To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII

-WALDOR- - 18-08-2011, 06:06

joachim69 napisał/a:
a te sąsiady kolegi Waldora nie mogą sobie po prostu zakupić zimówek :lol: :lol:
jakoś jeździłem tym cudem techniki i nie uświadczyłem zazdrosnych min sąsiadów :lol:
całe szczęście że są jeszcze producenci, którzy umieją zrobić szybkiego dobrze prowadzącego się suva w którego wnętrzu kierowca nie czuje się jak w TU 154 :?
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd jest tak wychwalany głównie przez tych , którzy do tej pory jeździli FWD a teraz nagle poczuli się panami drogi za sprawą AWD.

A "SĄSIADY " maja zimówki, tyle ,ze one raczej słabo jeżdżą w kopnym śniegu...a może to zabrzmi dziwnie ale drogi nieutwardzone są wyłączone z odśnieżania a i te utwardzone podzielone są na klasy wiec ostatnia klasa odśnieżania(np.osiedlówki) jest jak skończą z tymi przed nią...wiec jak nocą spadnie 20cm śniegu to w aucie z prześwitem 13-14 cm po przejechaniu 50m wygina się od pchania śniegu chłodnica...(żeby nie być gołosłownym wymieniałem wygiętą chłodnicę w aucie zony)
a co do doświadczenia w jeździe samochodami z napędem 4x4 to pomykam nimi od 6 lat..tylko jeepem grand cherokee przejechałem w tym czasie prawie 140tys km...nie oznacza to ,ze jestem ekspertem off road-u ale pogląd na taka jazdę mam...i wcale się nie czuje panem drogi, wiec proszę nie mierz mnie Swoja miarką...

DJ Fazi - 18-08-2011, 06:42

joachim69 napisał/a:
a te sąsiady kolegi Waldora nie mogą sobie po prostu zakupić zimówek :lol: :lol:
jakoś jeździłem tym cudem techniki i nie uświadczyłem zazdrosnych min sąsiadów :lol:
całe szczęście że są jeszcze producenci, którzy umieją zrobić szybkiego dobrze prowadzącego się suva w którego wnętrzu kierowca nie czuje się jak w TU 154 :?
Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd jest tak wychwalany głównie przez tych , którzy do tej pory jeździli FWD a teraz nagle poczuli się panami drogi za sprawą AWD.

Ta Twoja uszczypliwość jest już nudna, żałosny jesteś w swoich postach.

borsak1 - 18-08-2011, 09:31

@joachim póki co sam czujesz się jak król. Taka dziecinna zabawa czytajac twoje wypowiedzi wy macie badziew bo ja mam BMW. A wiesz znajomy znajomego zanjomej ma Majbaha ot co
Muciek - 18-08-2011, 09:40

Widzę, że wystarczy kupić X5 i czuć się jak pan i władca. Nie każdego stać na taką furę, ale widzę że niektórzy i tak czują się równiejsi od innych bo jeżdżą z niebieskim śmigłem na masce. Tata mojego kumpla ma BMW 760Li E66 i zachowuje się jak normalny człowiek, wręcz nawet bardzo i nie czuje się lepszy bo jeździ autem za kilkaset tysięcy złotych... :roll:
regon - 18-08-2011, 09:46

joachim69 napisał/a:

Joasiu a czy już nauczyłeś się korzystać z wycieraczek?

13zbyszek13 - 18-08-2011, 09:52

joachim69 napisał/a:

Kolego milionerze od BMW przestań zadzierać nos do góry,
nie każdego stać na to co Ciebie.
Nie każdy chce jeździć bryczką ze stajni Będziesz Miał Wydatki / BMW /,
nie mierz wszystkich swoją miarką,
daj na luz.

arturodob - 18-08-2011, 10:15
Temat postu: outlander super autko
sluchajcie panowie moje zdanie outlander to super autko ja mam przejechane 51 tys i naprawde leje tylko rope i smigam a propo bmw moj kumpel ma od nowosci x5 w benzynie dal ponad 400 tys zl i autko ma 2 lat i prawie wogile nim nie jezdzi bo caly czas na serwisie stoi bo cały czas mu sie psuje !!!! tak wiec nie ma reguły a podrugie znam ludzi co naprawde maja super bryki i sa normalnymi ludzmi i w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!!
pozdrawiam

