To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Dziwoląg czyli GALANT RWD turbo 1981

Anonymous - 13-05-2012, 21:25

oj tam, oj tam czepiacie się, jak nie przerejestrowany to łatwiej sprzedać ;) :P
rosomak1983 - 13-05-2012, 21:45

Derpin napisał/a:
oj tam, oj tam czepiacie się, jak nie przerejestrowany to łatwiej sprzedać

Derpin, ty sie znasz nie ma co, zawsze myslałem ze jest dokładnie odwrotnie :lol:

Tomek - 14-05-2012, 14:45

mkm napisał/a:
Trafisz w końcu na służbistę i Ci w pięty pójdzie, a po komornikach będziesz jeszcze kilka lat chodził…

za nieprzerejestrowanie auta ??

mkm napisał/a:
Sytuacja się komplikuje, dopiero wtedy, gdy poprzedni właściciel nie wie że wciąż jest „właścicielem” auta.

nic się nie komplikuje
zbywający zgłasza do urzędu fakt zbycia auta, nie może ponosić odpowiedzialności za to czy kupujący przerejestrował czy nie, itp.
wiadomo, że może się pojawić jakieś wezwanie np. z policji w jakiejkolwiek sprawie, ale informujesz nawet telefonicznie, że auto sprzedane, fakt ten zgłoszony kiedyś tam w urzędzie i gotowe

wiem, że polski aparat państwowy nie jest idealny, ale po moich ostatnich kontaktach z władzą itp, widzę, że dużo się zmienia, i jak się nie trafi na idiotę w okienku to wszystko idzie załatwić

Derpin napisał/a:
oj tam, oj tam czepiacie się, jak nie przerejestrowany to łatwiej sprzedać ;) :P

rosomak1983 napisał/a:
Derpin, ty sie znasz nie ma co, zawsze myslałem ze jest dokładnie odwrotnie :lol:

też uważam, że wręcz przeciwnie
mając auto, dokumenty i kilka umów wstecz, to kupującemu od razu włącza się światełko ostrzegawcze

rosomak1983, a jak z ubezpieczeniem?? nie ma problemu z wykupieniem ??
Wiadomo, że pierwszą umowę do 30 dni kupisz, a dalej?

rosomak1983 - 14-05-2012, 15:09

tomek84 napisał/a:
rosomak1983, a jak z ubezpieczeniem?? nie ma problemu z wykupieniem ??
Wiadomo, że pierwszą umowę do 30 dni kupisz, a dalej?

z powodu umów wstecz -zadnego problemu. Sprawdzone na paru autach :P
Pare ubezpieczalni nie ubezpiecza tak starych aut, ich strata bo przy ilosci km jakie nim robie ryzyko jest bliskie 0...
tomek84 napisał/a:
nic się nie komplikuje

no pewnie ze nie. chyba ze ktos kupi sobie auto ze błednymi umowami ale jako dorosły człowiek powinien miec pretensje wyłacznie do siebie ze nie sprawdził przy kupnie.

Kleju - 14-05-2012, 17:14

rosomak1983 napisał/a:
A mkm ostatnio miał przejscia zwiazane z tym ze kupił auto z błedami w poprzednich umowach i przezywa

rosomak1983 napisał/a:
...chyba ze ktos kupi sobie auto ze błednymi umowami ale jako dorosły człowiek powinien miec pretensje wyłacznie do siebie ze nie sprawdził przy kupnie

Po kiego grzyba znowu prowokujesz i szukasz zaczepki? :roll:

Panowie mod/admin dajcie temu koledze trochę odpocząć od forum, bo ewidentnie ma jakiś problem...

Chce człowiek sobie poczytać o miśkach, to nie, zawsze musisz trafić na jakieś bezsensowne przepychanki/kłótnie z rosomak1983 w roli głównej...

rosomak1983 - 14-05-2012, 17:33

Kleju napisał/a:
Po kiego grzyba znowu prowokujesz i szukasz zaczepki?

alez prowokacja no niewiem. Po prostu napisałem jak jest. Inni zrobili to samo ale winny zawsze jest jeden zły rosomak :lol: :lol: :lol:
Kleju napisał/a:
na jakieś bezsensowne przepychanki/kłótnie z rosomak1983 w roli głównej...

no to moja wina ze mkm zaczał bezsensowny temat a np Derpin jakze sensownie wcina sie miedzy wódke a zakaske ??? :lol:
Kleju napisał/a:
Panowie mod/admin dajcie temu koledze trochę odpocząć od forum, bo ewidentnie ma jakiś problem...

:D niby gdzie cos jest wbrew regulaminowi forum. Nie masz obowiazku czytania moich postów pamietaj.

