rozowo... Rozbiorka dolotu miala cel... Opadajace obroty przy ruszaniu. Na postoju obroty stoja jak zaczarowane a przy ruszaniu bez gazu prawie zadlawiaja silnik. No i niestety ale wymycie przepustnicy i krokowca nie pomoglo... W ruch pojdzie komp i zobaczymy co to pokaze.

Niestety zdjec nie ma bo aparat wyszedl, a komorka nie dala rady.

sveno - 04-10-2011, 22:13

Torp12 napisał/a:
Na postoju obroty stoja jak zaczarowane a przy ruszaniu bez gazu prawie zadlawiaja silnik. .

Rozumiem, że próbujesz ruszać bez gazu? Tak jak Dieslem? W 2.0 wydaj mi się to nierealne, w V6 trzeba bardzo delikatnie operować sprzęgłem coby ruszyć bez gazu a i to się czasem nie udaje, czasami jak za szybko puszcza się sprzęgło to obroty spadają do takiego stopnia, że zapala się kontrolka TCL OFF. Moim zdanie nie masz się czym przejmować bo to nie Diesel, żeby ruszać bez gazu, za mało momentu na biegu jałowym :)

Torp12 - 04-10-2011, 22:25

Sveno Dobrze rozumiesz ze bez gazu. Jednak cos jest na rzeczy, poniewaz do tej pory przy normalnym ruszaniu nie mialem zadnych problemow, a ostatnio potrafil mi zgasnac...