[97-04]Galant EAxA/W - Podwójne halogeny w galancie
yahoo_wlkp - 22-02-2016, 20:44
sveno wielkie dzięki. Wiszę Ci browara
ma_ko - 21-03-2017, 15:58
Podepnę się pod wątek, przeczytałem cały temat ale nie rozumiem dalej. Chciałbym zamontować sobie własnie takie podwójne halogeny, i teraz: kupuje to http://www.ebay.com/itm/M...XVYx6uR&vxp=mtr
tylko przykład, nie patrzcie na cene i co jeszcze? Czy ten przekaźnik z poprzedniej strony wystarczy?
Czego nie rozumiem to czy te zewnętrzne lampy to są dalekosiężne (po to ten przekaźnik tak?) tylko i wyłącznie, czy też można jej przerobić żeby zapalały się wraz z kierunkami? Dzięki za odp.
Hugo - 21-03-2017, 16:20
Fabrycznie te zewnętrzne lampy w wersji VR-4 służą do doświetlania zakrętów. Jest tam żarówka P21W. Są przez przekaźnik połączone z kierunkowskazami i uruchamiają się po włączeniu odpowiedniego kierunkowskazu i powyżej danej prędkości. Te wewnętrzne lampy służą jak w zwykłych halogenach jako lampy przeciemgielne i jest tam żarówka H3.
Zewnętrzne można bez problemu przerobić do doświetlania zakrętów za pomocą tego zestawu: http://allegro.pl/modul-d...5014244768.html
Sam będę to montował w tym roku.
piotrkor1 - 21-03-2017, 20:38
Hugo napisał/a: | powyżej danej prędkości |
Prędkość nie ma z tym nic wspólnego.Na postoju jak włączysz kierunek to też się zapali ta żarówka od doświetlania w halogenie.
Hugo - 21-03-2017, 20:50
piotrkor1 napisał/a: | Prędkość nie ma z tym nic wspólnego.Na postoju jak włączysz kierunek to też się zapali ta żarówka od doświetlania w halogenie | A to sorki, myślałem, że w oryginale to jest bardziej zaawansowany układ. W takim razie to bardzo dobrze, bo po montażu tego modułu z linku będzie w 100% jak oryginał.
ma_ko - 21-03-2017, 21:36
OK, dzięki za odpowiedzi choć też gdzieś słyszałem że zależy to od prędkości ale nie pamiętam gdzie, może chodziło o inny wóz. Pozostaje polować na takie lapki w przystępnej cenie.
[ Dodano: 24-03-2017, 10:02 ]
Sorki za post pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie, Na 1 stronie ktoś pisał że w tych podwójnych za szybką, była opcja albo dalekosiężne albo doświetlanie kierunków i zależało to od lustra, czy ktoś może to potwierdzić? Jeśli tak to wychodzi na to że są dwa typy takich lamp tak? Więc mogę kupić z myślą o doświetlaniu, a okażą się dalekosiężne albo na odwrót? Dzięki za odp.
Hugo - 24-03-2017, 14:20
Jeśli nawet były 2 rodzaje to poproś sprzedawcę żeby sprawdził jaka żarówka jest w tych zewnętrznych lustrach. Jak P21W to masz doświetlanie, jak H1 lub H3 to masz dalekosiężne, choć szczerze wątpię by były inne niż do doświetlania zakrętów.
lortek - 22-05-2017, 20:48
A ja mam pytanko z innej beczki. Czy jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy żarnik w halogenie tym zewnętrznym ( od doświetlAnia zakrętów) jest taki sam jak od halogenu ? Czy można gdzieś dokupić taki żarnik bo potrzebuje wymienić i nie wiem czy dokupić zwykły, czy avancowy, czy może nie będą te pasowały. Będę wdzięczny za pomoc.
Hugo - 22-05-2017, 21:11
lortek, piszesz o halogenach z VR-4?
lortek - 22-05-2017, 21:20
Tak chodzi mi o hslogeny VR 4.
Hugo - 23-05-2017, 07:39
No to w doświetlaniu zakrętów masz żarówkę P21W, czyli taką samą jak np. do białego kierunkowskazu przy reflektorze. W światłach przeciwmgielnych (wewnętrznych) jest żarówka H3 (tak samo jak w Avance).
lortek - 23-05-2017, 07:54
A jak jest z odbłyśnikami. Bo w sumie o nie mi chodziło ale źle się wyraziłem.
Hugo - 23-05-2017, 08:12
lortek napisał/a: | A jak jest z odbłyśnikami. Bo w sumie o nie mi chodziło ale źle się wyraziłem | Są chyba takie same. Oba gładkie z tego co pamiętam. Jeśli chodzi o kształt to się różnią, każdy pasuje w swoje miejsce, bo mają specjalne wycięcia w innych miejscach.
lortek - 23-05-2017, 08:45
Czyli jakbym chciał wymienić ten od doświetlenia zakrętów to musze szukać konkretnie tego, nie podejdzie ten od halogenu (Avancowego), a jest to jednoznaczne z niemożliwością odnalezienia takiego odbłyśnika
Hugo - 23-05-2017, 09:31
lortek napisał/a: | Czyli jakbym chciał wymienić ten od doświetlenia zakrętów to musze szukać konkretnie tego, nie podejdzie ten od halogenu (Avancowego), a jest to jednoznaczne z niemożliwością odnalezienia takiego odbłyśnika | Na 99% tak. A co z oryginalnym się stało? Zgnił od wody w halogenie? Pewnie po małych rzeźbach dopasujesz odbłyśnik od przeciwmgielnych. poza tym wszystko zakrywa czarna maskownica, więc sporo da się ukryć pod nią.
|
|
|