Kleju napisał/a:

rosomak1983 napisał/a:
...chyba ze ktos kupi sobie auto ze błednymi umowami ale jako dorosły człowiek powinien miec pretensje wyłacznie do siebie ze nie sprawdził przy kupnie

Po kiego grzyba znowu prowokujesz i szukasz zaczepki?

sami oceńcie gdzie tu zaczepka czy ktos mi tutaj przesadza.... :butthead: :butthead: :butthead:

Anonymous - 14-05-2012, 17:52

rosomak1983 napisał/a:
Derpin jakze sensownie wcina sie miedzy wódke a zakaske ???

mnie w to nie mieszaj ja tylko chciałem cie bronić ;) :P

rosomak1983 - 14-05-2012, 17:59

Derpin napisał/a:
mnie w to nie mieszaj ja tylko chciałem cie bronić

dzieki Derpin switasnie z Twojej strony :wink: niewazne ze nie wyszło wazne ze chciałes dobrze prawda Derp ??? :wink:

Kleju - 14-05-2012, 19:37

rosomak1983 napisał/a:
Nie masz obowiazku czytania moich postów pamietaj.

Dzięki panie i władco, tak właśnie uczynię. Ale będzie ciężko, bo w każdym temacie musisz śmiecić i swoje 5groszy wklepać. Czepiasz się jak nie Browara, Deprin'a, Mkm itd. i zawsze prawisz swoje mądrości i teoretyzujesz...
Jakbyś nie zauważył, nie ma w obecnej wypowiedzi nigdzie formy pytającej, ale Ty byś nie był sobą gdybyś mi nie "odpowiedział". Więc pewnie już przygotowałeś ikonkę "cytuj" i zaraz zacznie się psychologiczna analiza i rozpisanie moim cytatów, aby pokazać kto tutaj rządzi...
Super, ale już beze mnie. Auta masz fajne, ale podejście na forum już nie...

Dzik - 14-05-2012, 19:40

To jest chyba temat rosomaka więc może sobie pisać co chce. Masz taki przycisk ignoruj który załatwi Twoje problemy
rosomak1983 - 14-05-2012, 20:16

Kleju napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Nie masz obowiazku czytania moich postów pamietaj.

Dzięki panie i władco, tak właśnie uczynię

niewiem gdzie widzisz tutaj tryb rozkazujacy czy władczy. :mrgreen: Przypomniałem Ci o dodatkowej mozliwosci wyboru. Jest przycisk ,,ignoruj'' mozesz go uzyc czy to zrobisz mnie niezbyt obchodzi, ale skoro tak moje posty Cie wkurzaja to moze to byłoby jakies wyjscie dla Ciebie, bo po co sie denerwowac zbednie. :wink:
Kleju napisał/a:
Czepiasz się jak nie Browara, Deprin'a, Mkm itd.

no wg mnie jest zupełnie odwrotnie po kolei; pozwole sobie sprostowac, nie chce o tym pisac ale skoro poruszono ten temat
1.Browar, ostatnia sprawa; Ja napisałem tylko Krzychowi ze ma cieta bude z tyłu a on od razu jakies grozby w moim kierunku wystosował. Wiec kto zaczał ja wogóle do niego sie nie odzywałem. :D :x
2.Derpin sam pisze w moim temacie badz cos sugeruje, my sie specyficznie lubimy po prostu. Moze za bardzo sie czasem wtraca w nie swoje spawy ale co do jego krytyki nie mam nic przeciwko ale podyskutowac mozna, i to robie.
3.mkm no cóz jak raczej zauwazyłem ze to mkm sie czepia ludzi, mówie co mysle.
A własnie kto zaczał ta bezsensowna dyskusje ???
Kleju napisał/a:
Jakbyś nie zauważył, nie ma w obecnej wypowiedzi nigdzie formy pytającej, ale Ty byś nie był sobą gdybyś mi nie "odpowiedział".

No wybacz ale jesli ktos pisze o mnie nieprawde to mam prawo to sprostowac. NIe musisz udzielac mi głosu.
Dzik napisał/a:
To jest chyba temat rosomaka więc może sobie pisać co chce.

nie do konca, tutaj panuja zasady takie jak w całym forum, i ja nie chce sobie zadnych dodatkowych praw. Aczkolwiek fajnie byłby gdyby pisano na temat.
I sam najchetnie bede w tym temacie pisał o dziwnym galu, jednak jesli ktos pisze rzeczy nikczenne wobec mnie nie pozostane obojetny, mam nadzieje ze administracja rozumie ze kazdy ma prawo do obrony. :wink:

londolut - 15-05-2012, 09:46

Jak ten western się nie skończy to będzie czerwono a i kłódka się pojawi :x
rosomak1983 - 11-06-2012, 02:21

Panowie chyba znalazłem odwiednie ,,media'' do galanta :mrgreen:

Uploaded with ImageShack.us

A tak na powaznie strasznie boleje nad brakiem czasu dla niego :cry:
Steskniłem sie i jutro jade go przepalic :D

Zielu - 12-06-2012, 22:29

Ehh..pewnie jeszcze dłużej podziała niż dzisiejsze LCD. Stary, porządny sprzęt.
rosomak1983 - 21-07-2012, 04:20

Jakies tam czesci na zapas, firm robiacych OEM dla mitsu do tego modelu.