[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
Lestat - 17-11-2009, 07:30
No tak tyle ze ja mam iPhona i mam wgrana nawigacje i raczej nie potrzebuje dodatkowej, bardziej potrzebuje zestawu głośnomówiacego na BT do ktorego moge wgrać kontakty i który ma polecenia glosowe - taki własnie HFS jak jest w modelu 2009....ehh szkoda ze go juz nie daja....
mazin - 17-11-2009, 07:58 Temat postu: Re: Bluetooth w Lancerze 2010 ulrik, zajrzyj tutaj
Lestat - 17-11-2009, 08:09
mazin napisał/a: | ulrik, zajrzyj tutaj | wielkie dzięki mazin,
Silverrr - 21-12-2009, 00:05
mam pytanie odnośnie parowania telefonu. Mam Sportbacka w wersji Invite, jest Hands-Free System, ale instrukcję obsługi mam w j. Niemieckim ponieważ autko jest z Austrii I za cholerę nie umiem się tym obsługiwać... czy ktoś posiada moze zeskanowane te kilka stron z instrukcją BT?
Lestat - 21-12-2009, 06:46
Silverrr, zajrzyj po instrukcje ktora jest tutaj na forum do sedana...oblsuga BT jest taka sama niezaleznie od wersji nadwozia jak nie znajdziesz to wyslij do mnie wiadomość na priv ze swoim adresem mailowym to ci wysle
Zbigi - 06-02-2010, 11:51 Temat postu: Dziwny problem z Bluetooth Witam mam pewien problem z wybieraniem po raz pierwszy numeru po przez podanie nazwy ze spisu telefonów.
Włączam bluetooth system potwierdza gotowość i czeka na komendę, więc mówię "Call" system zamiast powiedzieć please name od razu wybiera 84 i podaje mi do wiadomości, iż nie ma takiego numeru i prosi o nowy numer.Wyłączam to w cholerę, włączam jeszcze raz i jest od tej pory wszystko O.K. Zaczyna reagować od drugiego włączenia bez problemu na wszystkie komendy "Call' to "call" ,"Dial" to dial" itd.
Najciekawsze jest to, że w dziwny sposób wybiera to "84"( przy opcji powiedzenia "Dial" prosi chociaż o numer a tu nie) bo od razu.
W tej chwili wygląda to tak ,że po pierwszym włączeniu bluetooth mówię "call" on wybiera 84 lub 82 i wyłączam.I w ten nienormalny sposób muszę go przygotowywać do prawidłowej pracy.
Wcześniej tego nie było.
Co z tym fantem zrobić?
bastek - 06-02-2010, 12:16
ja też tak mam
mówię "call myszka" (nie trzeba mówić call - name please- myszka)
wybiera najpierw *8
potem jest OK
machnik - 06-02-2010, 13:24
U mnie też występował taki problem. Zacząłem się mocniej "wczuwać" podczas mówienia "Call" - tak jak Anglicy z kluchami w gębie ... i Hands Free System zaczął wybierać numery od pierwszego razu.
piomic - 06-02-2010, 20:03
Mój za pierwszym razem zawsze wybiera "star fri", od drugiego się nie myli.
Anonymous - 07-02-2010, 08:10
U mnie też zawsze po pierwszej komendzie wybiera "eight, four". Dlatego numery wybieram bezpośrednio z telefonu. Zajmuje to zdecydowanie mniej czasu.
Zbigi - 07-02-2010, 10:27
Czy ktoś z Was zgłaszał to ASO ?
Luk - 07-02-2010, 11:53
Zbigi napisał/a: | Czy ktoś z Was zgłaszał to ASO ? |
Wątpię żeby to miało sens, w nowych outlanderach ponoć jest to samo (problem z cyfrą 2), w innych językach jest OK. Wydaje mi się że nie ma nowego softu.
A ja się zapytam inaczej: próbował ktoś poprosić jakiegoś native speakera żeby pogadał z samochodem? Bo ja miałem taką okazję, ale zapomniałem - mieliśmy angielski w firmie z Anglikami, zwłaszcza ten ostatni mówił z Oxfordzkim akcentem. Ciekawe czy by się dogadał
el_diablo - 08-02-2010, 09:29
U mnie przeważnie wybiera 0 zamiast komendy call przy pierwszym użyciu po uruchomieniu silnika. Przy drugiej próbie jest juz przeważnie ok. Zauważyłem, że tym bardziej się myli im szybciej od uruchomienia chcę używać BT.
jgrabowski - 08-02-2010, 09:55
Zbigi napisał/a: | Co z tym fantem zrobić? |
Próbowałeś trenować rozpoznawanie głosu wg komend z książki? U mnie zdecydowanie zwiększyło ilość trafień. Ale i tak wybieram z telefonu
gzesiolek - 08-02-2010, 21:21
Dobra metoda na pierwsze wybieranie jest poczekac az Pani niecierpliwie zacznie sie upominac o uwage... i podyktuje dostepne opcje... wtedy juz wchodzi od pierwszej zgloski...
No ale trzeba miec te kilkanascie sekund cierpliwosci
|
|
|