To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nadszedl czas na GALANTA!!!

sveno - 23-07-2011, 23:21

wicek napisał/a:
Mam dwa;)
no to git, teraz szukaj przełącznika od TCL pod deską :) pewnie wpadł :P
wicek napisał/a:
sveno co to za przycisk po środku masz? :] kolo regulacji świateł
to jest "wyświetlaczo-bipper" od czujników parkowania z tyłu, na dole tego plastiku są diody a na środku baaaardzo głośna syrena alarmowa, bardzo dobrze to działa, choć nie jest to salonowe wyposażenie, dołożył to Szwajcar prawdopodobnie po tym jak cofnął w jakąś rurkę/drzewo i zagiął zderzak i klape :(
luckyluck - 23-07-2011, 23:32

wicek napisał/a:

Ja teraz sprawdzam, na razie zrobiłem 32, mam w bagażniku 5L PB95 ;P

Tylko pamiętaj co by czasem przez przypadek tego baniaka z bagażnika nie wystawić, podczas niedzielnych porządków. :lol:

wicek - 23-07-2011, 23:50

Cytat:
to jest "wyświetlaczo-bipper" od czujników parkowania z tyłu, na dole tego plastiku są diody a na środku baaaardzo głośna syrena alarmowa, bardzo dobrze to działa, choć nie jest to salonowe wyposażenie, dołożył to Szwajcar prawdopodobnie po tym jak cofnął w jakąś rurkę/drzewo i zagiął zderzak i klapę

fajny bajer muszę nad takim czymś pomyśleć ;)

Cytat:
Tylko pamiętaj co by czasem przez przypadek tego baniaka z bagażnika nie wystawić, podczas niedzielnych porządków. :lol:

he he nie no pamiętam cały czas ;D

m6riano - 24-07-2011, 09:03

sveno napisał/a:
wicek napisał/a:
Mam dwa;)
no to git, teraz szukaj przełącznika od TCL pod deską :) pewnie wpadł :P

Albo ktoś go wyjął...odchyl ta klapeczke z przyciskami i zajrzyj do środka..powinien być podłączony do żółtej kosteczki..

wicek - 24-07-2011, 12:15

Wygląda to tak:

[URL= Uploaded with ImageShack.us]foto:[/URL]

Teraz trzeba kupić guzik :/

m6riano - 24-07-2011, 12:46

Głębiej raczej nie wpadło...jak będziesz kupować to zapytaj o dwa...ja tez sie rozejrze..bo chce do siebie...;-)
wicek - 24-07-2011, 12:51

Nie ma problemu, a ty tez nie masz czy ci się popsuł?
Krzyzak - 24-07-2011, 22:09

sveno napisał/a:
albo odwrotnie

odwrotnie :)

wicek napisał/a:
Ile na rezerwie można zrobić km?

A jakie masz średnie spalanie? Bo wystarczy od rezerwy zatankować full i już wiesz, ile zostało. Bak ma 64 litry, jak zatankujesz 57, to zostało 7. Przy spalaniu 10/100 zrobisz na rezerwie 70 km. Proste?

wicek - 24-07-2011, 22:21

Nie wiem ile mi pali właśnie go testuje ;)
Wole wyjechać all paliwo i zobaczę ile przejadę na rezerwie później tankowanie full, przejechanie 100km i znowu tankowanie...

m6riano - 25-07-2011, 10:11

wicek napisał/a:
Nie ma problemu, a ty tez nie masz czy ci się popsuł?

Nie mam w ogóle TCLa ale jak podłączyłem sam przycisk to sie świeci...więc zrobię go na niebiesko...;-)

KaWu - 25-07-2011, 10:35

wicek napisał/a:
Nie wiem ile mi pali właśnie go testuje
Wole wyjechać all paliwo i zobaczę ile przejadę na rezerwie później tankowanie full, przejechanie 100km i znowu tankowanie...

Wolałbym na twoim miejscu sprawdzanie jako tankowanie pod korek i nie wyjezdzanie do sucha paliwa.
Nie obciazasz tak pompy paliwa-szczegolnie teraz w "cieplych" temperaturach.

m6riano - 25-07-2011, 12:25

Pewnie...lepiej zrobić np. 200 lub 300km i zatankować do pełna..
Tomek - 25-07-2011, 12:33

m6riano napisał/a:
Pewnie...lepiej zrobić np. 200 lub 300km i zatankować do pełna..

no jasne, to każdy wie

ale kolega wicek chce koniecznie sprawdzic ile przejedzie na rezerwie, co nie ma wiekszego sensu
bo raz na rezerwie zrobisz 60km, raz 80 - w zaleznosci od benki, stylu jazdy, trasy itp

sveno - 25-07-2011, 12:37

tomek84 napisał/a:
bo raz na rezerwie zrobisz 60km, raz 80 - w zaleznosci od benki, stylu jazdy, trasy itp
poza tym ten wskaznik w Galantach jest precyzyjny jak shotgun, rezerwa się zaświeci po 5km zgaśnie potem znowu po 20km się zaświeci i jak tu mierzyć kiedy tak naprawdę się zaświeciła? Jedno jest pewne, zaświeca się jak wskazówka pokazuje E :)
wicek - 25-07-2011, 12:37

Ok rozumiem, przekonaliście mnie ;)
Zrobię tak jak napisał m6riano