Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII
-WALDOR- - 18-08-2011, 06:06
joachim69 napisał/a: | a te sąsiady kolegi Waldora nie mogą sobie po prostu zakupić zimówek
jakoś jeździłem tym cudem techniki i nie uświadczyłem zazdrosnych min sąsiadów
całe szczęście że są jeszcze producenci, którzy umieją zrobić szybkiego dobrze prowadzącego się suva w którego wnętrzu kierowca nie czuje się jak w TU 154
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd jest tak wychwalany głównie przez tych , którzy do tej pory jeździli FWD a teraz nagle poczuli się panami drogi za sprawą AWD. |
A "SĄSIADY " maja zimówki, tyle ,ze one raczej słabo jeżdżą w kopnym śniegu...a może to zabrzmi dziwnie ale drogi nieutwardzone są wyłączone z odśnieżania a i te utwardzone podzielone są na klasy wiec ostatnia klasa odśnieżania(np.osiedlówki) jest jak skończą z tymi przed nią...wiec jak nocą spadnie 20cm śniegu to w aucie z prześwitem 13-14 cm po przejechaniu 50m wygina się od pchania śniegu chłodnica...(żeby nie być gołosłownym wymieniałem wygiętą chłodnicę w aucie zony)
a co do doświadczenia w jeździe samochodami z napędem 4x4 to pomykam nimi od 6 lat..tylko jeepem grand cherokee przejechałem w tym czasie prawie 140tys km...nie oznacza to ,ze jestem ekspertem off road-u ale pogląd na taka jazdę mam...i wcale się nie czuje panem drogi, wiec proszę nie mierz mnie Swoja miarką...
DJ Fazi - 18-08-2011, 06:42
joachim69 napisał/a: | a te sąsiady kolegi Waldora nie mogą sobie po prostu zakupić zimówek
całe szczęście że są jeszcze producenci, którzy umieją zrobić szybkiego dobrze prowadzącego się suva w którego wnętrzu kierowca nie czuje się jak w TU 154
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd jest tak wychwalany głównie przez tych , którzy do tej pory jeździli FWD a teraz nagle poczuli się panami drogi za sprawą AWD. |
Ta Twoja uszczypliwość jest już nudna, żałosny jesteś w swoich postach.
borsak1 - 18-08-2011, 09:31
@joachim póki co sam czujesz się jak król. Taka dziecinna zabawa czytajac twoje wypowiedzi wy macie badziew bo ja mam BMW. A wiesz znajomy znajomego zanjomej ma Majbaha ot co
Muciek - 18-08-2011, 09:40
Widzę, że wystarczy kupić X5 i czuć się jak pan i władca. Nie każdego stać na taką furę, ale widzę że niektórzy i tak czują się równiejsi od innych bo jeżdżą z niebieskim śmigłem na masce. Tata mojego kumpla ma BMW 760Li E66 i zachowuje się jak normalny człowiek, wręcz nawet bardzo i nie czuje się lepszy bo jeździ autem za kilkaset tysięcy złotych...
regon - 18-08-2011, 09:46
Joasiu a czy już nauczyłeś się korzystać z wycieraczek?
13zbyszek13 - 18-08-2011, 09:52
Kolego milionerze od BMW przestań zadzierać nos do góry,
nie każdego stać na to co Ciebie.
Nie każdy chce jeździć bryczką ze stajni Będziesz Miał Wydatki / BMW /,
nie mierz wszystkich swoją miarką,
daj na luz.
arturodob - 18-08-2011, 10:15 Temat postu: outlander super autko sluchajcie panowie moje zdanie outlander to super autko ja mam przejechane 51 tys i naprawde leje tylko rope i smigam a propo bmw moj kumpel ma od nowosci x5 w benzynie dal ponad 400 tys zl i autko ma 2 lat i prawie wogile nim nie jezdzi bo caly czas na serwisie stoi bo cały czas mu sie psuje !!!! tak wiec nie ma reguły a podrugie znam ludzi co naprawde maja super bryki i sa normalnymi ludzmi i w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!!