13zbyszek13 - 18-08-2011, 10:21

arturodob napisał/a:
w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!!

tu też nie widać tylko słychać

Muciek - 18-08-2011, 11:13

13zbyszek13 napisał/a:
arturodob napisał/a:
w cale nie widac ze maja bardzo duzo kasy !!!

tu też nie widać tylko słychać

:badgrin: :badgrin:

krzychu - 18-08-2011, 11:25

joachim69 napisał/a:

Strasznie to dziwnie brzmi jak ten chałowaty napęd

Nie rozumiem, to ten w BMW jest lepszy? :shock: Może przez pierwsze 100m w terenie o luźnej nawierzchni do puki elektronika nie uzna że przegrzała hamulce i przestanie ingerować w podział mocy między kołami. W Outku cały czas mogą ciągnąć co najmniej 2 koła - w BMW po chwili będzie kręciło się tylko 1 (mówię o luźnym terenie lub problemie z ruszeniem z miejsca).

borsak1 - 18-08-2011, 12:15

@joachim ja nie rozumiem jednego twojego dziecinnego zachowania. Każdy z tego forum wie że nie przepadasz za outlanderem masz już śmigło więc nie wiem po co tutaj zaglądasz. Nie wydaje mi się abyś miał tu jakiś swoich fanów :p . A jeśli już zaglądasz to się zachowuj jak przystało na zamożnego szlachcica z BMW bo gotów jestem pomyśleć że wcale nie jesteś szlachcicem z BMW
Muciek - 18-08-2011, 12:16

krzychu napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:

Nie rozumiem, to ten w BMW jest lepszy? :shock: Może przez pierwsze 100m w terenie o luźnej nawierzchni do puki elektronika nie uzna że przegrzała hamulce i przestanie ingerować w podział mocy między kołami. W Outku cały czas mogą ciągnąć co najmniej 2 koła - w BMW po chwili będzie kręciło się tylko 1 (mówię o luźnym terenie lub problemie z ruszeniem z miejsca).

No, ale BMW chyba trochę lepiej poradzi sobie w terenie. X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło.

krzychu - 18-08-2011, 12:24

Muciek napisał/a:
X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło.

Przez krótki czas. Na chwilę tak, pojeździsz chwilę dłużej i system się wyłączy i wtedy moc będzie trafiała na to koło które ma najmniejszy opór. Nie mówię że to zły system bo np. żeby wyjechać z zaspy to może nawet lepiej się spisze. Wszystko ma swoje wady i zalety. Nie uważam żeby ten system w BMW był jakoś o klasę lepszy. Wręcz jest gorszy i nadrabia elektroniką.

Po prostu ukłuło mnie to zdanie:
joachim69 napisał/a:

Muciek - 18-08-2011, 13:44

krzychu napisał/a:
Muciek napisał/a:
X-Drive jako pierwszy 3 lata temu zdobył możliwość, że 100% mocy przekazywane jest na 1 koło.

Przez krótki czas. Na chwilę tak, pojeździsz chwilę dłużej i system się wyłączy i wtedy moc będzie trafiała na to koło które ma najmniejszy opór. Nie mówię że to zły system bo np. żeby wyjechać z zaspy to może nawet lepiej się spisze. Wszystko ma swoje wady i zalety. Nie uważam żeby ten system w BMW był jakoś o klasę lepszy. Wręcz jest gorszy i nadrabia elektroniką.

Po prostu ukłuło mnie to zdanie:
13zbyszek13 napisał/a:

Mnie też to ukłuło, jak zresztą większość postów tego narzekającego pana. I proszę o poprawienie, ponieważ to nie kolega zbyszek jest autorem tych słów, tylko właśnie narzekający pan joachim.

krzychu - 18-08-2011, 14:00

Muciek napisał/a:
I proszę o poprawienie, ponieważ to nie kolega zbyszek jest autorem tych słów, tylko właśnie narzekający pan joachim.

Faktycznie :oops: Poprawione.