To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Lestat - 17-11-2009, 07:30

No tak tyle ze ja mam iPhona i mam wgrana nawigacje i raczej nie potrzebuje dodatkowej, bardziej potrzebuje zestawu głośnomówiacego na BT do ktorego moge wgrać kontakty i który ma polecenia glosowe - taki własnie HFS jak jest w modelu 2009....ehh szkoda ze go juz nie daja....
mazin - 17-11-2009, 07:58
Temat postu: Re: Bluetooth w Lancerze 2010
ulrik, zajrzyj tutaj
Lestat - 17-11-2009, 08:09

mazin napisał/a:
ulrik, zajrzyj tutaj
wielkie dzięki mazin,
Silverrr - 21-12-2009, 00:05

mam pytanie odnośnie parowania telefonu. Mam Sportbacka w wersji Invite, jest Hands-Free System, ale instrukcję obsługi mam w j. Niemieckim ponieważ autko jest z Austrii :( I za cholerę nie umiem się tym obsługiwać... czy ktoś posiada moze zeskanowane te kilka stron z instrukcją BT? :roll:
Lestat - 21-12-2009, 06:46

Silverrr, zajrzyj po instrukcje ktora jest tutaj na forum do sedana...oblsuga BT jest taka sama niezaleznie od wersji nadwozia ;-) jak nie znajdziesz to wyslij do mnie wiadomość na priv ze swoim adresem mailowym to ci wysle
Zbigi - 06-02-2010, 11:51
Temat postu: Dziwny problem z Bluetooth
Witam mam pewien problem z wybieraniem po raz pierwszy numeru po przez podanie nazwy ze spisu telefonów.
Włączam bluetooth system potwierdza gotowość i czeka na komendę, więc mówię "Call" system zamiast powiedzieć please name od razu wybiera 84 i podaje mi do wiadomości, iż nie ma takiego numeru i prosi o nowy numer.Wyłączam to w cholerę, włączam jeszcze raz i jest od tej pory wszystko O.K. Zaczyna reagować od drugiego włączenia bez problemu na wszystkie komendy "Call' to "call" ,"Dial" to dial" itd.
Najciekawsze jest to, że w dziwny sposób wybiera to "84"( przy opcji powiedzenia "Dial" prosi chociaż o numer a tu nie) bo od razu.
W tej chwili wygląda to tak ,że po pierwszym włączeniu bluetooth mówię "call" on wybiera 84 lub 82 i wyłączam.I w ten nienormalny sposób muszę go przygotowywać do prawidłowej pracy.
Wcześniej tego nie było.
Co z tym fantem zrobić? :?: :(

bastek - 06-02-2010, 12:16

ja też tak mam
mówię "call myszka" (nie trzeba mówić call - name please- myszka)
wybiera najpierw *8
potem jest OK

machnik - 06-02-2010, 13:24

U mnie też występował taki problem. Zacząłem się mocniej "wczuwać" podczas mówienia "Call" - tak jak Anglicy z kluchami w gębie ;) ... i Hands Free System zaczął wybierać numery od pierwszego razu.
piomic - 06-02-2010, 20:03

Mój za pierwszym razem zawsze wybiera "star fri", od drugiego się nie myli.
Anonymous - 07-02-2010, 08:10

U mnie też zawsze po pierwszej komendzie wybiera "eight, four". Dlatego numery wybieram bezpośrednio z telefonu. Zajmuje to zdecydowanie mniej czasu.
Zbigi - 07-02-2010, 10:27

Czy ktoś z Was zgłaszał to ASO ?
Luk - 07-02-2010, 11:53

Zbigi napisał/a:
Czy ktoś z Was zgłaszał to ASO ?

Wątpię żeby to miało sens, w nowych outlanderach ponoć jest to samo (problem z cyfrą 2), w innych językach jest OK. Wydaje mi się że nie ma nowego softu.

A ja się zapytam inaczej: próbował ktoś poprosić jakiegoś native speakera żeby pogadał z samochodem? Bo ja miałem taką okazję, ale zapomniałem - mieliśmy angielski w firmie z Anglikami, zwłaszcza ten ostatni mówił z Oxfordzkim akcentem. Ciekawe czy by się dogadał :D

el_diablo - 08-02-2010, 09:29

U mnie przeważnie wybiera 0 zamiast komendy call przy pierwszym użyciu po uruchomieniu silnika. Przy drugiej próbie jest juz przeważnie ok. Zauważyłem, że tym bardziej się myli im szybciej od uruchomienia chcę używać BT.
jgrabowski - 08-02-2010, 09:55

Zbigi napisał/a:
Co z tym fantem zrobić?

Próbowałeś trenować rozpoznawanie głosu wg komend z książki? U mnie zdecydowanie zwiększyło ilość trafień. Ale i tak wybieram z telefonu :lol:

gzesiolek - 08-02-2010, 21:21

Dobra metoda na pierwsze wybieranie jest poczekac az Pani niecierpliwie zacznie sie upominac o uwage... i podyktuje dostepne opcje... wtedy juz wchodzi od pierwszej zgloski... ;)
No ale trzeba miec te kilkanascie sekund cierpliwosci ;)