pozdrawiam
13zbyszek13 - 18-08-2011, 10:21
arturodob napisał/a: | w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!! |
tu też nie widać tylko słychać
Muciek - 18-08-2011, 11:13
13zbyszek13 napisał/a: | arturodob napisał/a: | w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!! |
tu też nie widać tylko słychać |
krzychu - 18-08-2011, 11:25
joachim69 napisał/a: |
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd |
Nie rozumiem, to ten w BMW jest lepszy? Może przez pierwsze 100m w terenie o luźnej nawierzchni do puki elektronika nie uzna że przegrzała hamulce i przestanie ingerować w podział mocy między kołami. W Outku cały czas mogą ciągnąć co najmniej 2 koła - w BMW po chwili będzie kręciło się tylko 1 (mówię o luźnym terenie lub problemie z ruszeniem z miejsca).
borsak1 - 18-08-2011, 12:15
@joachim ja nie rozumiem jednego twojego dziecinnego zachowania. Każdy z tego forum wie że nie przepadasz za outlanderem masz już śmigło więc nie wiem po co tutaj zaglądasz. Nie wydaje mi się abyś miał tu jakiś swoich fanów . A jeśli już zaglądasz to się zachowuj jak przystało na zamożnego szlachcica z BMW bo gotów jestem pomyśleć że wcale nie jesteś szlachcicem z BMW
Muciek - 18-08-2011, 12:16
krzychu napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: |
Nie rozumiem, to ten w BMW jest lepszy? Może przez pierwsze 100m w terenie o luźnej nawierzchni do puki elektronika nie uzna że przegrzała hamulce i przestanie ingerować w podział mocy między kołami. W Outku cały czas mogą ciągnąć co najmniej 2 koła - w BMW po chwili będzie kręciło się tylko 1 (mówię o luźnym terenie lub problemie z ruszeniem z miejsca). |
No, ale BMW chyba trochę lepiej poradzi sobie w terenie. X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło.
krzychu - 18-08-2011, 12:24
Muciek napisał/a: | X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło. |
Przez krótki czas. Na chwilę tak, pojeździsz chwilę dłużej i system się wyłączy i wtedy moc będzie trafiała na to koło które ma najmniejszy opór. Nie mówię że to zły system bo np. żeby wyjechać z zaspy to może nawet lepiej się spisze. Wszystko ma swoje wady i zalety. Nie uważam żeby ten system w BMW był jakoś o klasę lepszy. Wręcz jest gorszy i nadrabia elektroniką.
Po prostu ukłuło mnie to zdanie:
joachim69 napisał/a: |
Muciek - 18-08-2011, 13:44
krzychu napisał/a: | Muciek napisał/a: | X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło. |
Przez krótki czas. Na chwilę tak, pojeździsz chwilę dłużej i system się wyłączy i wtedy moc będzie trafiała na to koło które ma najmniejszy opór. Nie mówię że to zły system bo np. żeby wyjechać z zaspy to może nawet lepiej się spisze. Wszystko ma swoje wady i zalety. Nie uważam żeby ten system w BMW był jakoś o klasę lepszy. Wręcz jest gorszy i nadrabia elektroniką.
Po prostu ukłuło mnie to zdanie:
13zbyszek13 napisał/a: |
|
Mnie też to ukłuło, jak zresztą większość postów tego narzekającego pana. I proszę o poprawienie, ponieważ to nie kolega zbyszek jest autorem tych słów, tylko właśnie narzekający pan joachim.
krzychu - 18-08-2011, 14:00
Muciek napisał/a: | I proszę o poprawienie, ponieważ to nie kolega zbyszek jest autorem tych słów, tylko właśnie narzekający pan joachim. |
Faktycznie Poprawione.
|
|
|