To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - ACTA !!!

michu_872 - 27-01-2012, 02:21

sporo na temat...
http://prawo.vagla.pl/node/9634

Misiek :) - 27-01-2012, 06:56

A myślałem, że państwo ma bronić obywatela a nie wysyłać na banicję, bo siedząc cały czas w tym kraju złamała prawo innego kraju.
Czy Polska też będzie sprzedawać swoich obywateli? Czy już nie moge się czuć bezpiecznie w ojczyźnie, czy moja ojczyzna chce mnie wydać, sprzedać i pozbyć się?

Krzyzak - 27-01-2012, 07:04

a o tym wiecie?:

http://demotywatory.pl/3665120/A.C.T.A.

ponadto na 99% będę zamykał swoją WWW - niestety mam tam schematy rozrządu z Autodaty...

krzychu - 27-01-2012, 07:54

Krzyzak napisał/a:
niestety mam tam schematy rozrządu z Autodaty...

Przerysuj :finga: Po problemie. Zresztą dzisiaj pamiętam jak burzyłeś się, że ktoś śmiał wykorzystać Twój opis ze strony na aukcji z allegro. Pamiętasz co mu wtedy napisałeś i jak się oburzyłeś? Czemu Autodata nie ma zrobić tego samego z Tobą? Hipokryzja panie hipokryzja!

O tu: http://forum.mitsumaniaki...t=35544&start=0

[ Dodano: 27-01-2012, 08:02 ]
robertdg napisał/a:
krzychu napisał/a:
Jak masz niebieski żarówki to od razu haltują i sprawdzają czy to nie zeony z allegro
Jeżeli ktoś coś takiego robi to działa na własną szkodę, gdyż w trakcie kursu na PJ został zapoznany z pewnymi wymogami technicznymi, także nic w tym dziwnego

Oczywiście, ale ja jakby o czymś innym. Jestem przekonany, że wiele osób by się upierało i kłóciło, że tak może być! A potem na forum by wylewało żale jacy to policjanmajsterzy są ...... (dużo różnych słów).

Krzyzak - 27-01-2012, 08:08

krzychu napisał/a:
Pamiętasz co mu wtedy napisałeś i jak się oburzyłeś?

różnica jest taka, że ja to robię dla wszystkich i nic z tego nie mam poza straconym czasem i wydatkami na serwer (od lat NIKT poza mną się do tego nie dokłada)

ten ktoś to zrobił dla siebie celem uzyskania korzyści ze sprzedaży

zresztą - nie ma co dywagować - kończy mi się abonament a utrzymanie domeny i serwera to 500 zł rocznie...

krzychu - 27-01-2012, 08:19

Z drugiej strony firma to wzięła opracowała, komuś zapłaciła, żeby to zrobił... Potem chciała sprzedać i sprzeda mniej bo to jest na Twojej stronie. Może trzeba będzie kogoś przez to zwolnić bo za mało pieniążków wpłynęło?

Krzyzak napisał/a:
różnica jest taka, że ja to robię dla wszystkich

Skoro robisz dla wszystkich to czemu się tak oburzyłeś? Znaczy dla wszystkich co nie chcą uzyskać z tego korzyści? Ale zobacz jak przeczytam Twoją stronę i naprawię sobie sam to uzyskam korzyć, a raczej zminimalizuję stratę bo nie dam zarobić mechanikowi.... A co dopiero jak jakiś mechanik z tego skorzysta.... On będzie mógł naprawiać samochody i osiągać z tego dochody, a tak w sumie to powinien kupić jakąś literaturę albo właśnie Autodatę...

