Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi
bbandi - 29-06-2012, 12:20
Hugo napisał/a: | Dlaczego 10W40 (pewnie my ślałeś, ze będzie gęstszy i mniej będzie ubywać), większe byłoby prawdopodobieństwo, że nie będzie ubywać 5W40. |
No nic zobaczymy co z tego wyjdzie, silnik na pewno ładniej pracuje niz gdy zalałem świeżym Castrolem w tamtym roku. Uszczelki też bym sobie wymienił ale kasy brak ostatnio no i ważniejsze dla mnie to oponki kupić .
Na te wycieki co teraz są śmiało można przymnknąć oko wiadomo że najlepiej by było żeby ich nie było
Acha Hugo, Tyś malował kierownice?, bo zamówiłem "renoskór w zestawie z acetonem" za całe 18zł
Hugo - 29-06-2012, 13:09
bbandi napisał/a: | Acha Hugo, Tyś malował kierownice?, bo zamówiłem "renoskór w zestawie z acetonem" za całe 18zł | Tak. Pierwszy raz robiłem Renoskórem, ale po kilku miesiacach zeszło. Teraz już drugi raz polakierowałem Motipem w spray-u. Trzyma dłużej niż Renoskór.
xluki - 29-06-2012, 14:40
bbandi napisał/a: | Silnika nie słychać , wiadomo świeżość...zobaczymy czy w porównaniu z Castrolem nie bedzie ubywać Valvo. | różnicę zobaczysz kolosalną... Valvoline nic nie ubywa, gdzie po tym samym czasie Castrola trzeba było deczko dolać. NIe tylko ja jeden zauważyłem tendecje do znikania Castrola w silniku, który nie ma wycieków i jest w bardzo dobrej kondycji.
bbandi - 01-07-2012, 23:46
xluki napisał/a: | różnicę zobaczysz kolosalną... Valvoline nic nie ubywa, gdzie po tym samym czasie Castrola trzeba było deczko dolać. NIe tylko ja jeden zauważyłem tendecje do znikania Castrola w silniku, który nie ma wycieków i jest w bardzo dobrej kondycji. |
No pojeździłem trochę na weekendzie i jest lux pod względem zachowania silnika a ubytek to sprawdzę za jakieś 500km
Takie tam fonem
bbandi - 13-07-2012, 22:33
Tak wygląda moja kiera po renowacji (jeszcze muszę w górnej części ze 2 warstwy walnąć) efekt jak dla mnie bardzo przyjemny.
bbandi - 05-08-2012, 10:16
Kilka zdjęć aparatem...
bbandi - 15-08-2012, 21:11
Może kogoś zainteresuje Mitsubishi w nieco innym wydaniu...
Jest to A6M "ZERO" z 1940r, model kartonowy wykonałem 12lat temu
Tomii - 16-08-2012, 08:09
ładny też kiedyś kleiłem modele
bbandi - 03-09-2012, 16:54
Dzięki:), to "mały modelarz" czyli rodzima firma...
Zamówiłem uszczelke pod korek bo korek z hyundaia choć zakręca ale nieszczelny jest, guma tam jest mniejszej średnicy...założyłem na ori korek zobaczymy
bbandi - 27-09-2012, 21:39
ostatnio kupiłem środki APP co by niektóre parchy usunąć przed zimą...
"APP R-STOP jest penetrującym środkiem antykorozyjnym zatrzymującym rozwój korozji. Zastosowany na oczyszczoną z rdzy nalotowej powierzchnię izoluje i usuwa wilgoć z ognisk korozji. Zaimpregnowane powierzchnie są w pełni pokrywalne produktami poliestrowymi, gruntami i podkładami"
APP Rally Haftgrund
"Szybkoschnący, jednoskładnikowy podkład akrylowy posiadający doskonałą przyczepność do szpachli poliestrowych i starych powłok lakierniczych. Nowoczesna receptura gwarantuje bardzo dobrą przyczepność do metalu oraz dobre własności antykorozyjne. Jest podkładem łatwym do szlifowania, gwarantuje lakierowi nawierzchniowemu maksymalną przyczepność, połysk i stabilność w czasie"
Mocowanie akumulatora
mkm - 28-09-2012, 02:57
bbandi, tylko nie zostaw podkładu bez lakieru na zimę, bo ruda wylezie ze zdwojoną energią.
Hugo - 28-09-2012, 08:16
Oczyściłeś tą korozję na przednim pasie również od spodu, tak? Bo jeśli nie to za kilka miesięcy wyjdzie taki sam parch...
arturj123 - 28-09-2012, 14:27
Ile dałeś za uszczelkę korka i gdzie ją dostałeś?
Na 3 zdjęciu Galanta widać, że tył chyba nie za bardzo hamuje...
bbandi - 28-09-2012, 16:40
mkm napisał/a: | bbandi, tylko nie zostaw podkładu bez lakieru na zimę, bo ruda wylezie ze zdwojoną energią. |
Pasuje psiuknąć jakimś sprayem
Hugo napisał/a: | Oczyściłeś tą korozję na przednim pasie również od spodu, tak? Bo jeśli nie to za kilka miesięcy wyjdzie taki sam parch... |
Od spodu nie , nie myślałem o tym ... jeszcze pewnie podłubie przy tym, nie mam kiedy
arturj123 napisał/a: | Ile dałeś za uszczelkę korka i gdzie ją dostałeś? |
Uszczelka kupiona u japaneze 15zł + 7zł poleconym
arturj123 napisał/a: | Na 3 zdjęciu Galanta widać, że tył chyba nie za bardzo hamuje... |
Hamuje dobrze, to osłona tarczy jest zardzewiała i sprawia takie wrażenie na tym zdjęciu jakby nie brało na całym obwodzie
tresorex - 28-09-2012, 21:16
Jaki to rozmiar, typ i marka felg? Bardzo ładne
|
|
|