To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Najtrwalszy Galant czyli E33 :)

_Slawek_ - 27-05-2013, 17:37

Rafal_Szczecin napisał/a:
kiedys z braku niczego innego na miejscu, zamowilem ABE do lanosa, jedna tarcza byla tak dobrze odlana, ze ocierala o zacisk :mrgreen:

To ja w takim przypadku mam szczęście, bo u mnie jest wszystko OK :) Robili jakieś problemy przy reklamacji?

Bartek chyba też nie jedną już tarczę tej marki założył (?) skoro się na nie zdecydował, więc można stwierdzić, że nadal konkretnych przesłanek do ich nie kupowania/używania poza jakimiś incydentami jak w/w jednak nie ma? Wracając do tematu, czy w staruszku pojawiły się jakieś nieprawidłowości po ich założeniu? Hamuje nie gorzej niż przed wymianą? :)

deejay - 27-05-2013, 22:23

_Slawek_ napisał/a:
Wracając do tematu, czy w staruszku pojawiły się jakieś nieprawidłowości po ich założeniu? Hamuje nie gorzej niż przed wymianą? :)

Wszystko działa jak powinno żadnych problemów , amulec prawidłowy i zero bicia.

A dzisiaj wystarczyła jedna dziura ...i po sworzniu :wink:
Ale juz siedzi nowy LEMFÖRDER i jest ponownie ok .

Autko obecnie tak sie prezentuje , trochę mu brakuje do ideału , ale postaram sie to nadrobić z czasem polerką i kosmetyką zderzaków jak i całej reszty :wink:

xcracing - 27-05-2013, 22:28

Bartek proponuję wymienić listwy chromowane w zderzakach i listwach bocznych. Mały koszt a fajny efekt :biggrin:
deejay - 27-05-2013, 22:32

xcracing napisał/a:
Bartek proponuję wymienić listwy chromowane w zderzakach i listwach bocznych. Mały koszt a fajny efekt :biggrin:

Wiem , wiem Daniel , musze tylko pomierzyć szer. i sie pobawić :wink:
Mysle tez o malowaniu zderzaków pod kolor lakieru , zobaczymy co wypali i na co starczy czasu , bo auto codziennie śmiga po drogach .

Krzyzak - 28-05-2013, 09:09

deejay napisał/a:
Mysle tez o malowaniu zderzaków pod kolor lakieru
to niestety razem z listwami na drzwiach - inaczej będzie wyglądać średnio
widziałem w Gdyni kiedyś bordowego z tak pomalowanymi listwami i zderzakami - jak dla mnie czarny mat wygląda lepiej niż kolor
temu autu poprostu tak pasuje

wojtas - 28-05-2013, 09:11

Strzelam, szerokość listew 10mm :wink:
deejay - 28-05-2013, 22:07

wojtas napisał/a:
Strzelam, szerokość listew 10mm :wink:

12 mm :wink:

wojtas - 29-05-2013, 00:43

To działaj, chrom odmładza :P
deejay - 06-06-2013, 17:30

W ostatnim czasie "dziadek" otrzymał tylne zaciski w idealnym stanie.
Wszystko dzięki Maniakowi Zysiuu za dostarczenie towaru , jeszcze raz wielkie dzieki :)

Zaciski przeszły mały przegląd , ale nie było do czego sie doczepić , no może do pajęczyn , w które było poowijane . Stan prowadnic idealny ( zero rdzy) osłony przeciwpyłowe w bdb stanie , więc mała kosmetyk i lekka odnowa i już sa na aucie.
Jazda próbna i jest super , hamulce idealne .

Krzyzak - 07-06-2013, 08:19

ja przy okazji bym zmienił przewody - u mnie jeden ze sztywnych (dłuższy) przegnił sobie i podczas wymiany elastycznych się ukręcił
ale kupiłem łączniki i dosztukowałem tylko fragmenty

deejay - 31-12-2013, 15:28

Dawno nic nie pisałem bo nic się nie działo , ale jak się stało to auto zostało unieruchomione :wink: Pompa wody odmówiła posłuszeństwa i się rozleciała , dokładniej mówiąc łożysko się rozsypało do takiego stopnia że wałeczki toczne wyleciały na zewnątrz :wink: . Przejechała 247 tkm przez 8 lat i dalej sucha :) ( GMB ) . Dobrze ze stało się przynajmniej pod domem , a nie w trasie.
Manele zakupione w śmiesznych cenach i na szczęście udało się kupić ostatnią w Pl pompę wody ( GMB) w sieci IC :) . Więc z rana szybko na warsztat i jeszcze dzisiaj wyjechał o własnych siłach .

Obecnie na liczniku 478 tkm i jedziemy dalej :wink:

Torp12 - 31-12-2013, 17:38

Bartek nie wymieniasz pompy wody przy każdej wymianie rozrządu? 247t km to nawet liczac 90t na wymiane to 2,5 raza :)
deejay - 31-12-2013, 17:44

Torp12 napisał/a:
Bartek nie wymieniasz pompy wody przy każdej wymianie rozrządu? 247t km to nawet liczac 90t na wymiane to 2,5 raza :)

Jesli było sucho i bez odgłosów hałasu łożyska to nie :wink: Tutaj stało sie to nagle , bez wcześniejszych oznak zużycia łożysk . Ostatnie dwie wymiany paska wykonane były jak auto nie było w moich rękach , więc i o kosztach nie będę decydował . Wiadomo co by było jak auto byłoby moje :wink:

rosomak1983 - 31-12-2013, 20:45

deejay napisał/a:

Jesli było sucho i bez odgłosów hałasu łożyska to nie :wink:

no dokładnie plus jeszcze sprzawdzenie luzów ,oporów. Pompa jakosci oryginału (GMB, Aisin) z tamtych lat wytrzymuje ok 150-200tys tak naprawde.

Krzyzak - 01-01-2014, 21:19

deejay napisał/a:
Tutaj stało sie to nagle
miałem to samo w E32 - tylko, że stało się w Pradze (stolicy Czech a nie dzielnicy Warszawy)