Śliski temat...

i9i - 27-01-2012, 08:53

Krzyzak napisał/a:
różnica jest taka, że ja to robię dla wszystkich i nic z tego nie mam

„Żaden dobry uczynek nie uchodzi bezkarnie.”
- Dan Brown (z książki Anioły i demony)

A katów w USA nie interesuje co chciałeś ale co zrobiłeś, zresztą nie trzeba szukać daleko. Pamiętacie Pana Waldemara Gronowskiego z Legnicy (piekarz, który rozdawał pieczywo biednym) :?: :?: :?:

Także Darku nie ma zmiłuj

Uwex - 27-01-2012, 08:59

A mnie zastanawia (nawiązując do tego angielskiego studenta, którego mają sądzić w USA), czy to też będzie działać w drugą stronę, bo jakoś sobie nie przypominam, żeby amerykanie dopuścili do ekstradycji swojego obywatela.
jaca71 - 27-01-2012, 09:21

i9i napisał/a:
Pamiętacie Pana Waldemara Gronowskiego z Legnicy (piekarz, który rozdawał pieczywo biednym) :?: :?: :?:

Napisz sto razy na kartce papieru: "Nie będę podawał przykładu piekarza, który rozdawał chleb biednym, bo to oszust była, a nie dobry człowiek."

MartinMM - 27-01-2012, 10:38

ACTA czyli nowa forma totalitaryzmu ??

http://www.super-nowa.pl/art.php?i=22680

rosomak1983 - 27-01-2012, 14:07

Krzyzak napisał/a:
http://demotywatory.pl/3665120/A.C.T.A.

az tak moze nie jest ale jest niemalze całokowicie ograniczony manewr zamiany leków refundowanych na inny zamiennik refundowany (tzn tych refundowanych jest niemal wcale)
Czyli pacjent dostaje taki lek jak chce urzednik.
Ustawa miała ukrócic patologie a moim zdaniem ja tworzy. Bo jest tutaj pole do manewru dla firm i urzedników którzy ustalaja listy

Darku a moze by tak zawartosc strony przeniesc na forum ???
Szkoda tego dzieła.

Morfi - 27-01-2012, 15:04

Koniec Świata 2012 juz bliski.
michu_872 - 27-01-2012, 15:23

jest jeszcze furtka...
zebrać 500 000 podpisów w celu rozpisania referendum z inicjatywy społecznej (czy jakoś tak)
w celu przyjęcia lub odrzucenia ACTA...

swinks_UK - 27-01-2012, 23:12

Uwex napisał/a:
A mnie zastanawia (nawiązując do tego angielskiego studenta, którego mają sądzić w USA), czy to też będzie działać w drugą stronę, bo jakoś sobie nie przypominam, żeby amerykanie dopuścili do ekstradycji swojego obywatela.

Nie ma i nie było takiej sprawy. Dziennikarska kaczka, hoax. :mrgreen:
W UK nie wolno wydawać swoich obywateli innym krajom jeśli nie popełnili czynu które jest również przestepstwem na terenie UK.
W ten sposób ostatnio High Court odrzucił wydanie hackera co zhakował strony Pentagonu i FBI, zablokował żadanie amerykańskiego zrzeszenia producentów audio dotyczące ujawniania danych osobowych userów przez providerów. Obecnie bez decyzji sądu jest to nielegalne, i jakiekolwiek roszczenia antypirackie skądkolwiek w tonie "drogi XY zamieszkały w Z, ustaliliśmy, że z twojego kompa o IP xxxx była działalność piracka" są nielegalne i nawet jeśli miało miejsce to fakt wejścia w sposób nielegalny w posiadanie danych osobowych (w UK to sa m.in. dane adresowe), dyskwalifikuje pozew (piszę na podstawie przejsć osobistych... :mrgreen: ).
Poza tym, czyż to nie UK wymusiła na Amerykanach uwolnienie jej obywateli z Guantanamo plus odszkodowanie od rządu zarówno UK (za bezprawne wydanie) jak i od USA (za przetrzymywanie).
Podsumowując, historyjka ze studentem jest wyssana z palca. Za to polecam poszukać w necie historii walki o wydanie chłopaka co zrobił Pentadgon na szaro i jak się Obama wściekł i groził nie wiadomo jakimi konsekwncjami UK... :mrgreen: :mrgreen:

krzychu - 27-01-2012, 23:16

swinks_UK napisał/a:

Podsumowując, historyjka ze studentem jest wyssana z palca.

Właśnie wydawało mi się to arcy nieprawdopodobne. Wynikało by z tego, że muszę przestrzegać wszystkich praw krajów z którymi mamy umowę ekstradycyjną...