To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi

bbandi - 29-06-2012, 12:20

Hugo napisał/a:
Dlaczego 10W40 (pewnie my ślałeś, ze będzie gęstszy i mniej będzie ubywać), większe byłoby prawdopodobieństwo, że nie będzie ubywać 5W40.

No nic zobaczymy co z tego wyjdzie, silnik na pewno ładniej pracuje niz gdy zalałem świeżym Castrolem w tamtym roku. Uszczelki też bym sobie wymienił ale kasy brak ostatnio no i ważniejsze dla mnie to oponki kupić :( .
Na te wycieki co teraz są śmiało można przymnknąć oko wiadomo że najlepiej by było żeby ich nie było :)

Acha Hugo, Tyś malował kierownice?, bo zamówiłem "renoskór w zestawie z acetonem" za całe 18zł :shock:

Hugo - 29-06-2012, 13:09

bbandi napisał/a:
Acha Hugo, Tyś malował kierownice?, bo zamówiłem "renoskór w zestawie z acetonem" za całe 18zł
Tak. Pierwszy raz robiłem Renoskórem, ale po kilku miesiacach zeszło. Teraz już drugi raz polakierowałem Motipem w spray-u. Trzyma dłużej niż Renoskór.
xluki - 29-06-2012, 14:40

bbandi napisał/a:
Silnika nie słychać , wiadomo świeżość...zobaczymy czy w porównaniu z Castrolem nie bedzie ubywać Valvo.
różnicę zobaczysz kolosalną... Valvoline nic nie ubywa, gdzie po tym samym czasie Castrola trzeba było deczko dolać. NIe tylko ja jeden zauważyłem tendecje do znikania Castrola w silniku, który nie ma wycieków i jest w bardzo dobrej kondycji.
bbandi - 01-07-2012, 23:46

xluki napisał/a:
różnicę zobaczysz kolosalną... Valvoline nic nie ubywa, gdzie po tym samym czasie Castrola trzeba było deczko dolać. NIe tylko ja jeden zauważyłem tendecje do znikania Castrola w silniku, który nie ma wycieków i jest w bardzo dobrej kondycji.

No pojeździłem trochę na weekendzie i jest lux pod względem zachowania silnika a ubytek to sprawdzę za jakieś 500km :D

Takie tam fonem

bbandi - 13-07-2012, 22:33

Tak wygląda moja kiera po renowacji (jeszcze muszę w górnej części ze 2 warstwy walnąć) efekt jak dla mnie bardzo przyjemny.

bbandi - 05-08-2012, 10:16

Kilka zdjęć aparatem...

bbandi - 15-08-2012, 21:11

Może kogoś zainteresuje Mitsubishi w nieco innym wydaniu... :D
Jest to A6M "ZERO" z 1940r, model kartonowy wykonałem 12lat temu

Tomii - 16-08-2012, 08:09

ładny :) też kiedyś kleiłem modele :)
bbandi - 03-09-2012, 16:54

Dzięki:), to "mały modelarz" czyli rodzima firma...

Zamówiłem uszczelke pod korek bo korek z hyundaia choć zakręca ale nieszczelny jest, guma tam jest mniejszej średnicy...założyłem na ori korek zobaczymy

bbandi - 27-09-2012, 21:39

ostatnio kupiłem środki APP co by niektóre parchy usunąć przed zimą...

"APP R-STOP jest penetrującym środkiem antykorozyjnym zatrzymującym rozwój korozji. Zastosowany na oczyszczoną z rdzy nalotowej powierzchnię izoluje i usuwa wilgoć z ognisk korozji. Zaimpregnowane powierzchnie są w pełni pokrywalne produktami poliestrowymi, gruntami i podkładami"

APP Rally Haftgrund
"Szybkoschnący, jednoskładnikowy podkład akrylowy posiadający doskonałą przyczepność do szpachli poliestrowych i starych powłok lakierniczych. Nowoczesna receptura gwarantuje bardzo dobrą przyczepność do metalu oraz dobre własności antykorozyjne. Jest podkładem łatwym do szlifowania, gwarantuje lakierowi nawierzchniowemu maksymalną przyczepność, połysk i stabilność w czasie"

Mocowanie akumulatora

mkm - 28-09-2012, 02:57

bbandi, tylko nie zostaw podkładu bez lakieru na zimę, bo ruda wylezie ze zdwojoną energią.
Hugo - 28-09-2012, 08:16

Oczyściłeś tą korozję na przednim pasie również od spodu, tak? Bo jeśli nie to za kilka miesięcy wyjdzie taki sam parch...
arturj123 - 28-09-2012, 14:27

Ile dałeś za uszczelkę korka i gdzie ją dostałeś?
Na 3 zdjęciu Galanta widać, że tył chyba nie za bardzo hamuje...

bbandi - 28-09-2012, 16:40

mkm napisał/a:
bbandi, tylko nie zostaw podkładu bez lakieru na zimę, bo ruda wylezie ze zdwojoną energią.

Pasuje psiuknąć jakimś sprayem

Hugo napisał/a:
Oczyściłeś tą korozję na przednim pasie również od spodu, tak? Bo jeśli nie to za kilka miesięcy wyjdzie taki sam parch...

Od spodu nie :roll: , nie myślałem o tym ... jeszcze pewnie podłubie przy tym, nie mam kiedy

arturj123 napisał/a:
Ile dałeś za uszczelkę korka i gdzie ją dostałeś?

Uszczelka kupiona u japaneze 15zł + 7zł poleconym

arturj123 napisał/a:
Na 3 zdjęciu Galanta widać, że tył chyba nie za bardzo hamuje...

Hamuje dobrze, to osłona tarczy jest zardzewiała i sprawia takie wrażenie na tym zdjęciu jakby nie brało na całym obwodzie :wink:

tresorex - 28-09-2012, 21:16

Jaki to rozmiar, typ i marka felg? Bardzo ładne :)